Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Tabaktan Etkinlik Örneklerine İhtiyacım Var

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Tepki Skoru
25
ARKADAŞLAR STAJDA UYGULAMADA TABAKTAN ETKİNLİKLER YAPTIRACAĞIM. AMA SADECE SANAT ETKİNLİĞİ DEĞİL BUNUN İÇİNDE OYUN ETKİNLİĞİ -OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK, ANLAYACAĞINIZ TÜM GÜNÜN İÇİNE SERPİŞTİRECEĞİM AMA TABAKTAN ÖĞRENCİLERE NELER YAPTIRABİLİRİM BİR FİKRİM YOK.YARDIM EDERSENİZ ÇOK SEVİNİRİM TEŞEKKÜRLER ..

AKLIMA GELENLERİ BEN YAZAYIM FARKLI FiKİRLERİ OLANLAR LÜTFEN YAZSINN :)
*MASKE
*DUVAR SAATİ
*AYAK İLAVE EDEREK MASA
*TERAZİNİN KEFELERİ TABAK OLABİLİR
*ÇERÇEVE
*TENCERE KAPAĞI
VS..

Tepki Skoru
0
kablunba yapılıyo ama resmı yok bende olsa gonderırım cokta hos oluyor

Tepki Skoru
0
[align=center]Plastik Tabaklardan Akvaryum Çalışması[/align]

Tepki Skoru
0
çok güzelmiş
bakalım benım gonderdılerımıde begenecekmısınız yuklemey calısıyorum

Tepki Skoru
0
Denge Oyunu

Çocukları iki gruba ayırırsın.

Her grup kendisine bir isim bulur. İsme uygun olan sembolu panoya asarsın.

Yere 3-4 m. uzunluğunda iki çizgi çizersin.

Gruplar aynı anda oyuna başlar.

Kağıt tabağı başlarının üzerine koyarak çizginin sonuna kadar taşırlar. Çizginin dışına çıkmamaları gerekir. Çizginin dışına çıkan çocuk sırasına geçer.

Tabağı kurallara uyarak düşürmeden taşıyan çocuklar grubuna bir yıldız kazandırır.

Oyunun sonunda en çok yıldız toplayan grup birinci olur ve alkışlanır.

Tepki Skoru
0
Okuma-yazma çalışmasında temiz-kirli kavramlarını verebilirsin.

Plastik tabaklarının bazılarının içini kirli göstermek için boyarsın. Masaya temiz ve kirli tabakları koyarsın. Çocuklardan birini seçerek kirli tabakları ayarmısını, başka birini seçerek de temiz tabakları ayırmasını söylersin. Bu şekilde gruplama beceresi çalışması da yapılmış olur.

Daha sonra bütün çocuklarla birlikte kirli ve temiz tabakları sayma çalışması yapabilirsin.

Ardından kirli-temiz kavramları ile ilgili çalışma sayfaları dağıtarak kavramların pekişmesini sağlarsın.

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Tepki Skoru
25
arkadaşlar çok teşekkür ederim gerçekten çok güzeller akvaryumdaki balıklarla ilgili bir hikaye yazabilirim . tabi öncelikle serbest zamanda bu tabakları yaptırmam gerek. kaplumbağaları da sanat çalışmasında yaptıra bilirim. oyun içide sağolun gerçekten hepsi işime çok yarayacak

Tepki Skoru
0
bu resimler daha önce forumda yayınlanmıştı sanırm. ama eski yüklenen resımler açılmadığından tekrar paylaşmak istedim. ummarım işinize yarar.
sanat etkinliği dışında Okuma -Yazmaya hazırlık etkinliklerinde Büyük küçük veya geniş dar kavrammalrının tanıtılmasında çeşitli tabaklar karşıalştırmalı oalrak verilebilir.
şu an için aklıma bunlar geldı.
başarılar diliyorum..

Tepki Skoru
0

burada ar bitene çokda kolay yapması ayaklarını ve başını kesiyorlar sende zımbalıyorsun gövdelerine verecekleri şekiller onlara kalmış...

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Tepki Skoru
25
gerçekten hepsi çok güzel arkadaşlar bu kadar kısa sürede bu kadar etkinliği bula bilceğimi hiç sanmıyordum çok sağolun

dsk

Tepki Skoru
0
1- kaplumbağanın dışı ne ile yapılıyor tabak mı boyanıyor yoksa kumaş mı kaplanıyor?
2- DENEY YAPABİLİRSİN KİRLİ-TEMİZ
İki tabağa krem sürülür. Dışarıya bırakılır. Okul bitiminde tabağın üzerine yapışmış kirlere bakılır.

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Tepki Skoru
25
dsk' Alıntı:
1- kaplumbağanın dışı ne ile yapılıyor tabak mı boyanıyor yoksa kumaş mı kaplanıyor?
İki tabağa krem sürülür. Dışarıya bırakılır. Okul bitiminde tabağın üzerine yapışmış kirlere bakılır.

GERÇEKTEN GÜZEL FİKİRLERİN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM

Tepki Skoru
0
dsk' Alıntı:
Tabak boyanıyor. Guaj boya ile daha güzel oluyor.

Tepki Skoru
0
benim açtığım konuya bakarsan orda bir etkinlik var.

Tepki Skoru
0
muzik aleti yapabilirsin iki tabagı birbirine zımbala altında el gecebilecek kadar bosluk bırak kenarlarına gazoz kapakları takıp istedigin sekilde boyarsın

Tepki Skoru
0
arkadaşlar bende etkinlik var resmi göndermem için yardımcı olurmusunuz?

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle