Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

SÜT İZNİ SAATİNE İDARE KARAR VEREMEZ (Yargı Kararı)

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Tepki Skoru
25
657 sayılı yasanın 104. maddesinde bahsedilen “Memurlara, bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir. Süt izninin kullanımında annenin saat seçimi hakkı vardır.” hükmüne aykırı olarak idare tarafından “memurun süt izninin 1,5 saatlik öğle arası tatilinde kullandırılmasında memurun mağduriyeti olmayacağı” şeklinde tesis edilen işlem kanunun açık olarak memura tanıdığı hakkı kısıtladığından iptal edilmiştir.
Yasa koyucu tarafından verilen hak yargı tarafından tekrar hatırlatılmıştır. İdare; anne memurun yerine geçerek saat düzenlemesinde bulunamaz. Memurun veya bebeğin mağdur olup olmayacağına karar veremez. Süt izninin kullanılacağı saatleri seçim hakkı memura aittir.

İlgili Karar İçin Tıklayınız.

Tepki Skoru
0
sınıf öğretmenleri ve okulöncesi öğrt. süt izni yok diye biliyorum...

Tepki Skoru
0
haklarımızı bilirsek hahsızlığa uğramayız arkadaşlar
Süt izni yok demişti bana müdürüm o dönemde.hiç dermi müdür evet hocam kullanın 1 saat erken çıkın diyeee.... tayinle başka bi ilde göreve başladığımda arkadaşım süt izni kullandı.üstelikte 1 _5 mesai ile 4 de mesaisi bitiyodu.2. yıl süt izni kullanmak istemedi belki istedeydi devam da ederdi.. bilginizeee

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle