Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Üniversitelere Kayıt Heyecanı Başlıyor

Tepki Skoru
1
Üniversitelere kayıtlar bugün başlıyor. Türkiye'deki tüm üniversitelere kayıtlar 31 Ağustos-7 Eylül arasında yapılacak.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), kazanan adayları gösteren fotoğraflı sınav sonuçlarını adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine gönderdi. Üniversiteyi kazanan adayların, kendileri için sınav sonuç belgesinde belirtilen günde kayıt yaptırmaları gerekiyor. Adaylardan kayıt sırasında nüfus cüzdanı ve ikametgah belgesi istenmeyecek.

Adayların kayıt için kazandıkları üniversiteye bizzat başvurmaları gerekiyor. Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmeyecek. Belgeler eksikse kayıt yapılmayacak. Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemeyecek. Yükseköğretim kurumları kayıt yaptıracak adaylardan sağlık kurulu raporu isteyebilecek. Üniversitelere kayıtlardan sonra boş kalacak kontenjanlar ile merkezi yerleştirme sırasında boş kalan kontenjanlara ek yerleştirme yapılacak. Üniversitelerin lisans programlarında 33 bin 99, ön lisans programlarında 77 bin 702 kontenjan boş kalmıştı.

Tepki Skoru
0
aöf nin kayıtları 20 eylül ve 15 ekim de yazıyordu sonuç belgemde kılavuzda gelecekmiş ona göre yapacamışız kaydımızı kılavuzu gelen varmıdır ki yoksa erkenmi daha?

Tepki Skoru
1
aöf nin kayıtları 20 eylül ve 15 ekim de yazıyordu sonuç belgemde kılavuzda gelecekmiş ona göre yapacamışız kaydımızı kılavuzu gelen varmıdır ki yoksa erkenmi daha?
Benimde klavuzum henüz elime ulaşmadı.
Eylül ayında gelir diye duydum. Geçen yıl eylül eyında dağıtılmış.Şimdilik bekliyoruz bakalım.

Tepki Skoru
0
Evet eylülde elimize kocaman bir sarı zarf geçecek işte o bizim kayıt klavuzumuz oluyor.

Tepki Skoru
0
evet bir an önce kayıt olsak o kitaplar elimize geçse çalışalara başlasak :) bunlar beni heyecanlandırıyor :)

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle