İçeriğe geç

145.259 öğretmen ve veli

Okul Öncesi Forum

HİKAYELERİMİZ

SirnaŞik Kurallari ÖĞrenİyor

teşekkürler çok güzelmiş.
arkadaslr bana 0 6 yaş çocuguna uygun hikaye lazım yardımcı oln lütfen
okurken direk bu etkinliği kuklalarla düşündüm çok güzel olur yorumlarda benim gibi kuklayla vermeyi düşünenler olduğunu gördüm sonra kesinlikle çok güzel olmuş. hıı bak tuvelete giderken izin isticeksin .. girmeden kapıyı çalıcaksın.. gibi sözel uyarılar yerine bu tarzda kuklalarla yada drama sırasında çocuklara kuralları öğretmek daha etkileyici vekalıcı olacağını düşünüyorum. emeğinize sağlık teşekkürler.( "anneme karşı mahcup olmak istemiyorum" çıkarılmalı yerine "annemede anladdım ama sıkıntım geçmedi ".yazılmalı çocuklar nedeni ne olursa olsun anneye bişeyi anlatmamak için bir bahane bulmalarına izin verilmemeli çünkü daha sorunlu durumlar olabilir ve bu tür bahaneler uydurarak çocuk aileyle konuyu baylaşmaya bilir ve sorun daha fazla büyür. ammada abartmışsın demeyin lütfen günümüzde çocuklar cinsel istismara ugruyor ve kendilerini sucladıkları için ailelerine anlatmıyorlar ve sonuç vahim oluyor . çok uzattım biliyorum ama çocuğa herşeyi anlatmasını sağlıyacak ortam oluşturulmalı)
paylasım ıcın tesekkurler arkadaslarımda dedıgı gıbı kuklalarla ılgı cekıcı hale getırılırse cok daha guzel olurr
arkadaşlar bu hikaye 3-4 yaş grubuna anlatılabilir mi uygun mu sizce?
arkadaşlar görgü kuralları ile ilgili etkinlik lazım yardımcı olabilecek olan var mı?
candy hocama katılıyorm cocuklara bunu okutmak tam bır ıskence gıbı gelır..
mutlaka kuklalar kullanılması gerekiyor. bi de sınıf kurallarının çalışma sonunda çocuklar tarafından tekrarlanması.. paylaşım için teşekkürler.

Bu konuya yanıt yazmak için giriş yapman gerekiyor.