Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Yeni atandım lütfen cevap

Tepki Skoru
0
BEN YENİ ATANDIM İDARE TECRÜBESİLİĞİMİ ANLAYIŞLA KARŞILAMIO. MÜFETTİŞTE AYNI ŞEKİLDEMİ DAVRANIR? ha birde ben birinci dönemin gelişim raporlarından, belgelerinden falan sorumlumuyum? lütfen cevap verin...kimse yardım etmiyor

Tepki Skoru
3
hocam,hayırlı olsun göreviniz...öncelikle,bildiğim kadarıyla müfettişler,okula teftiş için gelseler bile,yeni gelen öğretmenlere sadece rehberlik ederler...yani neyi,nasıl yapması gerektiğini anlatırlar.ayrıca,1. dönemin gelişim raporları,vs...bunlardan sorumlu değilsiniz ama sizden önce öğretmen varsa,sizin için gerekli olan herşeyi bırakmıştır sanırım?

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Tepki Skoru
26
hocam okulda olmadığınız bir dönemden nasıl sorumlu olursunuz ki ? hiç sıkmayınız canınızı

Tepki Skoru
0
bildiğim kdarıyla sorumlu değilsiniz hocam arkadaşların dediği gibi vede müfettilerde ilk atama diye rahberlik ediyorlaar diye biliyorum idareye gelince o kendi "ayıpları"dır fikrimce iyi akşamlar sıkmayın canınızı zmanla olur :36_3_12: kolaylık versin Rabbim.

Tepki Skoru
0
hocam o gelişim raporalrının zaten doldurulmuş olması gerekir..eğer doldurulmadıysa da idarenin problemi daha önceki öğretmenini uyarsaymış doldurması konusunda..bence siz kendi işlerinize yönelin öğrnecilerinizn hazır bulunuşluklarını kontrol edin...planlarınızı düzenleyin..2. dönem gelişim kontrol listelerinizi doldurun..çocukları gözlemleyin..tuba hocanın dediği gibi müfettişler sizi bundan sorunlu tutamaz çünkü atandığınız zaman dilimi belli..sıkmayın canınızı..ayrıca idarenize bunları ifade edin çekinmeyin..böyle baskı yapabiliyolarsa önceki öğretmene yapsalarmış ya....

Tepki Skoru
0
çok teşekkür ederim hocalarım ya içim rahatladı biraz valla. inanın canım sıkılıyo yeni atandım ama heyecanını bile yaşayamıyorum, idare üzerimde aşırı baskı yapıyor. nerdeyse okulda ağlayıp arkama bakmadan gidcem. deneyimsiz olduğum için bazen kendimi zaten yetersiz görüyorum çocuklara karşı elimden geleni yapsamda. üstüne birde yardım görmeyince belgeler vs de eklenince inanın ne yapacağımı bilemiyorum.

Tepki Skoru
0
hocam ne konuda baskı yapıyorlar..ve ne konuda zorlanıyorsunuz..yardımcı olalım bunalmayın..sizin şu an kendinizi bunaltmamanız gerek..üzülmeyin lütfen!!

Tepki Skoru
0
çok teşekkür ederim hocalarım ya içim rahatladı biraz valla. inanın canım sıkılıyo yeni atandım ama heyecanını bile yaşayamıyorum, idare üzerimde aşırı baskı yapıyor. nerdeyse okulda ağlayıp arkama bakmadan gidcem. deneyimsiz olduğum için bazen kendimi zaten yetersiz görüyorum çocuklara karşı elimden geleni yapsamda. üstüne birde yardım görmeyince belgeler vs de eklenince inanın ne yapacağımı bilemiyorum.
siiz çok iyi anlıyorum hocam benimde bu yıl ilk deneyimim ve benim içinde aynı sorunlar vardı ilk başlarda inanın zmanla düzelicek :) allah yardımcımız olsun.

Tepki Skoru
0
sağolun hocam zamanla düzelir inşallah. hocam bu belgeler konusunda çok sıkı işte yaptığım şeyleri beğenmiyor, sürekli sınıfıma gelip eleştiriyor. daha birinci ayım çocuklarda hakimiyet kurmakta problemler yaşıyorum bunu görünce bana yükleniyor kendime güvenim gidiyor öyle olunca. ayrıca 23 nisan gösterisi istiyor ama ben daha çocukları bile tanımıyorum gelişimlerini gözlemlemeye çalışıyorum. benden dört dörtlük bekliyor herşeyi. ben elimden geleni yapıyorum ama zamanla herşeyin daha güzel olacağına inanıyorum birden değil.

Tepki Skoru
0
açık olmak gerekirse zor ve yıpratıcı bi durum iddarenin anlayış göstermesi gerekirken böyle davranması başlıbaşına bi sorun zaten! 23 nisana gelince olduğu kdar olacağını kendisi yan müdür beyiniz daha iyi bilir bence! bu tarz konularda çok hassasım hem il milli eğitim oöe de yüzde yüz başarı istediği için herkesi kaydet sonrada bakıcı gibi gör hocayı valla oö öğretmenleri olarak işimiz gerçekten zor :ggggdw:

Tepki Skoru
0
hocam hiç sıkılmayın..siz öğrencilerinizi tanıdıkça ve onlar da size alıştıkça herşey rayına oturur..benim bu yıl ikinci yılım geçen yıl 32 öğrencim vardı..ve idaremiz hiç anlayışlı değildi.çok paraladım kendimi..düzen oturtmak için her işi tek başıma yaptım..çok zorlandım..yoruldum..ama o yorgunluklar bu yıl rahat olmamı sağladı..işi öğrendim..herşey çok güzel artık..düşünün ki 15 kişilik sınıflarda staj yapmışsınız.geldiğiniz sınıf 2 katı..gidip idareyle tartıştm
hala öğrenci alacaklardı..ya siz sesiz kaldıkça onlar daha çok istek sıralayacaklar..23 nisan a da koro falan hazırlayabilirsiniz..en basiti..çocukların bildikleri şarkılardan..yine yardıma ihtiyacınız olursa seve seve yardımcı oluruz hocam..başarılar diyorum..vazifeniz hayırlı olsun:))

Tepki Skoru
0
bu yıl benimnde ilk deneyimim tecrübeli bi hocayla konuştum sınıfı 33 kişi ben sınıfa bi grdim benim -25 öğrencim var bu arada- sınıf gürültüden geçilmiyo hoca misafirimiz falan dedi ama yine aynı ben çok zor işiniz anlaşlan dedim yoo k dedi ilk yılımda bende senin gibi epey kurallara uysunlar epey bi sıkı tutmak laızm diye düşünütdüm ama yıllar geçtikçe tecrübeler yaşadıkça rahatlıyosun bu meslekte dedi konuşalı 3 hafta oluyor şimdi çocuklarımla daha bi eğleniyoruz tatlı sert olmayı zamnla öğreniyoruz demek istediğim hele ilk zmanları bi atlatlm şöyle 3-5 yıllık öğeretmen olalım ozman olacak asıl havamız :) :emot66:

Tepki Skoru
0
ben bir çok okulda çalıştım şu ana kadar özllikle ilköğretimleri kastediyorum ,anasınıfı çalışma kurallarını ve işimizin kapsamını çok iyi bilen bir idareciye rastlamadım,onlarda yaşayarak öğreniyorlar bazıları da iki bişey öğrenip bilmişlik yapabiliyor,hele önceki branşdaşlarınız yalaka
imişse her söylenene he demişse işimiz daha da zorlaşıyor,siz işinizi iyi yapın,velilerle iyi iletişim kurun,temel çalışma kurallarını iyi öğrenin ve işinize hakim olun idarecilerde muma dönüyor:))))...çok tartışmalar yaşamışımdır idarecilerle,zaman zaman ağlayarak odasından çıktığım müdür vs.oldu::. ama idarecilerim hep şu nu derler okulumuzda hiç sorun yaşatmayan tek öğretmen:)))ilginç ama böyle diyorlar :))

Tepki Skoru
0
çok teşekkür ediyorum hepinize benim içimi rahatlattığınız için hocalarım.. deneyim gerçekten önemli umarım bende zamanla dahada iyi olacam.. cypress hocam sizede teşekkür ederim koro fikri güzel sanırım bunu yaptıracam. yardıma ihtiyacım olursa sesimi duyan birilerinin olması beni rahatlatacak teşekkürler.

Tepki Skoru
0
merhaba hocam arkdşlrn ve sizin yazdklrnzı okudm,evet benm bildğm kadarylda sizden önce yapılmş olması gereken hiçbr belgden sormlu değlsnz,ve müfettşlern ilk gelişleri rehberlk amaçlı oluyr..sınıfn hakimiyetni kurma noktasndada sınıfın kız ve erkek liderlerni tespt etmye çalışn onları kontrol edersenz onlarda sınıfı kontrl ederler ama ilk önce sizi sevmelerni ve kabul etmelerni sağlayn..oyunlarla,etkinlklrle..ve biliyormsnz biz 23 nisana gösteri çıkarmk zorunda değlz..genellkle mecbr edlskte aslnda değlz..sizin için yapablcğmz birşey olursa paylşmnz yeterli inanın elimizdn geleni yaparz..merak etmyn yolna girer herşy,sadece biraz zaman ve sabr gerk..allah yardmcnz olsn ((((((:)

Tepki Skoru
0
f.elif hocam çok sağolun desteğiniz için. inanın şu foruma geçince içim rahatlıyor biraz. herşey için sağolun.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle