Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

"VAY popom" oyunu

Tepki Skoru
0
Çocuklar bu oyunu oynamaya doymuyor.

Çocuklardan birisi saymaca ile ebe seçilir. Ebenin eline yumuşak plastikten (vurduğun zaman can yakmayacak) veya farklı türden hafif ağırlıklı bir sopa verilir. İşaret verilince bütün çocuklar elleri başlarının üzerinde bağlı olarak kaçarlar. Ebe ise elindeki sopa ile arkadaşlarının poposuna vurmaya çalışır. Poposuna sopayı yiyen çocuk "vay popom" deyip oyundan çıkar ve bir yerde oyunun bitmesini bekler. Poposundan değil de başka yerinden vurulan çocuklar vurulmuş sayılmaz. Oyun bu şekilde vurulmamış son çocuk kalana kadar devam eder. Sopadan kurtulup en sona kalan ve vurulmayan çocuk ebe olur ve eline sopayı alır, vurulan çocuklar tekrar ortaya gelip koşmaya başlarlar, oyun bu şekilde devam eder.

Tepki Skoru
0
teşekkürler hocam paylaşım için çocuklar bu oyunu çok sevecekler

Tepki Skoru
0
güzel bır oyun ama bu oyunun çocuklara getirisi ne olabılır? ben böyle oyunlardan çok zevk alırım aslında ama ..

Tepki Skoru
0
Aslında bu oyunu ilk kez oynatırken çocukların eğlenmesini ve zevkli dakikalar geçirmelerini hedeflemiştim. Çocuklar çok sevince 1 hafta oynattım fakat farkettim ki ilk günlerde sopayı poposuna rahatça yiyen çocukların 4 gün sonunda artık ustalaşmış olduklarını ve sopayı yememek için vücutlarını ve adımlarını çok zekice kullanmaya başladıklarını fark ettim. Bence çok basit gördüğümüz oyunlarda bile çocukların zekasını güdüleyen bir şeyler mutlaka var...

Tepki Skoru
0
oyun guzelmış ama bılıyorsunuz kı cocukların ellerının ayarı yok sonra okulda cocukları bırbırlerıne vurmaya yönlendıryor dıye sıkayet olmasın arkadaslar

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle