her konunun dinle bağlantı kurulmasından neden bu kadar rahatsızsınız,tabikide bağlantı kurulacak. ayrıca yaratmak kelimesi hayal gücüfalan demek diil, gayet açık ve net 'yoktan var etmek' demek... ve buda yalnızca allaha mahsus olduğu için saygı duymak zorundayız.Her konuyu döndürüp dolaştırıp dinle bağlantı kurmaya çalıştığımız için zaten,gelişemeyen bir toplum olarak kalıyoruz.İnanç insanın kalbinde olmalı,dilinde değil.Şekil dini yaşayan bir toplum olduğumuz için,böyle şeyler çok oluyor.Biz üniversite de yaratıcılık dersini aldık ve orada da hocamız bu yaratıcılık kelimesi ile ilgili yaşadığı sorunları anlatmıştı,hep beraber acınacak halimize gülmüştük.Üreticilik ve yaratıcılık farklı anlamlardadır.Aynen Allaha mahsus olan yaratıcılıkla ,çocuklarda geliştirmeye çalıştığımız yaratıcılık gibi..Üreticilikte hayal gücü ön planda değildir.Yaratıcılıkta ise bizlerin okul öncesinde geliştirmemiz gereken bence en önemli kavramlardan biri olan hayalgücü ön plandadır..
her konunun dinle bağlantı kurulmasından neden bu kadar rahatsızsınız,tabikide bağlantı kurulacak. ayrıca yaratmak kelimesi hayal gücüfalan demek diil, gayet açık ve net 'yoktan var etmek' demek... ve buda yalnızca allaha mahsus olduğu için saygı duymak zorundayız.[/Q
hatice87 bir din devletinde yaşamadığımız için her konu dinle ilişkilendirilmek zorunda değil.tabiki de bağlantı kurulacak ne demek anlamıyorum.hayatta ve en önemlisi mesleğimizde her yaptığımızı din alimlerine mi soracağız?o zaman neden okuyoruz 4 sene eğitim fakültesinde?
bakın şimdi o başka bu başka. din tamamen özel bi durum, 4 sene okuyosun ama sadece kendi dalını okuyosun, din alimleride kendi dallarının uzmanı oluyolar, evet biz dinle ilgili herşeyi onlara soracağız, onlarda çocukla ilgili sorunları bize soracaklar. yani birbirimizle ilişki halinde olursak bu zıtlaşmalara son verebiliriz. ayrıca bu din konusu açılınca neden bu kadar agresifleşiyosunuz anlam veremiyorum...her konunun dinle bağlantı kurulmasından neden bu kadar rahatsızsınız,tabikide bağlantı kurulacak. ayrıca yaratmak kelimesi hayal gücüfalan demek diil, gayet açık ve net 'yoktan var etmek' demek... ve buda yalnızca allaha mahsus olduğu için saygı duymak zorundayız.[/Q
hatice87 bir din devletinde yaşamadığımız için her konu dinle ilişkilendirilmek zorunda değil.tabiki de bağlantı kurulacak ne demek anlamıyorum.hayatta ve en önemlisi mesleğimizde her yaptığımızı din alimlerine mi soracağız?o zaman neden okuyoruz 4 sene eğitim fakültesinde?
hatice hanım bu yazdıklarınızla ilk mesajınızla büyük bir çelişkiye düştünüz.(ilkinde her konu dine bağlanmalı derken ikincisinde din tamamen özel bir durum diyorsunuz)size tavsiyem mesajlarınızı ve onlara yazılan cevapları dikkatle okumanızdır.bakın şimdi o başka bu başka. din tamamen özel bi durum, 4 sene okuyosun ama sadece kendi dalını okuyosun, din alimleride kendi dallarının uzmanı oluyolar, evet biz dinle ilgili herşeyi onlara soracağız, onlarda çocukla ilgili sorunları bize soracaklar. yani birbirimizle ilişki halinde olursak bu zıtlaşmalara son verebiliriz. ayrıca bu din konusu açılınca neden bu kadar agresifleşiyosunuz anlam veremiyorum...
ayrıca merak etmeyin din konusu hiçbirimizi rahatsız edip,agresifleştirmiyor.bizi rahatsız eden (sizin de istediğiniz gibi) her konunun dinle ilişkilendirilmeye ve dine bağlanmaya çalışılması.
bırakın isteyen istediği kelimeyi kullansın.yaratıcı kelimesini kullanan eğitimcilerin niyetinin kötü ve ortak koşmak olmadığını anlayınız lütfen.
size katılıyorum, kırıcı olan arkadaşlarda almıştır cevabını umarımarkadaşlar konuyu amacından uzaklaştırmayın.herkez fikrini açıklasın...kimse kimseye müdahale etmesin lütfen...herkezin şahsi fikri kendine...kırıcı olmayalım..
1.si ben fikirlere saygı duyarım ama allaha mahsus bir durum söz konusu diye saygı duymak gibi bir zorunluluğu kimse kimseye dayatamazs,Dinim İslam ama öyle olmasaydı da bu beni ilgilendirirdi,başkalarını değil,saygı duymamak gibi bir hak da verildiğine göre bizlere,bu da benimle allah arasında olurdu.Ben din eğitimcisi değilim,sadece eğitimciyim ve üzerine bir çok araştırmalar yapılmış,görüşler ortaya atılmış,eğitim kitaplarımızda yer almış ve benim de eğitimini,dersini aldığım bir kavramı(ve de hiçbir eğitim kitabında yaratıcılık kelimesinin dinle ilgili bir bağlantısı yok) tabiki de eğitim ortamında da kullanacağım.Ve benim en büyük prensiplerimden biri asla kişisel görüşlerimi,dini görüşlerimi eğitim ortamıma yansıtmamaktır.Bu çocuklar ileride isterlerse başka bir dini seçebilirler,bu onları ilgilendirir,ben şimdi şahsi inancım için var olan bir eğitim kavramını değiştirmeyi kendime hak olarak görmüyorum.Silahlarda kullanılan arpacık diye bir terim vardır aynı terim,tıbbi terim olarak da kullanılır,şimdi ben kalkıp bunu değiştirmeye kalkamam,hayır bu silahın bir parçası demek benim rahatsızlığıma bu ismi veremezsiniz diyemem.Bu terim için düşünülenin de bu durumdan pek bir farkı yok benim gözümde,sadece olay terimin dini bir anlam da taşıyor olmasından dolayı büyüyor,dini değil de tıbbi bir anlamı da olsaydı bı hale gelmezdi..Neyse herkes kendi düşüncesinde özgür tabiki,bunlar da benim düşüncelerim,Herkes nasıl istiyorsa öyle kullanır,ben vicdanen çok rahatım,çünkü allahın benim gönlümdekinin ne olduğunu bildiğine eminim..her konunun dinle bağlantı kurulmasından neden bu kadar rahatsızsınız,tabikide bağlantı kurulacak. ayrıca yaratmak kelimesi hayal gücüfalan demek diil, gayet açık ve net 'yoktan var etmek' demek... ve buda yalnızca allaha mahsus olduğu için saygı duymak zorundayız.
size katılıyorum, kırıcı olan arkadaşlarda almıştır cevabını umarım[/QUOT
yazdıklarımızı aklıselim ve yansız bir şekilde okuyan herkes amacın fikirleri ifade etmek olduğunu ve kırıcılık içermediğini anlayabilir.ohhh aldınız mı cevabınızı tarzı bu yazınız kusura bakmayın ama toyluk içeriyor.hem bu uyarı farkettiyseniz konu hakkında yorum yapan herkes için genel bir uyarı.yani buna sizde dahilsiniz.saygılar![]()