Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Yaratıcılığınızı nasıl kullanıyorsunuz?

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar biz öğretmenler etkinlikler sırasında çocukları istediğimiz gibi yönlendirmekte zaman zaman zorlanırız.Dikkatlerini toplamak için de yaratıcılığmızı kullanarak birçok şeyi oyunlaştırırız.Örneğin sınıf toplanması sırasında 'haydi yerdeki balıkları toplayıp denize atalım' gibi.Bu gibi durumlarda,örneğin sınıf çok gürültülü ve susturmak için,bir etkinliğe dikkatlerini çekmek için,dağınık olan sınıfı toplatmak için ve bunun gibi durumlarda ne tür oyunlaştırmalar kullanıyorsunuz.Burada paylaşalım.Hepimizin ihtiyaç duyduğu bir şey.Tecrübelerinizi bekliyorum.Teşekkürler.

Tepki Skoru
0
veya müzik açıp şarkı bitene kadar toplatılabilir. stajdaki çocuklarda çok çalışkan olmalıyız şarkısını söyleyerek topluyorlardı.

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar paylaşımlarınız için teşekkürler.Ben de örneği sınıf çok gürültülü sessizliği sağlamak için bakalım aranızda en güzel kokan çiçek kim diyorum.Hepsi çiçek oluyor.Sonra bazılarını yanına yaklaşıp kokluyorum.Sessiz duranlara bakın en güzel kokan çiçek sizsiniz diyorum.Tabi hepsi güzel kokmak için sessiz kalıyorlar.Sonra da sınıfımız gül bahçesi oldu herkes çok güzel kokuyor diyerek motive etmeye çalışıyorm.

Tepki Skoru
0
Tegv etkinliklerinde çok kullandığımız bir yöntemdir, sessizliği sağlamak için sınıfın herhangi bir yerini sessizlik köşesi ilan ediyoruz. Gönüllü abla veya abi oraya geçtiği zaman çocuklar "Hişşşştttt! sessizlik köşesi!" diye biribirlerini uyarıyor ve büyük ölçüde sessizlik sağlanıyor.

Tepki Skoru
0
Sınıf toplanacağı zaman dikkatlerini çekmek için ışığı bir kez açıp kaparım, hepsi şöyle bir durur bakar ve açıklamamı yaparım. Ya da çocuklaaar dediğim zaman ne diyeceklerimi bildikleri için hep beraber bütün sınıf toplanma saatiiii deriz. Toplarken de çocuklar isimlerini duymaktan çok hoşlanırlar. Vız vız arılar çalışkan arılar en çalışkan arııııı Ali ya da Kelebekler sınıfı derim. Her gün köşelerde çocukları görevlendiririm, diğer çocuklar da sınıftaki eşyaları köşelere götürürler. Toplanma saati bitince köşeleri düzenleyenleri ve sınıfı toplayanları taktir edip alkışlarız. Arkadaşların da yazdığı gibi müzikle toplanma, gözlerimi kapatırım ve 20 kadar sayarak ta toplatırım. Bunun dışında etkinlik geçişlerinde parmak oyunu, tekerlemeler, klasik tıp oyunu, sessizlik oyunu ya da elime bir materyal alınca gözler fıldır fıldır bakıyorlar ve susuyorlar. Birde çocuklardan birini çağırırım ve etkinlik geçişini o yapar, çok etkili oluyor bu. Ama her sınıfta etkili olmayabilir bunlar, sınıfın düzeyine yapısına göre değişiyor.

Tepki Skoru
0
bende çalışkan karıcaları görmek istiyorum bakalım kim en çok yuvasına yemek taşıyo die söylerimm. hikaye saatinde dikketi çekmek içinde eller kollar baglansın ayaklar uzatılsın şeklinde tempo tutularak söylüyoruzz. hepsii çok güzel bişekilde elrini kollarını baglayım hikayeyi bekliyolar:)

Tepki Skoru
0
çocuklara sınıf toplamak için; hareketli bir müzik açılır. çocuklar müzikle beraber sınıfı toplamaya başlarlar. belli aralıklarla müzik durdurulur. müzik durunca çocuklara heykel olmaları söylenir. sınıf tamamen toplanıncaya kadar devam edilir. çocuklar çok eğleniyorlar. garip şekillerde donup kalıyorlar...

Tepki Skoru
1
Hocam bn kizlari ve erkeeri ayiriyorummm.bakalim kizlar mi daha guclu erkekler mi diyorummm.İnanin cok ise yariyor.cok kisa bir sure icinde sinifimiz mİs oluyorr.hangi grupkazanirsa kucuk bi odul aliyo5r.en onunda iki grub da birbirine sariliyor ve etkinlik icin yerlerine oturuyorlarrr:)

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle