Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Tam gün eğitim yapan okullarda çalışma saatleri nasıl?

Tepki Skoru
0
ben tam gün eğitim yapan bi okula atandım dersler saat 8.30 da başlıyor 12 öğlen tatılı oluyor.1 de tekrar başlayıp 14.30 da bitiyor .oglen tatili dışında hıç ara vermeden devam edıyorum.toplam 5 saat durmadan çalışıyorum normalde sabahcı oglencı olan okullar 8 de ogrencı alıp 12.30 da bırakıyolar 4.30 saat calışmış oluyolar ve bu surenın ıcıne yemekde dahıl.ortalama 4 saat calısıyolar yanı.
dedaylı bılen arkadaşlar yardımcı olabılırmı

Tepki Skoru
0
arkadaşım ben tam gün eğitim yapan bir anaokulunda görev yapıyorum ve sabah 8.30 da başalayıp akşam 4.30 da bırakıyoruz hem de hiç ara vermeden. haline şükret bence. okulöncesinde ara diye bir şey yoktur anasınıfı olsa bile. yönetmelikte tam günler için 1 saat ara ifadesi yer alır ki o da yemek saatinde. sen zaten yönetmeliğin sana vermiş olduğu hakkı kullanıyorsun.

Tepki Skoru
0
selam htcgvn hocam bu çalışma saatlerinde 8.30 - 16.30 saatleri arasında haftalık 27 saat ek ders mi alıyorsunuz yoksa haftalık 24 saat ek ders alıyorsunuz. ben bağımsız anaokulunda çalışıyorum 8.00- 17.00 arasında haftalık 27 saat ek ders alıyorum

Tepki Skoru
0
Tam gün 8.00-17.00 saatleri arasında çalışıyorum yönetmeliğin verdiği 1 saat ara falan da yok..

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Tepki Skoru
26
c) (DeğiĢik:06/09/2008-26989 s.R.G) Okul öncesi eğitim kurumlarında öğretmenlerin çalıĢma saatleri, Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine ĠliĢkin Karar ile Okul Öncesi Eğitim Programına uygun olarak; tam gün eğitimde bir günde en çok 9, haftada 42 çalıĢma saati süresini, ikili ve yarım gün eğitimde ise bir günde 6, haftada 30 çalıĢma saati süresini geçmeyecek Ģekilde okul yönetimince düzenlenir.

tahminen 800 tl yapıyor

Tepki Skoru
0
hocam ders saatlerinizi tekrar hesaplayın ve müdürünüzle konuşun çünkü aldığınız ek dersten fazla çalışıyorsunuz

Tepki Skoru
0
benim okulum da 8-14.30 arası benim 13.30 da dersim bitiyor fakat taşımalı öğrenciler için öğle arası verip 1 saat fazla kalmamı istiyorlar yönetmeliğe göre bu durum yasal değil ne yapmamı önerirsiniz?

Tepki Skoru
0
benim okulum 08:00-15:30 arası bir köy okulu.Öğle arası veremiyoruz veliler çocuklarını almaya gelmedikleri için.Öğlenleri alırsak o zaman hiç yollamayalım daha iyi diyorlar.Öğlenleri yemekte gelmiyor çocuklara milli eğitim velilerle aranızda halledin diyorlar.Üstelik ek dersimede yansımıyor bu çalışma.Geçen senede aynı şartlarda çalıştım ve çok yorucu geçti.Sürekli çocukların dikkatini toplamaya çalışıyorum.Bu sene ne yapabilirim de bu sorundan kurtulurum acaba?

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Tepki Skoru
26
benim okulum da 8-14.30 arası benim 13.30 da dersim bitiyor fakat taşımalı öğrenciler için öğle arası verip 1 saat fazla kalmamı istiyorlar yönetmeliğe göre bu durum yasal değil ne yapmamı önerirsiniz?
okulöncesinde taşımalı yasak arkadaşım bu konuda şikey dilekçesi bile yaza bilirsin mebden gelen cevaba baka bilirsiniz. kodu girerek kontrol edebilirsiniz gelen cevabı

Kurum Adı : T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Başvuru No : 482015

Cevap Metni : Sn. NİHAL EROĞLU
İlgi; a) Taşımalı İlköğretim Yönetmeliği,
b) 482015 numaralı elektronik posta başvurunuz.

İlgi (b) elektronik posta başvurunuz Genel Müdürlüğümüzce incelenmiştir.
Okul öncesi eğitim kurumları ilgi (a) Yönetmelik kapsamı dışında olduğundan, ana sınıfı çocuklarının taşımalı ilköğretim uygulamasından yararlanmaları mümkün değildir. 08:30- 15:00 mesai uygulaması ilgi (a) Yönetmeliğin 8 inci maddesinde açıklanmıştır. Buna göre öğretmenin 1 günde her biri 50 dakikadan hesaplanmak üzere 6 saat süre ile görev yapması gerekmektedi.
Bilgilerinizi rica ederim.

Mevzuat şubesi
16/11/2009

Tepki Skoru
0
hocam sanırım en yeni bilgiyi ben vereceğim. bizde yıllardır 8,30-16.30 çalışıyorduk. hatta ilk yılımızda 17.00-17.30 a kadar müdür tutuyordu. artık tak dedi. dilekçe verdik. bakanlıktan cevap geldi. yemek saatinde öğle yemeği için 60 dk ara verilir ibaresi var ya ona öğretmen fiilen öğretmenin başında ise o saat mesaiye dahildir. ibaresi yer alıyor. günlük 9 ve haftalık 42 saati geçemeyecek şekilde düzenlenir. ibaresi yer alıyor ve artık 8,30-15.30 olduk. 2007 de danıştay kararı bu. kazanılmış hak.

Tepki Skoru
0
sayın hly21 bizimde benzer problemimiz var.bu dikçeyi il yada ilçe milli eğitime mi yazdınız yoksa direkt bakanlığamı.paylaşmanızda sakınca yoksa size gönderilen cevabı paylaşırsanız sevinirim.
ayrıca nöbet ile ilgili yönetmeliğimizde
(DeğiĢik:06/09/2008-26989 s.R.G)Nöbetçi öğretmen:
a) Okulda günlük eğitimin başlamasından yarım saat önce hazır bulunur ve çalışma süresinin bitiminden yarım saat sonra gerekli kontrolleri yaparak nöbet görevini bitirir. der.okulda günlük eğitimin bitiminden demediğine göre öğretmenin çalışma süresi kastediliyor.değil mi ....
bu konuda bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsanız sevinirim.

Tepki Skoru
1
nöbetçi olduğunuz gün tam gün kalıyorsunuz zaten diye biliyorum ben.Benim bulunduğum ilçedeki ana okullarında o şekilde

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle