Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

RENKLER ÜLKESİ(drama)

Tepki Skoru
0
RENKLER ÜLKESİ

(Renkler korosu sahnededirKorodaki çocukların hepsinin elinde,ait oldukları rengi simgeleyen balonlar vardırElbiseleri ve başlıkları da simgeledikleri renktedirKoronun en arka sırasında kahverengi,siyah ve beyazı simgeleyen çocuklar vardırÖndeki yedi renk çocuk sırayla birer adım öne çıkarak konuşurlar)
KIRMIZI : Biz tam yedi kardeşiz
TURUNCU: Güneş bizim annemiz
SARI: Gökkuşağı evimiz
MAVİ: Biz tam yedi çiçeğiz
LACİVERT: Doğa bizim ülkemiz
MOR: Biz tam yedi çocuğuz
KORO: Işıkla oluşuruz Resimde buluşuruz
(Korodaki tüm renk çocuklar el ele tutuşarak halka oluştururlarOlanakla ra göre canlı yada teypten gelen müzikle dans ederek dönerlerBu arada şarkı da söylerlerŞarkının renklerle ilgili olması gereklidirKoronun söylediği iki dize de ezgilenerek kullanılabilirşarkı ve dans bitice sahneye ressam ve hemen arkasından da çiçekli çocuklar korosu girerressamın elinde paleti ve fırçası vardırressamın oluşturacağı resmin izleyiciler tarafından görülebilmesi için kağıdın yeterince büyük olması gereklidir)
KIRMIZI : (Elindeki kırmızı gülü sallayarak gelir)Kırmızı gül gülüyorresimde göz süzüyor
RESSAM : ( Kağıda gül çizerken )Kırmızı güle bakın,dikeninden sakının
TURUNCU : (Turuncu bir çiçekle gelir Çiçeğini sallar)Turuncuyu alalım güneşi boyayalım
RESSAM: ( Kağıdın sağ üst köşesine güneş resmi yaparken) Güneşimi boyadım,ısındım,aydın landım
SARI: ( Elinde papatyalarla gelir,çiçeğini sallar)Altın gözlü papatya,güler yüzlü papatya
RESSAM: ( Kağıdın alt tarafına papatyalar çizerken) Papatyasız kır olmazKırsız resim hoş olmaz
YEŞİL: ( Elinde yeşil yapraklı bir dalla gelir) Yeşil ağaçla çimen,resme girsinler hemen
RESSAM: ( Bir ağaç resmi yaparken)Doğa yeşilsiz olmaz,insan doğasız olmaz
MAVİ: Mavi gök mavi deniz,martılar nerdesiniz?
RESSAM: ( Göğü ve denizi maviye boyarken) Küçük mavi dalgalar,mavi gökte bulutlar
LACİVERT : (Elinde bir menekşeyle gelirMenekşeyi sallar Lacivert bir menekşe,çocuğun yüzünde neşe
RESSAM: ( Menekşeleri çizerken) İşte güzel menekşe,bakıyor hep güneşe
MOR: ( Elinde leylak ve sümbüllerle girer,çiçekleri sallar) Mor leylakla sümbül,doğaya ödül
RESSAM: ( Leylak ve sümbülleri çizerken) Dağın yücesi mordur,resim yapması zordur Aferin sana ressam Resmimiz oldu tamamDağları biraz mora boyar
KAHVERENGİ : Hayır hayırResim olmadı tamam Nerde kahverengi topraklar?Toprak rengi o dağlar?
RESSAM : (Dağları toprakları kahverengiye boyar)İşte dağlar topraklarResmimiz oldu tamam
BEYAZ: Hayır tamam olmadıHani beyaz bulutlar?Köpük köpük dalgalar?
RESSAM : (Denize dalga köpükleri,göğe beyaz bulutlar ekler) Dalgalarla bulutlar Resmimiz oldu tamam
SİYAH : Hayır hayır olmadı Nere kara kayalar?Kara kanatlı kuşlar?
(Ressam kaya resmi yapar,kuşların kara kanatlarını çizer çabucakİzleyicilere bakarResmin bazı eksiklerini tamamlar)
RESSAM: Ne dersiniz oldu mu?( Seyircilerin isteklerini yanıtlamaya çalışır gibi) Ne dediniz?Bir ev mi?( Hemen küçük bir ev kondurur resme)(Seyircilere) AnlamadımTop oynayan çocuklar mı? İşte (Seyircilerin istekleri olursa ekler)
Balonlu çocuklar korosu,çiçekli çocuklar korosu,ressam el ele tutuşarak bir halka oluştururlarBaharla çiçeklerle ilgili bir şarkıyla dönerlerken oyun biter

Tepki Skoru
1
Çok teşekkürler paylaşımınız için

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00