- Katılım
- 19 Kas 2011
- Mesajlar
- 3,321
- Tepki Skoru
- 2
- Puanları
- 0
- Yaş
- 31
29 Mayıs 2012 08:20
Milli Eğitim Bakanlığı, 66 ayını tamamlamasına rağmen, yaşıtlarından fiziksel olarak küçük olan çocukların okula başlamasını bir yıl erteleyecek
Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran 4+4+4 modeliyle birlikte yeni eğitim öğretim döneminde okula başlama yaşının 66 aya indirilmesi tartışmaları da beraberinde getirdi. Milli Eğitim Bakanlığı, "Cezası neyse öderim, benim çocuğum daha çok küçük, ezilir" diyen velilere ara formül buldu. 66 ayını tamamlamasına rağmen, yaşıtlarından daha kısa ve zayıf çocuklar, öğretmenler kurulu kararıyla bir sonraki yıl okula alınabilecek. Milli Eğitim Bakanlığı, "Cezası neyse öderim, çocuğumu okula göndermem" diyen velilere ikna etmeye hazırlanıyor. Velinin talebi doğrultusunda okulda müdür, sınıf ve rehber öğretmenlerin katılımıyla kurulacak kayıt komisyonu çocuğun fiziksel ve ruhsal gelişimini değerlendirecek. 66 ayını doldurmasına rağmen çocuk okula başlamak için uygun bulunmuyorsa okula kaydı 1 yıl ertelenecek ve anaokullarına yönlendirilecek. Bakınlık, bu kuralın sadece psikolojik ve fizyolojik olarak akranları tarafından ezilebileceği ve çocuğun eğitim hayatının problemli olacağı durumlarda uygulanabileceğine dikkat çekiyor.
Alıntıdır.
PSİKOLOJİK DESTEK
Ancak çocuğun durumu okula başlaması için uygun ancak veli psikolojik olarak hazır değilse, rehberlik öğretmenleri veliye okul müfredatının hafifleştirildiğini, çocuğunun zorlanmayacağını, gelecek yıla kalması durumunda kendisinden çok daha küçük çocukların yanında sıkılabileceği hatta okuldan soğuyabileceği anlatılacak.