Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Sarı Tostosun'un Rüyası Kendi Yazdığım Bir Hikaye

Katılım
23 Tem 2006
Mesajlar
290
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
40
SARI TOSTOS’UN RÜYASI
Eski arabaların bulunduğu bir hurdalık vardı. Bu hurdalığın içinde rengi solmuş, lambalarından birkaçı kırılmış, eski bir sarı tostos vardı. Bu tostos burada kendini çok yalnız hissediyordu. Bir gün bir anaokulu öğretmeni hurdalığa geldi. bu rengi solmuş, eski, fakat çok şirin olan tostosu okula götürmek ve onu öğrencileriyle boyamak, daha güzel bir hale getirmek istedi. Arabayı okula getirdiğinde öğrenciler çok şaşırdı.
—Aaa buda ne? dediler. Sarı tostos ise sevinçten havalara uçtu.
—Yaşasın artık benimde arkadaşlarım olacak, dedi. Öğrenciler ertesi gün boyamak için arabayı okulda bırakıp, evlerine dağıldılar. Sarı tostos yine yalnız kalmıştı. Ve sıkıntıdan uykuya daldı. Rüyasında bir caddede arabalar, motorlar, insanlar, otobüsler ve buna benzer birçok şey gördü. Trafikte ilerlerken yanına kocaman bir araç geldi ve bunun ne olduğunu hatırlamaya çalıştı ve araca sordu:
—Bakar mısınız siz benden daha büyük ve daha uzunsunuz, içinizde bir çok insan taşıyorsunuz sizin adınız nedir? Dedi.
—Benim adım otobüs ,ben senden daha büyüğüm, daha uzunum ve daha çok insan taşırım, dedi.biraz daha ilerledikten sonra karşısına iki tekerlekli bir araç çıktı.
—Aaa dedi, ben senin adını biliyorum. Sen bisikletsin öyle değil mi? Senin iki tekerleğin var ve üzerinde çok fazla insan taşıyamazsın. Benim ise dört tekerleğim, kapılarım, koltuklarım var senden daha fazla insan taşıyabilirim. Bisiklet:
—Evet ama sen acıktığında çalışman için benzin içmen lazım benim ise böyle bir derdim yok dedi.**Sağına soluna bakarken önüne bir yokuş çıktı ve hızla bu yokuştan aşağıya doğru inmeye başladı.
— Hayır olamaz frenlerim bozuktu çalışmıyoo eyvah! Şimdi birisine çarpacağım, dedi. Aklına bir fikir geldi. kornasını hızlıca çalmaya başladı.
—Düt, düt, düüt çekilin önüme gelmeyin, diye bağırırken o anda irkilerek uyandı.
— Oohh neyse ki rüyaymış birisine çarpacağım diye çok korkmuştum, dedi. Ertesi gün öğrenciler okula geldiler. Öğretmenleriyle beraber sarı tostos’u boyamaya başladılar. Rengi daha canlı oldu, her tarafı pırıl pırıl parlıyordu. Tostos o kadar çok sevindi o kadar çok sevindi ki birden hırm hırm diye çalışmaya başladı. Bunu gören öğrenciler ellerini havaya kaldırıp;
—Yaşasın çalışıyor, diye bağırmaya başladılar. Öğretmenleri;
—Madem tostosumuz çalışıyor bizi pikniğe götürsün, dedi. Sarı tostos da;
—Tabi, beni siz güzelleştirdiniz, eski halime getirdiniz, hep beraber pikniğe gidip eğlenelim, dedi. Arabanın içine doluşup piknik yerine gittiler. Çocuklar top oynadılar, tostosla birlikte top oynadılar, tostosla birlikte şarkı söylediler, ip atladılar, tahterevalliye bindiler. Hava kararıncaya dek eğlendiler. Tostos onları tek tek evlerine bıraktı ve ertesi gün öğrencilerle tekrar buluşmak için okula doğru yol aldı.


arkadaşlar hikayeyi anlatırken anlatılan taşıtların resimlerini kart şeklinde gösterebilirsiniz. kolay gelsin...
 

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle

18 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Üst