Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Sıstemetık gozlem formları,oyun gozlem ve anektod hangı zaman aralıklarında yapılıyor

Tepki Skoru
0
Sİstematİk gÖzlemİ yilda her ÖĞrencİ İÇİn 1 kez mutlaka doldurulmali o Çocukla İlgİlİ olay ne zaman gÖzlemlendİyse serbest zaman dİlİmİnde olacak , anektotta sİstemetİk gÖzlemden Önce olay kaydedİlİyor farkli olaylarda yazabİlİrsİİnz. Oyun gÖzlem formu genellİkle yilda 4 kez bİrİncİ dÖnem İkİ kez İkİncİ dÖnem 2 kez olacak...

Tepki Skoru
0
arkadaşlar anektot kayıt formu olan varmı örnek gönderebilirmisinizzzz.... çoooook acillllll

Tepki Skoru
0

BU ANEKTOD KAYDINI ÜNİVERSİTE SON SINIF STAJIMDA TUTMUŞTUM.dİLERİM İŞİNİZE YARAR.BU ŞEKİLDE DOLDURDUM UMARIM İŞİNİZE YARAR..

ANEKTOD KAYDI

Çocuğun Adı-Soyadı: Kayıt Tutan:
Yaşı ve Cinsiyeti: Tarih:
Gözlenen Durum: Müzik etkinliği sürecinde oluşturulan küçük grup çalışmasında Ensar’ın olası davranışlarını ,etkinliğe katılımını gözlemlemek.

Gözlenen Mekan ve Çocuk Grubu: Müzik etkinliği süreci-... ve kendi grup arkadaşlarından İremsu ve Osmancan

Detaylar: Sınıfı küçük gruplara ayırarak müzik etkinliğinde grupsal çalışma ile ritim tutma çalışmaları yapıldı.Ensar kendi grubuna geçti ve müzik aletlerinden marakası alarak grubuna katıldı. Öğretmen çocuklara önce kendi içlerinde müzik oluşturarak küçük orkestralarını daha sonra bu grupların birleştirilip sınıflarında büyük bir orkestra oluşturacaklarını anlatırken Ensar elindeki marakası durmadan sallamaya başladı. Ben:’Ensar marakası sallamadan beni dinler misin? Çünkü sesimi arkadaşların duymuyor.’dedim. Ensar hiçbir tepkide bulunmadan elindeki marakası sallamaya devam etti. Ensar’ın yanına gittim. Elindeki marakası aldım.Yönergeyi anlattığım süre boyunca elimde tuttum ve Ensar’a vermedim.Ensar kafasını önüne eğdi. Etkinlik boyunca somurttu.

Yorumlar: Etkinlik sürecini anlatırken müzik aletlerini dağıtmak çocukların dolayısıyla Ensar’ın da dikkatini dağıttı. Çünkü; çocukların dikkatleri ses çıkaran aletlere yönelecek ve o sırada beni dinlemeyeceklerdir. Ben ilk önce Ensar’ı uzaktan uyarabilir ya da ona direk hitaben değil de bütün sınıfa hitaben uyarıcı cümleler kullanabilirdim. Sınıf kontrolü sağlamada hala eksikliklere sahip olduğum kanısına vardım.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle