Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Sosyal hizmetlerle sosyal bilimler arasindaki fark nedir?

Tepki Skoru
0
merhaba arkadaşlar,

biliyorsunuz ki ek kontnjan tercihleri başladı.bu sene gördümki açıköğretim fakültesinin 2 yılllık SOSYAL HİZMETLER bölümü açılmış.ben de SOSYAL BİLİMLERİ seçip dgs ile sosyal hizmetler uzmanlığına geçerim die düşünüyordum.SOSYAL HİZMLETLERLE SOSYAL BİLİMLER ARASINDAKİ FARK NEDİR?sosyal hizmetler uzmanlnı olmak için hangisi tercih edeyim?yanlış tercihte bulunmayayımda içimde kalmasınn ŞİMDİDEN ÇOKK TEŞEKKÜRLERRR:ggggdw:

Tepki Skoru
0
bende kılavuzda gördüm.bir ara yazmayı düşünmedim değil.ama dersler ve iş imkanları hakkında bilgim olmadığı için seçmedim.umarım doğru birşey yapmışımdır

Tepki Skoru
0
Merhaba, sosyal bilimler genel bir alanı kapsarken sosyal hizmetler daha çok shçek vb kurumlara yönelik bir isim gibi geliyor. Aslında aralarında bir fark yok. İsim değişikliğini bende fark ettim.
Halkla ilişkiler, Halkla ilişkiler ve Tanıtım, Sosyal Hizmet, Sosyal Hizmetler, Sosyoloji programlarına sınavla dikey geçiş yapabilirsin ya da iktisat ya da işeltme fakültelerine doğrudan kayıt olabilirsin.

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar ben araştırdım sosyal hizmetleri Çalışma Alanları: Sosyal çalışmacılar, Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı rehberlik ve araştırma merkezlerinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunda, SSK'da, İş ve İşçi Bulma Kurumunda, DPT'de, sosyal hizmet il müdürlüklerinde, rehabilitasyon merkezlerinde, körler ve sağırlar okullarında, çocuk yuvalarında, yetiştirme yurtlarında, kreş ve gündüz bakımevlerinde, huzurevlerinde, ıslahevlerinde,cezaevlerinde, nüfus planlaması ile ilgili kuruluşlarda çalışabilirler.bana göre sosyal bilimlerin çalışma alanı daha kısıtlı

Tepki Skoru
0
teşekkürler arkadaşlarr tüm bilgileriniz için.evet yazdım ve sosyal hizmetlere yerleştirildim çok mutluyummm:D

Tepki Skoru
0
bende sosyal hizmetlere yerleştim ama mutlumuyum bilmiyorum:(((

Tepki Skoru
0
bu sosyal hizmetler örgun 4 yıllık ikinci bölumden alıor ama nasıl gidilcek ki meslek lisesinden

Tepki Skoru
0
yapcaksın ark devletimizin bize 2.kazığı meslek liselilerin önü kapalı dedikçe der verilmio dedikçe ağırlık baranşlarda dedikçe bize 2 .bölümü sunuyorlar artı biz 2. bölümden hiç der konu işlemedik ne alakaysa biz daha öss kapılarında çok sürünürüz.................birinci bölümden alan üniv de var bazıları alıo

Tepki Skoru
1
bende bu sene sosyal himzetleri yazıcam ama soyal hizmetler bölümüne dgs ile geçiş yapamıyoruz çünkü daha geçen sene açıldı ve belki ilerde olma olasılığı varmış. Büyüzden sadece önlisans diploması alabiliyoruz.

Tepki Skoru
1
bende bu sene sosyal himzetleri yazıcam ama soyal hizmetler bölümüne dgs ile geçiş yapamıyoruz çünkü daha geçen sene açıldı ve belki ilerde olma olasılığı varmış. Büyüzden sadece önlisans diploması alabiliyoruz.
Sosyal hizmetlerin önü açık gibi görülüyor.Bence deneyin.İyi bir bölüm.Çalışacağınız alan itibariyle de baya geniş bir yelpazesi var.Başarılar.

Tepki Skoru
0
nie dgs ile geçiş olmasın 4 yıllık üniv vardır hele şu 2 yılını bitirelimde geçişide açılır tüm bölümlerin dgs hakkı oluo

Tepki Skoru
1
sosyal hizmetler için mi ılgın inşallah ya bende yazıcam bu sene bakalım hayırlısı acaba ek kontenjandan da yazma hakkımız oluyomu açıköğretim kontenjansız bölümleri:S

Tepki Skoru
0
Evet oluo ben ek kontejyandan tercİh ettİm bu bÖlÜm İlk geÇen yil ek kontejyanda Çikti kontejyansiz bİr bÖlÜm aslinda gÜzel bİ bÖlÜmde ne bİlİm ya yapamadim ben heralde hoŞuma gİtmedİ pek ama bİtİrİrİm belkİ ÇaliŞma alanlari gÜzel ve Çok

Tepki Skoru
1
bence bitir ya seneyede girersin tekrar sınava belki iyi bişiler olur yaa hayırlısıyla:)

Tepki Skoru
0
BİLMİYORUM GİRDİĞİMDE PUANIM 316 dıydı yerleşemdim yerleşemezdimde gerçi ama bitiririm inş ama okulda falan dersi dinleyerek anlayanlar için a.ö zor heleki bölümün uyuşmuyorsa

Tepki Skoru
1
sosyal hizmetler bizim bölümümüzle alakalı bu sene ki kitapçıktada çocuk gelişimi bölümü altında sosyal hizmetlerinde yazılacağını göstermişler:) bide sanırım bazı derslere girme imkanında oluyor bazı şehirlerde:)

Tepki Skoru
0
kampüs yakın bana fakat dersleri çok geç başlıo o yüzden gitmiyorum:)sosyal hizmet bizim alanımıza giriyor fakat ea 2 den alıyorr bizim gördüğümüz derslerde malum ea 2 namına hiç bir şey yok

Tepki Skoru
1
hayır ılgıncım ea1 den alan yer var bizim 4 yıllığımız sosyal hizmetlerden diğeri farklı ea2 de var ama biz onu seçemiyoruz selçuk üniversitesine bakarsan bölümlerde sosyal hizmetler ea1 var oraya geçiş yapabilirsin:) bende tercihime yazım artık dün yolladım hayırlısı:)

Tepki Skoru
0
hayırlısı olsun canım bende onu sonradan fark ettim bize göstereden olmadı hacettepe falan ea 2 den alıo inş güzel bir yere yerleşirsin

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle