arkadaşlar serbest zaman etkinliğinde tombala kartları ile oynamayı denediniz mi.. ben şu anda resim ekleyemeyeceğim ancak dilerseniz daha sonra isteyen arkadaşlara yollayabilirim. fakat şimdi aklıma gelmişken paylaşmak istedim.. dikdörtgen şekilde kesilmiş (yaklaşık olarak 10cm * 20 cm boyutlarında tam hatırlamıyorum ) fon kartonunu mukavvaya yapıştırıp kenarlarından kesip bantlayın. daho sonra fon kartonunu üzerine ( sarı renk güzel oluyor) belli aralıklarla kare daire üçgen alt sıraya da çokgen dikdörtgen elips şekillerini çizin.. kartlar hazır. sonra çizdiğiniz şekillerle aynı büyüklükte şekilleri renkli kartlara çizip mukavvaya yapıştırıp kesin tombala sayıları gibi düşünün yani.. daha sonra da ınıfınızdan küp şeklindeki tahta bloklardan birinin üzerine de her yüze bir şekil gelecek şekilde yapıştırın. bu oyunu da serbest zamanda oynatırsanız çocuklar mütkiş dercede seviyorlar. tabi ki ben şekillere ara ve ara renkleri yaptım yani tüm dikdörtgenler sarı tüm elipsler turuncu .. gibi sonra her bir çocuğa kartları dağıtırsınız şekilleri ortada bir kabın içine koyarsınız sırası gelen çocuk şekiller olan zarı ( tahta bloğu) atar ve yukarı tarafta hangi şekil geldiyse onu kağıdına koyar sırayla tamamlayan alkışlaır. daha da geliştirebilirsiniz ... bence uygulayın. çok beğeneceksiniz..
:36897fd::36897fd:
:36897fd::36897fd: