Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

renkler sincabın oyunu etkinlik planı

Tepki Skoru
4
Programdaki Etkinliğin Adı: Anadili Etkinliği
Matematik Etkinliğinin Programdaki Adı: Öykü “Sincabın Oyunu”
Kavram: Ana Renkler(mavi-kırmızı-sarı)
Yaş Grubu:4-6 Yaş
Süre: 10 Dakika
Uygulanan Yöntem ve Teknikler: Anlatım Yöntemi
Materyaller: Hikaye Kitabı
Gelişim Alanı:
Bilişsel Alan
Amaç 3. Dikkatini toplayabilme.
Kazanımlar
1. Dikkat etmesi gereken nesne/durum/olayı fark eder.
2. Dikkatini nesne/durum/olay üzerinde yoğunlaştırır.
3. Dikkat edilmesi gereken nesneyi/durumu/olayı söyler.
Amaç 4. Algıladıklarını hatırlayabilme.
Kazanımlar
1. Olay ya da varlıkları söyler.
2. Varlıkların rengini söyler.
3. Varlıkların sayısını söyler.
Dil Alanı
Amaç 5. Dinlediklerini çeşitli yollarla ifade edebilme.
Kazanımlar
2. Dinlediklerine ilişkin sorular sorar.
3. Dinlediklerine ilişkin sorulara cevap verir.
4. Dinlediklerini özetler.
Öğrenme Süreci:
Öğretmen çocuklara rehberlik ederek yarım ay şeklinde minderlerin üzerine oturmalarını sağlar. Sonra çocuklara “Sincabın Oyunu” adlı öyküyü anlatır. Öykünün anlatımı bittikten sonra çocukların hikayeyle ilgili varsa sorularını cevaplar. Kendisi de çocuklara “Hikayede kaç tane hayvan var?, Hikayede hangi hayvanlar var?, Hayvanlar kendilerini hangi renklerle boyuyorlar?” gibi sorular sorar. Son olarak çocuklardan isteyenin hikayeyi özetlemesini ister.
Değerlendirme:

SİNCABIN OYUNU
Ormanın en güzel mahallesi Neşeliler Mahallesi’ymiş. Buradaki hayvanlar birbirlerini çok sever ve hep neşelenecek bir şey bulurlarmış. Ama bir gün o kadar sıkılmışlar ki neşelenmek için yapacak değişik bir şey bulamamışlar. Hepsi birlikte düşünürlerken sincabın aklına onları sıkıntıdan kurtaracak bir oyun gelmiş. Arkadaşlarına benim gitmem gerekiyor, diyerek oradan ayrılmış ve sürpriz olacak oyunu için hazırlıklara başlamış.
Gizlice ormanın en kuytu yerine gidip başlamış kendini boyamaya. Bir yandan da “Yaşasın arkadaşlarım çok şaşıracak oyuna.” diye söyleyip seviniyormuş.
Kendini mavi renge boyadıktan sonra koşarak arkadaşlarının yanına gitmiş. Arkadaşları sincabı tanıyamamışlar, çok şaşırmışlar. Aslan “Aaa bu da kim?” demiş. Sansar “Sincaba benziyor ama rengi mavi.” demiş. Şaşkınlıkla birbirlerine sorular sorarken Sincap, “Arkadaşlar benim merak etmeyin, rengimi değiştirdim, size sürpriz yaptım.” demiş. Hepsi çok şaşırmışlar ve onlar da kendilerini boyamak istemişler. Hepsi boyanarak komşu mahalle olan Gülenyüzler Mahallesi’ne gitmeye karar vermişler. Ağaçkakan, baykuş, ceylan, kaplumbağa, tavşan, tilki kendilerini renkli renkli boyayarak ve yanlarına da kırmızı, mavi, sarı boya kutularını alarak yola çıkmışlar.
Onları gören Gülenyüzler Mahallesi hayvanları çok şaşırmışlar ve “Bizi de boyayın” demişler. Neşeliler Mahallesi hayvanları ellerine fırçalarını alarak onları da boyamaya başlamışlar. Kırmızı, mavi, sarı rengarenk hayvanlar olmuşlar. Birlikte renkli hayvanlar partisi yaparak eğlenmişler.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle