Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Uygulama Okullarında Stajerlere Muamele?

Tepki Skoru
0
Merhaba arkadaşlar.Ben 4.sınıf okulöncesi öğretmenliğinde okuyorum ve staja gidiyorum.gittiğim okulda beni ve diğer arkadaşlarımı rahatsız eden çok şey oluyor ve biz artık kızmaya başladık.Acaba bizmle aynı şeyleri yaşayan arkadaşlar da varmı? merak adiyorum.Bunlardan birkaçını söylemeye çalışacağım.
Bizim okulda 4 bayan görevli ve birde hizmetli var.Fakat buna rağmen bizlerede iş buyurmaktan büyük zevk duyuyorlar.Kahvaltı saatinde servise çıkacakmışız.öğle yemeklerinde yemeklerin servisini yapmadan eve gitmeyecekmişiz,okul kararıymış bu ve ben ilk defa geçen hafta dağıtımı yaptım ve kendimi çok kötü hissettim.Bizlere resmen hizmetçi muamelesi yapılıyor.Başka kızmeslek lisesinden gelen kızlarda var bizi onlarla bir tutuyorlar.Bizlerin oraya gitme amacı başka değil mi? ikindi kahvaltısıda aynı...yine çıkıp dağıtım yapacakmışız ki bunu gelip bize okulun hizmetlisi emredermiş gibi .söylüyor.
Ayrıca okulda günde 1 çay içme hakkınız var dediler. şehir dışından gelen arkadaşlara öğle yemeği de vermiyorlar.daha önce staj yaptığım okulda böyle bir şey yoktu ya bu ne yani. Kendileri karşımıza geçip tabak tabak yiyorlar,ayrıca da paket yapıp evlerine götürüyorlar. Bize gelince yatmiyomuşta falan falan...Daha neler neler.
Okulun mutfağında müdüre,öğretmenler sigaralarını içiyorlar bi güzel.
Hergün bizi siniredecek bişey buluyorlar.
Birde klavuzda deniyor ki Topluma Hizmet Uygulamarı Dersinde planlama haftasında okulda olma zorunluluğu yok.Ama Bizim müdüre hanım:Hayır grlrcrksiniz diyor. Off yaa sinir ediyolar insanı

Tepki Skoru
0
Eğer durumdan hepiniz şikayetçi iseniz önce üniversitedeki hocanızla görüşün ve staj yaptığınız okulu mümkünse değiştirmek istediğinizi ya da okulla görüşülmesini istediğinizi,sizin oraya yemek servisinin nasıl yapılacağını öğrenmek için gitmediğinizi ve diğer şikayetlerinizi izah edin.Eğer sonuç alamazsanız bir de ilçe milli eğitimle görüşün derim,dilekçe yazmanız gerekiyorsa dilekçe yazın.
Bu arada bu durumlar ne sizler için ne de kız meslek lisesinden gelen öğrenciler için doğru değildir.Onların lisede olması kullanılmalarını gerektirmez.Genelde stajyerlere hep bu gözle bakılıyor.Gözlemlediğim kadarıyla aslında bunun sebebi okuldaki işlere yetişmekte zorluk çekilmesi ve gerçekten de anaokullarında öğretmenden hizmetliye herkesin işinin ağır olmasıdır,Herkes bir dayanak bir yardımcı bulma arayışında oluyor kimi zaman.Ama rica etmek başka birşey,emretmek başka tabiki de..Ben lliseli stajyerlerime çayı kendim getiriyorum,bir ihtiyacım olduğunda da rica ediyorum ve yapmak zorunda olmadığını,isterse yapmasını söylüyorum..

Tepki Skoru
0
bi arkadaşımda sınıf öğretmeni ile saatler konusunda sorun yaşamıştı geçen yıl aöf bürosu ile görüştü ve ısrar etti ve okulu değiştirildi,hatta uygulamayı bırakma durumuna gelmişti..

Tepki Skoru
0
evett...geçen sene neler yaşatmışlardı bize ya.aklıma geldikçe deli oluyorum ve elimde olmadan müdüre hanıma sitemler yağdırıyorum. Bu sene bir okulda çalışıyorum e benim sınıfıma da staj için gelen kızlar var. Fakat elimden gelen kolaylığı sağlamaya çalışıyorum onlara.Kendi yaşadıklarımı düşündükçede...neyse geçti;yeni staja başlayanlara Rabbim kolaylıklar versin.

Tepki Skoru
0
sanki geçen seneki okulumdan bahsediyosun gibi geldi bian...geçen sene lise son dtajımı yaparken müdür aynı tavrı tanınıyodu bize ve sölediği şuydu "ben aslında mutfaga eleman alcaktım ama öğretmenler stajer alalım dedi bende sizi kabul ettim"diyodu tüm yemek saatlerinde yardıma gidiyoduk mutfaga allahtan tek ot beyin müdürdü ...öğretmenler ve mutfaktaki ablalar bizden yanaydı inş. bidaha öyle bi okula denk gelmem

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle