Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Yaratici Kelİmesİ

Tepki Skoru
0
Her konuyu döndürüp dolaştırıp dinle bağlantı kurmaya çalıştığımız için zaten,gelişemeyen bir toplum olarak kalıyoruz.İnanç insanın kalbinde olmalı,dilinde değil.Şekil dini yaşayan bir toplum olduğumuz için,böyle şeyler çok oluyor.Biz üniversite de yaratıcılık dersini aldık ve orada da hocamız bu yaratıcılık kelimesi ile ilgili yaşadığı sorunları anlatmıştı,hep beraber acınacak halimize gülmüştük.Üreticilik ve yaratıcılık farklı anlamlardadır.Aynen Allaha mahsus olan yaratıcılıkla ,çocuklarda geliştirmeye çalıştığımız yaratıcılık gibi..Üreticilikte hayal gücü ön planda değildir.Yaratıcılıkta ise bizlerin okul öncesinde geliştirmemiz gereken bence en önemli kavramlardan biri olan hayalgücü ön plandadır..

Tepki Skoru
0
bu zaten herkesın kendı dusuncesı bence yaratıcılıktan bahsederken tabıkı allahın yaratıcılık sıfatından bahsetmıyoruz o farklı bır sey arkadaslarımında dedıgı gıbı nıyet onemlı kullanıp kullanmamakta herkesın kendı ınsıyatıfınde yaratıcılkı kullanmak zorunda degılız ...

Tepki Skoru
0
önemli olan niyet değil mi? biz o kelimeyi sarf ederken zaten üretmeyi kasdetiyoruz. yoktan var etme gibi bir şeyden bahsetmiyoruz. bence bu kadar takılmak yaratıcılık kelimesine o kadar gerekli de değil.

Tepki Skoru
0
valla sizi kutluyorum,bende rahatsızdım ii oldu bu bahaneyle herkese ulaşılmış olur inş. herkes üretmeyi ağız alışkanlığı yapar.

Tepki Skoru
0
Her konuyu döndürüp dolaştırıp dinle bağlantı kurmaya çalıştığımız için zaten,gelişemeyen bir toplum olarak kalıyoruz.İnanç insanın kalbinde olmalı,dilinde değil.Şekil dini yaşayan bir toplum olduğumuz için,böyle şeyler çok oluyor.Biz üniversite de yaratıcılık dersini aldık ve orada da hocamız bu yaratıcılık kelimesi ile ilgili yaşadığı sorunları anlatmıştı,hep beraber acınacak halimize gülmüştük.Üreticilik ve yaratıcılık farklı anlamlardadır.Aynen Allaha mahsus olan yaratıcılıkla ,çocuklarda geliştirmeye çalıştığımız yaratıcılık gibi..Üreticilikte hayal gücü ön planda değildir.Yaratıcılıkta ise bizlerin okul öncesinde geliştirmemiz gereken bence en önemli kavramlardan biri olan hayalgücü ön plandadır..
her konunun dinle bağlantı kurulmasından neden bu kadar rahatsızsınız,tabikide bağlantı kurulacak. ayrıca yaratmak kelimesi hayal gücüfalan demek diil, gayet açık ve net 'yoktan var etmek' demek... ve buda yalnızca allaha mahsus olduğu için saygı duymak zorundayız.

Tepki Skoru
0
her konunun dinle bağlantı kurulmasından neden bu kadar rahatsızsınız,tabikide bağlantı kurulacak. ayrıca yaratmak kelimesi hayal gücüfalan demek diil, gayet açık ve net 'yoktan var etmek' demek... ve buda yalnızca allaha mahsus olduğu için saygı duymak zorundayız.[/Q

hatice87 bir din devletinde yaşamadığımız için her konu dinle ilişkilendirilmek zorunda değil.tabiki de bağlantı kurulacak ne demek anlamıyorum.hayatta ve en önemlisi mesleğimizde her yaptığımızı din alimlerine mi soracağız?o zaman neden okuyoruz 4 sene eğitim fakültesinde?

Tepki Skoru
0
her konunun dinle bağlantı kurulmasından neden bu kadar rahatsızsınız,tabikide bağlantı kurulacak. ayrıca yaratmak kelimesi hayal gücüfalan demek diil, gayet açık ve net 'yoktan var etmek' demek... ve buda yalnızca allaha mahsus olduğu için saygı duymak zorundayız.[/Q

hatice87 bir din devletinde yaşamadığımız için her konu dinle ilişkilendirilmek zorunda değil.tabiki de bağlantı kurulacak ne demek anlamıyorum.hayatta ve en önemlisi mesleğimizde her yaptığımızı din alimlerine mi soracağız?o zaman neden okuyoruz 4 sene eğitim fakültesinde?
bakın şimdi o başka bu başka. din tamamen özel bi durum, 4 sene okuyosun ama sadece kendi dalını okuyosun, din alimleride kendi dallarının uzmanı oluyolar, evet biz dinle ilgili herşeyi onlara soracağız, onlarda çocukla ilgili sorunları bize soracaklar. yani birbirimizle ilişki halinde olursak bu zıtlaşmalara son verebiliriz. ayrıca bu din konusu açılınca neden bu kadar agresifleşiyosunuz anlam veremiyorum...

Tepki Skoru
0
bakın şimdi o başka bu başka. din tamamen özel bi durum, 4 sene okuyosun ama sadece kendi dalını okuyosun, din alimleride kendi dallarının uzmanı oluyolar, evet biz dinle ilgili herşeyi onlara soracağız, onlarda çocukla ilgili sorunları bize soracaklar. yani birbirimizle ilişki halinde olursak bu zıtlaşmalara son verebiliriz. ayrıca bu din konusu açılınca neden bu kadar agresifleşiyosunuz anlam veremiyorum...
hatice hanım bu yazdıklarınızla ilk mesajınızla büyük bir çelişkiye düştünüz.(ilkinde her konu dine bağlanmalı derken ikincisinde din tamamen özel bir durum diyorsunuz)size tavsiyem mesajlarınızı ve onlara yazılan cevapları dikkatle okumanızdır.
ayrıca merak etmeyin din konusu hiçbirimizi rahatsız edip,agresifleştirmiyor.bizi rahatsız eden (sizin de istediğiniz gibi) her konunun dinle ilişkilendirilmeye ve dine bağlanmaya çalışılması.
bırakın isteyen istediği kelimeyi kullansın.yaratıcı kelimesini kullanan eğitimcilerin niyetinin kötü ve ortak koşmak olmadığını anlayınız lütfen.

Tepki Skoru
0
Benide en fazla rahatsız eden kelimelerden biri bence sadece sanat etkinlikleri denmesi yeterli

Tepki Skoru
0
bende katılıyorum.yaratmak yerine üretmek daha uygun ve yerinde .ben kullanmıyorum zaten.teşekkür ederiz .

Tepki Skoru
0
her konunun dinle bağlantı kurulmasından neden bu kadar rahatsızsınız,tabikide bağlantı kurulacak. ayrıca yaratmak kelimesi hayal gücüfalan demek diil, gayet açık ve net 'yoktan var etmek' demek... ve buda yalnızca allaha mahsus olduğu için saygı duymak zorundayız.
1.si ben fikirlere saygı duyarım ama allaha mahsus bir durum söz konusu diye saygı duymak gibi bir zorunluluğu kimse kimseye dayatamazs,Dinim İslam ama öyle olmasaydı da bu beni ilgilendirirdi,başkalarını değil,saygı duymamak gibi bir hak da verildiğine göre bizlere,bu da benimle allah arasında olurdu.Ben din eğitimcisi değilim,sadece eğitimciyim ve üzerine bir çok araştırmalar yapılmış,görüşler ortaya atılmış,eğitim kitaplarımızda yer almış ve benim de eğitimini,dersini aldığım bir kavramı(ve de hiçbir eğitim kitabında yaratıcılık kelimesinin dinle ilgili bir bağlantısı yok) tabiki de eğitim ortamında da kullanacağım.Ve benim en büyük prensiplerimden biri asla kişisel görüşlerimi,dini görüşlerimi eğitim ortamıma yansıtmamaktır.Bu çocuklar ileride isterlerse başka bir dini seçebilirler,bu onları ilgilendirir,ben şimdi şahsi inancım için var olan bir eğitim kavramını değiştirmeyi kendime hak olarak görmüyorum.Silahlarda kullanılan arpacık diye bir terim vardır aynı terim,tıbbi terim olarak da kullanılır,şimdi ben kalkıp bunu değiştirmeye kalkamam,hayır bu silahın bir parçası demek benim rahatsızlığıma bu ismi veremezsiniz diyemem.Bu terim için düşünülenin de bu durumdan pek bir farkı yok benim gözümde,sadece olay terimin dini bir anlam da taşıyor olmasından dolayı büyüyor,dini değil de tıbbi bir anlamı da olsaydı bı hale gelmezdi..Neyse herkes kendi düşüncesinde özgür tabiki,bunlar da benim düşüncelerim,Herkes nasıl istiyorsa öyle kullanır,ben vicdanen çok rahatım,çünkü allahın benim gönlümdekinin ne olduğunu bildiğine eminim..

Tepki Skoru
0
size katılıyorum, kırıcı olan arkadaşlarda almıştır cevabını umarım:):)[/QUOT

yazdıklarımızı aklıselim ve yansız bir şekilde okuyan herkes amacın fikirleri ifade etmek olduğunu ve kırıcılık içermediğini anlayabilir.ohhh aldınız mı cevabınızı tarzı bu yazınız kusura bakmayın ama toyluk içeriyor.hem bu uyarı farkettiyseniz konu hakkında yorum yapan herkes için genel bir uyarı.yani buna sizde dahilsiniz.saygılar:)

Tepki Skoru
0
yaratıcı kelimesinin kullanılması ya da kullanılmaması gibi bir tartışma bana çok anlamsız geliyo kim ne isterse söyler şahsen ben Allah'ın yaratma sıfatı olarak algılamıyorum ve birilerinin yaratıcı yerine üretici deyin demesi de hoşuma gitmiyor

Tepki Skoru
0
gerçek anlamda birşey yaratmamız ne mümkün?!? (haşa)
bunu hepimiz biliyoruz.

ben de bazen söylerken düşünüyorum, rahatsızlık hissediyorum.
ama bi de şu war arkadaşlar
"ameller niyetlere göredir"
kalbiniz kötü değilse sorun yok bence.
kalbimizin nasıl olduğunu da ALLAH biliyor.
'yaratıcı' olabiliriz ama 'yaratan' değiliz , bunun farkındayız...

Tepki Skoru
0
evet çok güzel bir bakış ,üretmek kelimesi tamamiyle uygun var olan bir şeyleri kullanarak çalışıoruz yani üretiyoruz arkadaşlr

Tepki Skoru
0
bir arkadaşımız bu konudaki hassasiyetini bizlerle paylaşmak istemiş ne güzel arkadaşımı din devletinde yaşamıyoruz diyerek uyarmamız anlamsız diye düşünüyorum.Ülkede yeterince suni gündem yaratanlar var dini siyasete alet edenler,inanca göre ayrım yapanlar vssssssss....bu güzel forumda bunları tartışmayalım.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle