Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Scamber testi soruları ve son

Tepki Skoru
0
Çocuğun Adı – Soyadı :
Öğretmen :
Uygulama Tarihi :

-SCAMPER TESTİ –
(Birlikte Öğrenme Tekniği)

1. Bütün arabalar kırmızı renk olsa ne olurdu?
..................................................................................................................................................................................................................................................................................

2. İki çay süzgecini üst üste koyarsak ne olur?
...............................................................................................................................................................................................................................................................................

3.Makas çok ağır olsaydı ne olurdu?
.................................................................................................................................................................................................................................................................................

4.Uzaylı biri şemsiye yapsa nasıl yapardı?
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….................

5.Şemsiyen olmasa yağmur yağdığında yerine ne kullanılabilirdi?
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………...................

6.Bütün çocuklar aynı anda ağlasa ne olurdu?
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

7.Dünyadaki bütün ağaçlar kesilse ne olurdu?

8.Uzaylı bir çocuk sana kitap yollasa içinde neler olurdu?

9.Karıncalar bir ev yapsalar nasıl bir ev yaparlardı?

10.Evin bölümlerinden birini çıkarmamız gerekse hangi bölümü çıkarmak isterdin?

Tepki Skoru
0
peki bu testi biz öğretmenler nasıl değerlendircez yani veli bi değerlendirme isterse cvp verirseniz sevinirim

Tepki Skoru
0
Ben de onu merak ettim.Paylaşım için teşekkürler ama hangi cevabın ne ifade ettiğinin de dökümanı yok mu acaba?

Tepki Skoru
0
Okulöncesi eğitimin amaçlarından biri çocukların yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmektir. Farklı düşünme, hayal kurma, orijinallik ve sezgi yaratıcı düşünmenin en önemli noktalarıdır. SCAMPER yaratıcı düşünmenin geliştirilmesinde kullanılan uygulanması kolay, eğlenceli bir beyin fırtınası yöntemidir. Çocuklara farklı düşünme, hayal kurma ve sezgilerini kullanarak özgün ürünler ortaya koyma şansı verir.
SCAMPER zihinsel kalıplarımızın ötesinde hareket etmemizi sağlar. Çocuklara düşüncelerini değiştirmeleri ya da birleştirmeleri konusunda adım attırarak yaratıcı düşünmelerini sağlar. Michalko'ya göre SCAMPER'ın felsefesi şudur: "Her fikir varolan başka bir fikirden doğar"
SCAMPER okulöncesinden başlayarak her düzeyde eğlenceli bir şekilde uygulanabilir. İlk olarak Osborn tarafından geliştirilmiş daha sonra Eberle tarafından da hatırlanması kolay bir şekilde yeniden düzenlenmiştir. İngilizce yedi kelimenin baş harfinden oluşan bir akrostişdir yani hatırlanması istenen kelimelerin ilk harflerinin birleşmesinden oluşan yeni bir kelimedir.
S: Substitude: Yer değiştirme
C: Combine:Birleştirme
A: Adapt:Uyarlama
M: Modify, Minify, Magnify: Değiştirme, küçültme, büyültme
P: Put to other uses: Diğer kullanışlarının yerine koyma
E: Eliminate:Yok etme, çıkarma
R: Reverse, Rearrange:Tersine çevirme ya da yeniden düzenleme
SCAMPER tek bir nesneye yöneltilen düşünme yöntemi serisidir. Bunun için tek bir nesne seçilir ve beyin fırtınası yoluyla bu nesne değiştirilip geliştirilir. Bunun dışında öykü, masal ya da şiirlerde kullanılabilir. Bunu yapmak için çocuğa sorular sorulur.

Sorular çocuğun daha önce alışık olmadığı bir şekilde onun düşünmesini sağlar. Bu sorular bir anlamda farklı düşünme becerilerini kazandırmaya yönelik itici bir güçtür. Çocukların düşüncelerini geliştirip onların keşif yapmasını cesaretlendirir. Bu sorular çocukların yaratıcılıklarını ve kendi görüşlerini geliştirmeleri için gereksinimlerine uygun pratik yapma olanağı yaratır. Ayrıca esnek düşünmeyi ve kalıpları yıkmayı öğretir. (bu yazı alıntıdır)
Arkadaşlar ben bu testi çocuklarımı tanımak için yaptım bazıları klasik herkesin düşünebileceği cevaplar verdi bazıları hiç akla gelmeyecek ilginç ve güzel cevaplar verdi.Mesela*bir uzaylı şemsiye yapsa nasıl yapardı?sorusunu sorduğum bir öğrenci-bizimki gibi dedi.Diğer öğrencim ise uçan şemsiye yapardı ellerini kullanmak zorunda kalmazdı dedi.Umarım bu sefer size daha iyi bilgi verebilmişimdir.

Tepki Skoru
0
Bu bilgiler için teşekkürler bende bulmaya çalıştım dün gece epey aradım ama scamber ve sorularıyla ilgili yeni şeyelr bulamadım. Ama bizim sorduklarımız gibi sanırım..

mesela;

Eğer görünmezlik sabunun olsaydı ve onu kullansaydın, Nerede bulunmak isterdin?

Sen bir aşısın. Bir çocuğun vücudunun içine grdin. Ne yapıyorsun? Neler görüyorsun?

gibi şeyler mi aceba?

Tepki Skoru
0
EVET işte böyle çocuklar farklı düşünüp arkadaşlarından farklı cevaplar verecekler.Farklı soruların Çocukların düşüncelerini geliştirip onların keşif yapmasını cesaretlendireceği ve ilginç soruların çocukların yaratıcılıklarını ve kendi görüşlerini geliştirmeleri için gereksinimlerine uygun pratik yapma olanağı yaratacağı, esnek düşünmeyi ve kalıpları yıkmayı öğreteceği söyleniyor umarım işinize yarar

Tepki Skoru
0
herşey için teşk. ederim çok iyi bir çalışma oldunu söylemem yeterlidir heralde tebrikler...

Tepki Skoru
0
KaynaĞini PaylaŞmayan Bİr ÖĞretmenden Bİzde 3 Tanesİnİ ÖĞrenmİŞtİk.
1-gÖrÜnmezlİk Sabunu Olsaydin....
2-dev Gİbİ BÜyÜyebİlseydİn Ne Yapardin,nerde Nasil YaŞardin...
3-bİr Masal Kahramani Olsan Hangİsİ Olurdun...ne Yapardin..
Sanirim Bunlarda Scamper Uygulamalarina Örnek...

Tepki Skoru
0
KaynaĞini PaylaŞmayan Bİr ÖĞretmenden Bİzde 3 Tanesİnİ ÖĞrenmİŞtİk.
1-gÖrÜnmezlİk Sabunu Olsaydin....
2-dev Gİbİ BÜyÜyebİlseydİn Ne Yapardin,nerde Nasil YaŞardin...
3-bİr Masal Kahramani Olsan Hangİsİ Olurdun...ne Yapardin..
Sanirim Bunlarda Scamper Uygulamalarina Örnek...

evet pelinnnn1 arkadaşım öyle ilginç sorular ama ben kaynağımı yazmıştım moderatörler kurallar gereği sildiler özür dilerim

Tepki Skoru
0
öğretmenim daha önce bu Scamper Uygulamalarinı duydum ve araştırma yapmıştım ama ortaya çıkan belgeler daha çok yabancı dil ağırlıklı ve kaynaklıydı..ülkemizde bilinmiyor bende bu hafta deniycem cvbları çok merak ediyorum...yenilikler için çok teşekkürler :):):)

Tepki Skoru
0
sorulara ilginç cevaplar verdi çocuklar ama bişi sormak istiyorum?Velilere açıklarken scamber testi için neler söylenebilir?değerlendirme nasıl yapılabilir
?fikir verirseneiz sevinirim

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.