Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Yaratıcı, hem de çoook yaratıcı drama!

Katılım
28 Ara 2006
Mesajlar
549
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
38
bizim üniversiteye yaratıcı drama ve orff eğitimi için Nalan Olgun ve Nejla Aydın gelmişti.rüya gibiydi herşey. hoca (nalan hanım) önce gazeteleri "Beni takip et" yönergesiyle çeşitli şekillerde kullandı. örneğin gazte bir paraşüt oldu, bir diğer öğrenci dediki, yani hareketleriyle gösterdiki gazete bir temizlik bezi,bir diğericimnastik aracı, yağmurluk, top, köpe, kundaktaki bebek... sonra bu gazeteleri diklemesine yıtıp yırtıp havaya fırlattık, tabi müzik eşliğinde. müzik durduğunda, muzip çocuklar gibi ben yapmadım dedik.sonra devam.sonra bu gazeteleri ufak çaplı sınıf toplama amacıyla bir kişi ebe oldu arkasını döndü, sınıftan herhangi biri sessizce bu gazete yığınlarının arasına saklandı,yani bu kişiyi sınıf arkadaşları sakladı. ebe olan gözlem ve dikkati ölçmek amacıyla bu kişinin kim olduğunu sınıftaki arkadaşlarından eksik olanı hatırlamaya çalışarak buldu.bir kaç kişi bunu sırayla yaptı. e tabi haliyle bu dağınık sınıfın toplanması gerekiyordu. son iki kişi (ebe ve saklanan kişi) aldım verdim usulüyle sınıftaki arkadaşlarını tek tek seçtiler (bu çok demokratik bir seçimdi). öğretmen cebinden iki çöp boşeti çıkardı ve bunları grup liderlerine (sona kalan iki kişiye) verdi. en büyük topu kim yapacak yarışması oynandı. burda yerde tek bir gazete parçası kalmayacaktı (anlarsınız ya;)) toplar yapıldıktan sonra çember olunup yere oturuldu. güzel bir müzik eşliğinde iki top sırayla elden ele gezdi. öğretmen "duur" dediğinde toplar kimin elinde kaldıysa o kişi yere yatıp öldü:) sona kalan kişi alkışlandı. sonra herkes oturduğu yerden kalkmadı ve herke uzandı gözlerini kapattı. öğretmen yumuşak bir ses tonuyla söylediklerini hayal etmemizi istedi. "şimdi biz topun üzerindeyiz. bu top sihirli bir top. istediğimiz her yere gidebiliyor. şimdi nereye gitmek isterdiniz düşünün." bu çalışmanın bitiminde herkes gözlerini açtı ve çember dörde bölünerek o çeyrek içinde az önceki hayal edilen şeylerden bir konu seçilip belirlendi. seçilen konunun o an dondurulup fotoğrafı çekilecekti, ama diğer üç gruba söylemeden. böylece dört grupta konusunu belirleyip sırayla fotoğrafladı.o an fotoğraflananı diğer üç grup tahmin etmeye çalıştı.bir kaç saniye öylece durduktan sonra ve tahminlerden sonra öğretmen bir kişiye dokundu ve onu çözdü. o kişi de neyi anlatmaya çalıştıklarını anlattı. çok komik şeyler çıktı ortaya. mesela bizim gurubu tahmin ettiklerinde birinin kız istemeye gittiğini(erkek bir bayanın elini öpüyordu), yanında duran sevinçli kızın (yani ben) onun sevgilisi olduğunu söylemişlerdi. halbuki biz, bir arkadaşımızın köyünü çok özlediğini, az önceki sihirli topla köyüne gidip annesinin elini öptüğünü, yanında duran sevinçli kızın (ben) kardeşi olduğumu canlandırmaya çalışmıştık.
Arkadaşlar gerçekten çok eğlendik. geçişlere dikkat edermisiniz. ne bir parmak oyunu ne bir tekerleme. ne de haydi şimdi şunu yapıyoruz sözleri. herşey profosyonelce. değil mi?
 
Katılım
28 Ara 2006
Mesajlar
549
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
38
elimde video çekimleri de var. keşke imakın olsada göndersem eminim çok beğenektiniz...
 
Katılım
30 Mar 2007
Mesajlar
122
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
40
çok teşekkürler...orff yaklaşımını ben de çok öğrenmek istiyorum.elimde bir kaç kaynak var ama eğitimini almak daha iyi olurdu keşke üniversiteler böyle değişik yaklaşımlara daha da önem verse artık insanlığı 20,30 yıl geriden takip etmesek...Bu ve benzeri teknikler eminim yurt dışında daha ben doğmadan kullanlılodu.Büyük şehirlerde şuan böyle sistemlerin kullanıldığı kurumlar okullar vs. vardır ama tabiki bunlar yeterli olamaz.ben kendi adıma konuşayım böyle farklı yaklaşımları benimsemek ve uygulamak öğrenciler açısından olacağı kadar öğretmen açısından da eğitim ve öğretimi daha zevkli ve doyurucu hale getirecektir.tekrar teşekkürler..
 
Katılım
12 Kas 2006
Mesajlar
533
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
41
gerçekten çok eğlenceli teşekkürler..
 
Katılım
12 Eyl 2006
Mesajlar
11
Tepki Skoru
0
Puanları
0
teşekkür ederim güzel bir uygulama ama ben birşeyde tıkandımm "gazeteleri yırtıp yırtıpp müzik durduğu zaman muzip çocklar gibi ben yapamdım dediler" kısmını beğenmnedim bu çocukları yalan söylemeye meyilleyebilir... ama onun dışında değişik ve güzel bir uygulama bende sınfııfda uygulucam...
 
Katılım
18 Nis 2007
Mesajlar
25
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
41
paylaşımınız için teşekkürler.o çalışmaya ben de katılmıştım. çok eğitici,eğlendirici ve yaratıcı bir çalışmaydı
bütün yapılan çalışmaları çok güzel anlatmışsınız onları okurken sanki bir daha yaşıyor gibiyim.
 
Katılım
28 Ara 2006
Mesajlar
549
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
38
rica ederim arkadaşlar. aslında teşekkürler bana değil nejla ve nalan hocalarıma..
 
Katılım
27 Haz 2006
Mesajlar
448
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
42
ben de orf semineri aldım.
gerçekten çok eğlenceli .
ve insan şunu düşünüyor:
"ben de çocuklara iyi wakit geçirttiğimi sanıyordum...!!!..."

orada çocuk siz oluyorsunuz, yani gerçek bir empati...
birinin size sürekli direktifler wermesi , hadi şunu yapıyoruz, hadi bunu yapıyoruz, hadi topluyoruz, hadi yiyoruz, hadi uyuyoruz.... demesi ne rahatsız edici bi durum di mi??!!??

işte orada bunu anlıyorsunuz...

gerçekten haarika bi teknik...

eğitimimizde hiç böyle bişeyle karşılaşmadık biz.

keşke anatomi, iktisat, doğum öncesi... yerine asıl gerekli şeyleri öğretselerdi.

şu an ihtiyacımız olan wücut bölümlerinin latince karşılığı ya da gayri safi milli hasıla... ya da fertilizasyon, implantasyon... değil çocuğu sıkmadan we emirler yağdırmadan eğitmek.

ama nasıl olur, ne zaman olur bilmem...

iki gün seminer görmeyle olacak bişey diil bu.

:ggggdw::ggggdw::ggggdw:
 
Katılım
1 Kas 2007
Mesajlar
16
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
43
yarı gazete çalışmasını uygulayacağım sonuçlarını bildiririm
 

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle

18 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Üst