Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Stajyeriniz Var mı ???

Tepki Skoru
3
Merhaba arkadaşlar...Sınıfına stajyer öğrenci gelen öğretmen arkadaşlar vardır muhakkak forumumuzda ??? Biraz bu konuda yazmak istiyorum: Benim sınıfıma gelen stajyer öğrenci,lise son sınıf öğrencisi. Daha önce, sadece gözlem için gelenler olmuştu ama bu farklı,sonuçta haftada 3 koca günümüz birlikte geçiyor. Çok şükür,iletişimimiz iyi, birbirimizi anlıyoruz ama yine de zorlandığım anlar oluyor. Öyle bir durum ki, samimiyet kurmak kolay ama o samimiyet oluştuktan sonra, mesafe koymak çok zor... Yani hassas bir denge gerektiriyor bence. Bu konudaki tecrübelerinizi, fikirlerinizi merak ediyorum...Şimdiden teşekkürler...

Tepki Skoru
0
ben çoookk tecrübeliyim canım yaa:)benim ilk senemde vardı açık lise öğrencisiydi arkadaş pek bi cıvıktı..elleri cepte dolaşıyordu esnek hiç davranmadım yanlış anlaşılmasın tamamen stajyerin rahatlığı..ondan sonra açık liseli istemedim..ama sende işler farklı sanırım..senden bilgilerinden yararlanmasına izin vermelisin kii senin işini ciddiyetle yaptığı ve buna saygı göstermesi gerektiğini anlasın..aslında bunlar biraz da kişiye bağlı yüz vermekle alakalı değil..kolay gelsin canım:=)

Tepki Skoru
3
sağol selvicim...aslında,,,dediğim gibi sorunumuz yok gibi ama yine de adımlarımı düşünerek atmak,biraz geriyor beni galiba...mesleki yönden,elimden geldiğince,fazla fazla birşeyler öğretmeye,daha doğrusu aktarmaya çalışıyorum. O da, iyi bir öğrenci,,,fakat işte bu insan ilişkisi bakımından o dengeye dikkat etme çabası biraz sıkıyor beni...

Tepki Skoru
3
arkadaşlar,,,başka fikir beyan etmek isteyen var mı???

Tepki Skoru
1
tubacım bana haftanın 3 günü 5 kişi diğer 2 gün de 1 kişi geliyor lise son sınıf:))Bu sene devamsızlık sorunun kaldırmış lise yani haftanın 2 günü okullarına derse gitmek zorunda değillermiş...Bu bizim burdaki lisenin yaptığı bir uygulama değildir heralde ne zamandır bunu sorcaktım bende size:))
Uygulama işine gelince de ben biraz sert davranıyorum galiba çünkü azıcık yüz versem yaşlarını yakın görüyorlar galiba hemen yumuşuyorlar.Planı paylaştırıp müdahale edilecek bir şey olmadıktan sonra onlara uygulatıyorum.Kimi zaman beğenmediğim yerler oluyor şöyle yapın diyorum ya da ben uyguluyorum geinip gidiyoruz.
Bir de bazı evraklar var gün gün devamsızlıklarını yazıyoruz bir de yaptıkları işe göre 26 maddelik falan bir kağıt var ona çizgi çiziyoruz.Toplu olarak her ay sonunda yapılcakmış bu.Açıkçası bu sene uygulama biraz değişik:)Kolay gelsin herkese:))

Tepki Skoru
0
bence biz öğretmnler profesyoneliz ve olmak zorundayız...duygularımız ile mantığımızı asla birbirmize karıştırmamak gerekiyor.karıştığında da bu gibi durumlarla karşılaşılıyor.böyle durumlarda önemli ve doğru olan problem çıkmadan önlem almaktır.mesafeli olmaktır.şu anda siz öğretmenim çizgi ve mesafe aşılmış bir durumdayken öğrencinizi karşınıza alarak yerini ve yerinizi bildirmeniz lazım ve de asla taviz vermeden dik durarak emin adımlarla saygılar:))

Tepki Skoru
3
Pınarcım,senin işin çok daha zormuşşş....ALLAH kolaylık versin :) devamsızlık konusunda da,benim bilgim şu : okullarında,toplam 20 gün devamsızlık hakları var ve staja gelmedikleri günleri de,bu 20 günden düşülüyormuş. bizim lise dönemimizdeki gibi,rapor filan gerekmeden stajı asabiliyorlar yani :) ayrıca,devam çizelgesi bizde de var ve aylık doldurulması gereken 2 tane de form var.ve haklısın,yaşımız onlarınkine yakın sayılır,bu yüzden yumuşak yüzümüzü göstermemek daha doğru olucak galiba :)

Tepki Skoru
3
"mavi okulönceci" nickli hocam,,,tabii ki haklısınız...zaten bu yazdığınız tavsiyeleri daha iyi uygulayabilmek için,yöntem konusunda fikir alış-verişi yapalım diyorum....saygılar benden :)

Tepki Skoru
0
slm hocam ben stjer olrk samimyetten yanayım çünkü bizler sizin, bize ne kdr ykn dvrndysanız bzlrde o kdr hevsli olyrz şahsn bn öyle olyrum . mesafe yerıne göre iyidir ama fzla msfe ilştmi öldür dye dşnyrm :)

Tepki Skoru
0
arkadaşlar benimde bu sene stajyerlerim var lise son sınıf öğrencileri. bende çok mesafeli durmaktan yana değilim. sonuçta onlar bizden bişiyler öğrenmeye geliyorlar. sınıfta etkinliklerini rahatça uygulayabilmeliler. benım hafta başı 1 hafta sonu 2 stajerim var. hepsinden de memnunum. ukala kendisini beğenmiş tarzda değiller. bişiyler öğrenmek için doğru yapabilmek için parçalanıyorlar. gerçektende sınıfta yardımcı oluyorlar. çok şükürki ben memnunum. Yanlız şöyle bir konu da varki bazı meslektaşlarımız stajyerleri küçümsüyorlar. Aman ne olucak işte stajyer ne bilirki ne işe yararki vsvs gibi sözler sarf edebiliyorlar. bu benım hiç hoşuma gitmiyo. doğruda gelmıyor. sonuçta bizde aynı dönemlerden geçtik. Ne olursa olsun saygı göstermek zorundayız. Zamanında bize nasıl davranmasını beklediysek bizde onlara aynı şekilde davranmalıyız bence. Bunu bizzat kendi arkadaşlarımda gördüm oyuzden dile getirdim. siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Tepki Skoru
0
çok samimiyette evt iyi değil ince bir çizgi var ne çok mesafeli ne çok samimi. mesafeli olursak onlar kasılır. kendilerini gerçek bilgi ve becerilerini gösteremezler diye düşünüyorum. ama samımıyetıde tabiki abartmamak lazım :)

Tepki Skoru
0
hocammmm.... benim daha hiç bi tane bile stajerim olmadı keşke olsa biraz sınıf içi yüküm hafifler diye düşünüyorum bu sene bol bol belki seneye olur.ancak bende stajer olduk ve pek çok öğretmen hatta okul değiştirdim stajım boyunca şu bir hakikat ki stajer yapması gereken neyse onu araştırır sorar bulur uygular.Araştırma işi ona ait bir sorumluluktur. şayet kaytarıyorsa bu size yapılan bir haksızlık değil gelecekte çocuklara yapılacak büyük bir ayıptır. Bir uygulama öğrencisi zaten kendine öğretilen bilgilerle gözlemledi öğretmenin uyguladıklara bakarak bence kendi davranış biçimini oluşturur. Bizi şahsen staj hocalarımız çok zorlardı kordinator hocamızda zorluydu sesimizi çıkramazdık. Ama şuan iyi ki zorlamışlar diyorum. bence stajerler zorlanmalı çünkü kendi sınırlarını görmek için önce var olan potansiyellerinin üzerine çıkmaları lazım. Biraz karışık bi anlatım oldu galiba ama bize öğretmenlerimiz siz alalelade bir meslek yapmıyorsunuz bir İnsan yavrusunun yetiiştiriceksiniz ve bizim size bu yetiştirebilir dememiz için kendinizi önce kendinize sonra bize ispatlamak zorundasınız derlerdi sık sık. bu da yaptığımız işin farkındalığını artıran olumlu bir pekiştireç oldu en azından benim açımdan

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle