Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Sınıf ablasının görevleri nelerdir ?

Tepki Skoru
0
merhaba; ben yeni atandım sınıfımda abla var yalnız görevlerini bilmiyorum o öğretmen ben abla gibiyim bu konuda resmi durum nedir bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? eğer prosedürü bilirsem sınırlarımı korumayı öğrenirim ....

Tepki Skoru
0
benımde yanımda yardımcı abla var ve müdür beyın bana söylediği ve uyguladığımız görevleri;çocuklar beslenmelerine yaparken yardım etmek,sınıfı,tuvaletleri temizlemek,eller yıkanırken ve çocuklar tuvaletlerini yaparken yardımcı olmak.

Tepki Skoru
0
ne güzel yardımcınız var çok şanslısınız var ya tek olmak çook zor yaa anlatamam bi de sınıf küçük olunca okul öncesini zorunlu yaoan nimet hanım bunlara da çözüm bulsun o zaman zorunlu yapmakta değil iyi sınıflar ayarlasın o zaman

Tepki Skoru
0
ben de bu yönde baklentilerime söylediğim zaman idare tarafından sınıf ablasının sadece temizlik işlerine baktığını beslenmede bile çocuklarla durmayacağını söylendi.sadece el yıkatmaya geliyor sınıfa onun dışında zaten sınıfta bile durmuyor:)

Tepki Skoru
0
ben de sınıfta herşeyi kendim yapuyorum. bazen düşünüyorum öğretmenlik mi yoksa temizlik için mi buradayım diye

Tepki Skoru
0
ne güzel yardımcınız var çok şanslısınız var ya tek olmak çook zor yaa anlatamam bi de sınıf küçük olunca okul öncesini zorunlu yaoan nimet hanım bunlara da çözüm bulsun o zaman zorunlu yapmakta değil iyi sınıflar ayarlasın o zaman
4 yıl bende tektim köydeydim ama velilerim de yardım ediyolardı yine pek sıkıntı yaşamamıştım.şimdi şehir merkezindeyim ve sınıfımızın iki ablası var.sayelerinde rahatım valla.el yıkamayı çocuklar öğrendiler yapıyolar.tuvalet için yardım isteyenlere bi tek yardım ediyolar.mutfakta kahvaltıyı hazırlayıp bizi çağırıyolar.kahvaltıdan sonra mutfak toplanıyor.tamizlik işlerinin hepsini hakkıyla yapıyolar.sınıfta sadece sanat etkinliğinde ağır şeyler varsa yardım istiyorum.onun haricinde kitap çalışmasında kitapları dağıtıp topluyolar.oyunuda bazen beraber oynuyoruz.özellikle top havuzunda birlikte oynuyoruz.bide aidatları yoparlıyolar hepsi bu.benim sınıfımda.

Tepki Skoru
0
sınıf ablasının görevinin ne olduğunu kimse bilmiyor sanki

Tepki Skoru
0
ben de kısa zamandır öğretmenlik yapıyorum. sınıf ablasına ne söylesem tersini yapıyor. şimdi çatışma yaşıyoruz. idare ile konuşmak olayı çözer mi onu da bilmiyorum. nasıl çözeceğimi de bilmiyorum.

Tepki Skoru
0
yardımcısız çok zor benimde yardımcım var, sınıfın temizliği, çocukları tuvalete götürme getirme. çıkışlarda yardımcı olma bazende fotokopi çektiriyor. olmazsa olmazzz.

Tepki Skoru
0
ben de ilk yıllarımda yardımcısız çaliştım çok zor oluyor.benim yardımcım sınıfı temizliyor.beslenmeleri hazırlıyor.bulaşıkları yıkıyor.tuvalet temizliği ve çocukları tuvalete götürüyor.bizim koridoru da temizliyor.el işlerinde de bazen yardım ediyor.fotokopiyede gidiyor bazen vb..

Tepki Skoru
0
Değerli Arkdaşlar Sınıf ABlasının Görevi, SInıfta durmak değil Çocukları Özbakım Becerile ilgilenmektir. En temel görevleri Şunlardır: Varsa ymekehanenin temizliği, lavaboların sınıfların temziliği vs işler dışında sınıfta durmaı yönetmeliğe aykırıdır. Bilgilerinize.

Tepki Skoru
0
değerli arkdaşlar sınıf ablasının görevi, sinıfta durmak değil Çocukları Özbakım becerile ilgilenmektir. En temel görevleri Şunlardır: Varsa ymekehanenin temizliği, lavaboların sınıfların temziliği vs işler dışında sınıfta durmaı yönetmeliğe aykırıdır. Bilgilerinize.
o zaman bİze bunu mevzuatta olan yazi İle gÖsterebİlİr mİsİnİz? İnsafli davranip yardim edİyoruz. İŞ Üzerİmİze kaliyor. Bİzde onlarin gÖrevlerİnİ bİr gÖrelİm. Ben bulamadim. Kilavuz bey bİze yardimci olursaniz sevİnİrİm.

Tepki Skoru
0
4 yıl bende tektim köydeydim ama velilerim de yardım ediyolardı yine pek sıkıntı yaşamamıştım.şimdi şehir merkezindeyim ve sınıfımızın iki ablası var.sayelerinde rahatım valla.el yıkamayı çocuklar öğrendiler yapıyolar.tuvalet için yardım isteyenlere bi tek yardım ediyolar.mutfakta kahvaltıyı hazırlayıp bizi çağırıyolar.kahvaltıdan sonra mutfak toplanıyor.tamizlik işlerinin hepsini hakkıyla yapıyolar.sınıfta sadece sanat etkinliğinde ağır şeyler varsa yardım istiyorum.onun haricinde kitap çalışmasında kitapları dağıtıp topluyolar.oyunuda bazen beraber oynuyoruz.özellikle top havuzunda birlikte oynuyoruz.bide aidatları yoparlıyolar hepsi bu.benim sınıfımda.

Tepki Skoru
0
Evet aynen öyle bn sınıf ablasiyim ve dediğiniz görevleri yapıyoruz 🙂yalnız ogretmenlerin de görevleri hakkında birkaç şey sormak istiyorum sizlere .Benim çalıştığım kursta birlikte çalıştığımız öğretmen ders saatinden yarım saat ya da bir saat geç geliyor bu normal mi yoksa ders başlama saatinde mı o da kurumda olmalı?Evi kuruma uzak ulaşım sıkıntısı çekiyor yalnız minibüs saatlerini öğrenip ona göre ayarlayabilir gelişini.Aynı zamanda benim çalıştığım kurum küçük bir kurum olduğu için sınıf içerisinde bulunuyorum hemen hemen tüm etkinliklere yardım ediyorum .Onun işi çıktığında onun yaptığı görevleri bn yapıyorum hatta veliler benden çok memnun çocuklarının öğretmenden çok seni bahsediyorlar evde diyorlar .Öğrencilerle de aram iyi aslında çocuklara karşı çok merhametliyim yoksa iş için bunu yapmıyorum ki okul öncesi çalışanları merhametli ve sabırlı olmazsa iş yürümez yapamaz kişi. Üstelik döneme göre cok az ücret alıyorum bir öğrencinin ihtiyaçlarını dahi karşılamıyor aldığım ücret.Bazen çok fedakarlıkta bulunuyorum ama öğretmen bunun fedakarlık olduğunu unutup gorevimmis gibi görebiliyor bazen .Ve şunu söylemeliyim herkes görevini yaparsa daha iyiymiş .En azından kimse suistimal edilmez.🙂

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle