Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Rakam yazdırmak için erken mii

Tepki Skoru
0
arkadaşlar planımda rakam yazma çalışmalarına başlamış ama konuştuğum bi kaç kişi daha erken dedii çizgi çalışması yaptırdım başladım rakam yazdırmayaa kesik çizgi üzerindenn sizce erken mii...

Tepki Skoru
3
Hazırlık sınıfı ise erken değil bence

Tepki Skoru
0
bence de erken deil zaten cızgı calışması ile bırlıkte verıyosun :)

Tepki Skoru
0
arkadaşlar planımda rakam yazma çalışmalarına başlamış ama konuştuğum bi kaç kişi daha erken dedii çizgi çalışması yaptırdım başladım rakam yazdırmayaa kesik çizgi üzerindenn sizce erken mii...
mrb çok sıkca karşılastıgım durumlardan bır tanesı de cizgi çalışmaları. okulöncesinde cızgı calısması dıye bır sey yoktur. okumaya hazırlık calısmalarını çogu meslektaslarımız yanlıs algılıyorlar. staj yaptıgım çogu kresler anaokulları ozellerde dahıl olmak uzere bırcok 6 yaş grubunda cızgı calısmaları yaptırdıklarını gordum. bu calısmaları zaten ilkoğretim 1. sınıfta kazanıyorlar bu cocuklar. Şimdi cocuk cizgi cizerse yarın 1. sınıfa basladıgında ne yapacak tekrar mı cızgı calısması yapacaklar okuma yazma etkınlıgı olarak bı dunya örnekler varken bız tutup cızgı calısması yaptırıyoruz nedense.

Tepki Skoru
0
rakam yazdırma mesela...
ben olsam yazdırmam sayma kuralını öğretirim cocuklara sayma kuralını ıyı bılırlerse temel ıhtıyacları karsılanmıs olcak zaten. yoksa dıger seklıyle egosantrık dusunceden kaynaklanan bı sayma olcak. Mesela muzık etkinliğinde bile sarkı öğretme dıe bısı yoktur tekrar ettıkce aşınalık olucaktır. Kendini öğrenmek zorundaymıs gıbı hıssetmemelı. rakam yazdırmayalım rakamları öğretın :) dıger seklıyle ıstedıgınız kadar guzel yazdırın hıc bı anlamı olmıcaktır altın kalemle yazdırın ıstersenız 7 nın ne oldugunu bılmeden 7 yı yazsa ne olcak yazmasa ne olcak o sayının bı anlamı olmalı kardınal degerın onemı de burda ortaya cıkıyor :)

Tepki Skoru
0
hocam size katılmıyorumm bu cocuk 1. sınıfa geçtiğinde çizgi çalışması yapamıyosa yazık yanii adı üzerinde hazırlıkk ...rakamı da ilk önce tanıtıyoruzz sonraa yazdırmaya geçiyoruzz tama o zaman ben devam edeyimm rakam çalışmasınaa...

Tepki Skoru
0
ayrıca sunu da belırtmek ısterım bu cocuk 1. sınıfa gectıgınde cızgı calısmasını öğrenmıs olması gerekmıyor zaten cızgı calısmasını baslı basına 1. sınıfta öğrenmesı gerekıyor okulöncesının tanımını yanlıs algılamayalım cızgı calısmasından once kazandırılması gereken o kadar cok sey var kı anlatmakla bıtmez. bence okuma yazmaya hazırlık calısmalarını yanlıs algılıyoruz. Tamam suna katılıyorum cızgılerı bırlestırerek yenı sekıller olusturulabılır ama cocugun elıne bır tane defter verıp tamamen okuma yazmaya hazırlıkta cızgı calısması yaptırmak son derece yanlıs bı durum. her sey zamanında yapılmalı.

Tepki Skoru
0
ben yaptırdım 1 rakamını öğrendik tamamenn çiizgisiz yazabiliyoruzz ...tabiki öğretecek çok şeyimiz vardaa benim planım da rakam var gecen senede öğretmiştimde bu vakştler değildii gii haatırladımm ...amaa okuma yazma çalışmaları nda kesik çizgi çalışması var kavramlarla ilgiili faaliyetler vara matemtik etkinliklerindee sayıı yazdırma yaapabilirizz en güzell.....

Tepki Skoru
0
unutmayalım kı tecrubelerımızde bıle yanlıslıklar olabılır yanı sonuc ıtıbarıyle 30 yıllık ogretmen olmak hıc bırseyı ıfade etmez 30 yıl ıcınde kıme ne kadar faydalı olabıldıgımız onemlı sız dersenız kı ben cızgı calısması yaptırarak gercekten faydalı oluyorum dersenız bende sıze derım kı neden sınıf ogretmenı olmadınız da okulöncesı ogretmenı oldunuz :)) ee zaten kucuk kasları sanat etkınlıgınde gelısıyor yeterınce bol bol etkınlık yaptırıyoruz aklınıza gelen hersey ınce ayrıntılarla ugrasıyorlar. yanı kalemle cızgı cızecegıne cocuk makasla kucuk yerlerı kessın kesmesı gereken yerden aynı sey dıkkat edelım. bana meslegınız ne dıye sorarsanız sıze cevabım olmıcaktır. cunku okulöncesı benım hayatım meslegım degıl . belkı tecrubem yok ama ıyı bı egıtım aldıgıma son derece ınanıyorum.

Tepki Skoru
0
benim meslekte 2. yılımm bu senee .. sanat etkinliği de yaptırıyorumm ...türkçe dil dee yaptırıyorumm ama rakam çalışması asla vazgeçmem hele de çizi çalışmasıı ...okulöncesiii ndee alan geniş çok genişş rakamları öğretmek vr benim ufkumdaa.. bu benim görüşüm ben böyle öğretmen olmak istiyorumm bunu yapmaktan da mutluluk duyuyorumm..sınıg öğretmenliğine gelincee ben mesleğimi çook seviyorumm

çocuklarla olmayıı gerçekten seviyorumm .... sonraa dahasıı 1. sınıfa geçtiğindee eğerkii rakam ları yazamıyorr isee neelr duyarsın nelerr unlar önemli deel tabşi kimse bişey diyemez amaa benim fikrimm böleee....

Tepki Skoru
0
Kesinlikle emraholding arkadaşıma katılıyorum. Hele hele çocuk daha ritmik saymayı yapamazken -ev ödevi- diye sayfa sayfa rakamlar eve gönderilmiyor mu çıldırıyorum. Çizgi üzerinden yazacak olsalar da bence yanlış. Çocuk desteklenmeli tamam ama fazlası bence de yanlış ki zaten ödev diye bir şey yok. Bu da aile katılımı adı altına sığındırılıyor. "Çocuğum evde öğren de gel" oluyor. Doğru hocam her şey zamanında.

Tepki Skoru
0
Kesinlikle emraholding arkadaşıma katılıyorum. Hele hele çocuk daha ritmik saymayı yapamazken -ev ödevi- diye sayfa sayfa rakamlar eve gönderilmiyor mu çıldırıyorum. Çizgi üzerinden yazacak olsalar da bence yanlış. Çocuk desteklenmeli tamam ama fazlası bence de yanlış ki zaten ödev diye bir şey yok. Bu da aile katılımı adı altına sığındırılıyor. "Çocuğum evde öğren de gel" oluyor. Doğru hocam her şey zamanında.
Çocukta aile de ödev istiyor.. Heveslerinin kırılmaması için ödev verilmeli bence. Ayrıca öğrenci sayılarımız çok fazla. Hepsine yetişemiyoruz malûm. Verilen ödevler sayesinde evde aileleri de çocukların üzerlerine düşerek eksikliklerin giderilmesini sağlıyorlar.

Tepki Skoru
0
okul öncesinin amacıda zaten çocukları 1.sınıfa hazırlamaktır o yüzdende çizgi çalışmasını öğrenmelerinde de bi mahsur yok ben 5 yıldır çalışıyorum velilerim her yıl çizgi çalışması öğrettiğim için bana teşekküre geliyorlar ve bu durumdan öğrenciler,veliler ve sınıf öğretmenleri çok memnun o yüzden de çocuklar ne öğrenirse kardırr

Tepki Skoru
0
sevgili arkadaşlar neden rakam yazdırmasınlar diyebiliosunuz anlamadım. ben geçen yıl rakam çalışması da yaptım, çizgi çalışması da. onlar bu yıl 1. sınıftalar ve dönem başında öğretmenleri tekrar çizgi çalışması yaptı. çocuklarda oldukça başarılı oldular ve yazı yazmaya daha kolay geçtiler. sanırım burda çalışmayı nasıl yaptığın önemli

Tepki Skoru
0
Size katılıyorum, fakat benim çalışmakta olduğum kurum ve bir çok kurum artık rekabet halinde ben 9 yıldır anaokulu öğretmenliği yapıyorum bu sene 3 yaş grubu ile çalışmaktayım bundan önceki öğrencilerim 6 yaş grubu idi değil çizgi çalışması bizler bu çocuklara ses temelli okuma yazma öğretiyoruz bu iş biraz arz ve talep meselesi oldu onaylamasakta üzülerek bizler bunu yapmak durumundayız.

Tepki Skoru
0
Aslında bu konu biraz karışık bence tam bir cevabı yok çünkü sınıfın çocukların hazırbulunuşluluklarıda önemli.Ama evet bence rakamlar anasınıfı 6 yaşa öğretilmeli abartmadan tabi çocuklara çok yüklenmeden. Serkan hocamada katılıyorum verilmeli ister adına ödev densin ister aile katılımı ki veliler buna daha kolay geldiği için ödev diyorlar.İstiyorlar vermessenizde sanki çocuklar sınıfta tüm gün oyun oynuyor bişeyler öğrenmiyorlar gibi düşünüyorlar sanat etkinliklerini sınıfı süsleme olarak görüyorlar. Siz istediğiniz kadar anasınıfında herbir adımın hareketin önemli olduğunu bilin eğitsel anlamlarını bilin önemini bilin bunu veliye anlatamıyorsunuz. sonuçta 4 sene lisede 4 sene üni. toplamda 8 sene bu işin eğitimini almışsınız 1 senede velilere bunu özetliyemiyorsunuz.

Tepki Skoru
0
reyhant hocamada katılıyorum bu bi rant işine döndü özel sektör oldukça acımasız sonuçtada çocuklar öğrenebiliyor bi de o sonuç var. saymayı da öğreniyorla yazmayıda hatta ingilizcesinide.
benimde bu sene 2 yılım geçen sene öğrettim bu konudanda memnunun sonuçlarındanda memnunnum. geçen seneki öğrencilerimin bir çocuğu okullar açıldıktan 2 ay sonra okuma başadılar. öğretmenleri olsun veliler olsun arayıp teşekkür ettiler. bu sene geçen seneye oranla daha ilerideyim açıkçası 7 rakamına geldik tanıyorlar biliyorlar çok güzel yazamasalarda yazabiliyorlar zaten mükemmel yazmalarını beklemiyorum.Ritmik saymayı yapalıyorlar.ben faydası olduğu taraftarıyım.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle