Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Sayı,Şekil,Renk Kavramı.

Tepki Skoru
0
Araç geliştirme dersinde yaptığım faaliyeti sizlerle paylaşmak istedim.
Kavramlar treninin yapılış amacı:
*3-6yaş çocuğuna üç kavramı(sayı,şekil,renk)oyun aracılığı ile vermek.
*Ulaşım araçlarından biri olan treni 3-6 yaş grubuna tanıtmak.
Kavramlar treninin yapılışı:
*1adet mukavvanın üzeri fon kartonuyla kaplanır ve açılmaması için kenarlara bant yapıştırılır.
*Küçük kare şeklindeki kutuların dışı fon kartonuyla içi ise elişi kağıtlarıyla ayrı ayrı renklerde kaplanır ve kenarlarına bant apıştırılır.
*Kare kutuların alt kısmına tuvalet rulosundan yapılan daire şeklindeki tekerlekler yapıştırılır ve kareler bir birine yapıştırılarak vagon görünümü verilir.
*Daha sonra dikdörtgen şeklindeki kutu fon kartonuyla kaplanarak trenin ön kısmı tamamlanır.
*Hazırladığımız tren ilk başta hazırlamış olduğumuz mukavvanın üzerine yapıştırılır.
*Mukavvada boş kalan kısma etrafında şekiller resmi bulunan kutu yapıştırılarak şekiller kutusu oluşturulur.
*Mukavvadan kesilen şekiller (kare,üçgen,daire,dikdörtgen)sulu boya ile boyanır ve kuruduktan sonra üzerine vernik sürülür.(ahşap görünümü vermek istiyorsanız sulu boyanızı az sulandırın)
*Şekiller kuruduktan sonra şekiller kutusuna atılır.
*En son olarak 5köşeli 3adet zar hazırlanır.Zarların birinin 5köşesi vagonlarda bulunan renklerde boyanır.2.zarımızın 5köşesine şekiller kutusunda bulunan şekiller çizilir .En son zarımızın 5köşesine ise 1'den 5'e kadar olan rakamlar yazılır.
Oyunun Oynanışı:Üç zar atılır.Renk zarından çıkan renk ile vagonumuz,şekiller zarından çıkan şekil ile şekiller kutusundan alacağımız şekil,sayı zarından çıkan rakam ise bizim şekiller kutusundan kaç tane şekil alıp renk vogonumuza koyacağımızı belirler.
Örnek:Üç zarıda birlikte attığımızda renk sarı,şekil üçgen,sayı beş çıktı ise bu bizim oyunumuzda 5adet üçgen şekli alıp sarı vagonumuza koyacağımızı belirler.

Tepki Skoru
0
Teşekkürler...Ellerinize sağlık çok güzel olmuş.:):)

Tepki Skoru
0
evet arkadaşlar gerçekten çok güzel oldu ben yapımına bire bir şahidim:D arkadaşım tekrar ellerine sağlık :36_7_8::thumbsup:

Tepki Skoru
0
paylaşımın için teşekkürler arkadaşım çok güzel olmuş.

Tepki Skoru
0
GERÖEKTEN ÇOK GÜZEL OLMUŞ...BÜTÜN KAVRAMLAR VERİLMİŞ OLUYOR SÜPERRRR.....ÇOK DA BASİT YAPILIR BİR ETKİNLİK SAOLLLLLLLLLL:D:D:D:D:

Tepki Skoru
0
ellerine sağlık gerçekten ilginç bir fikir oynarken çocuklarda çok eğlenir....

Tepki Skoru
0
teşekkürler arkadaşım..çok güzel ve eğitici bir çalışma olmuş..eline,emeğine sağlık..

Tepki Skoru
0
beğendiğinize sevindim ben teşekkür ederim arkadaşlar:)

Tepki Skoru
0
ben göremedim tarifi de tam anlayamadım bana yardımcı olursanız sevinirim

Tepki Skoru
0
merhaba bu guzel paylasiminiz icin cok tesekkurler... ben fotografi goremiyorum ama anlatimdan muhtesem ve egitici bir sey oldugunu cikarmak hic zor degil. ------------------------------

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle