Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Türkçe Dil Etkinliği

Tepki Skoru
0
türkçe dil etlinliği
Öğretmen çocuklardan kendisini rahatça görebilecekleri şekilde otumalarını ister. Daha sonra başından çok ilginç bir olay geçtiğini bunu onlarla paylaşmak istediğini belirtir. Artık kış geldiğini havaların iyice soğuduğunu söyler. Bunun için kendine bir kazak almak üzere mağazaya gittiğini söyler. Orada bu soğuk havada çok açık ve ilginç kıyafetli biriyle karşılaştığını, üstelik bu kişinin ten renginin de çok koyu olduğunu belirtir. Merak ederek bu kişinin yanına gittiğini ve neden bu havada bukadar açık giyindiğini sorduğunu söyler.O kişi ise;
"Ben Afrika'dan geliyorum. Benim ülkemde havalar sıcak olu, onun için biz hep böyle giyiniriz. Burada bir arkadaşımı görmeye geldim. ben Türkiye'ye ilk defa geliyorum. Bu kadar soğuk olduğunu bilmiyordum. Onun için kendi kıyafetlerimle geldim ama şimdi çok üşüyorum. Onun için kendime bir kazak alacağım."diye söylediğini belirtir.Ten renginin neden böyle olduğunu sorduğunda ise bunun Afrikalılara özgü bir şey olduğunu, oradaki bütün insanların ten renginin böyle olduğunu söylediğini söyler. Daha sonra kendisinin de ülkemiz hakkında bilgi verdiğini söyler. Ülkemizde 4 mevsimin bir arada yaşandığını,her mevsime göre farklı kıyafetler giydiğimizi, mevsimlere göre değişik sebze ve meyveler tükettiğimizden bahseder. daha sonra tanıştıkları için çok memnun olduklarını kendisinin afrikalıya bir kazak alarak hediye ettiğini ve daha sonra vedalaşarak ayrıldıklarını söyler.
Daha sonra çocuklarla sohbet etmeye başlar. Çocuklara;
Eğer siz benim karşılaştığım gibi başka ülkeden birisiyle karşılaşisaydınız neler yapardınız?
Ona ülkemizi nasıl anlatırdınız?
Eğer o kişinin yerinde olsaydınız neler hissederdiniz? gibi sorular sorar ve cevaplar alınır.
Daha sonra öğretmen hazırladığı bir türk bir de afrikalı çocuk kuklalarını çocuklara verir ve bu olayı özgün bir şekilde canlandırmalarını ister.

Tepki Skoru
0
beğendiğiniz için teşekkür ederim. kendi staj okulumda uyguladığım bir etkinlik.

Tepki Skoru
0
çocukların hayal gücünde canlandırabileceği bir çalışma teşekkürler

Tepki Skoru
0
çok güzel bir etkinlik ,yaratıcılık ön planda
teşekkürler

Tepki Skoru
0
teşekkürler arkadaşım bende stjımda kullanıcam

Tepki Skoru
0
çocukların ilgilerini çekecek bir etkinlik olmuş gayet de güzel olmuş....

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle