Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Proje çalışması nedir?

Tepki Skoru
0
Değerli meslektaşlarım forumda dikkatimi çeken bir konu var acaba yanlış mı düşünüyorum diye fikrinizi de almak istedim.Konu proje olduğu için buraya açmak daha uygundur diye düşündüm.
Proje denilince neden okullardaki öğretmenler de dahil biz bir sanat etkinliği anlıyoruz.Proje yaklaşımı Reggio Emilia Yaklaşımına benzer bir yaklaşım,proje sürecinde öğretmen sadece rehberdir.Çocuk ne öğrenmek istediğine ne araştıracağına kendisi karar verir,gerekli araştırmalar yapar bunları toplar ve sunar sonra ne yapacağını tasarlar 3 boyutlu çalışmalardan başlayıp kağıt kalem çalışmalarına kadar uzanan çocuğa özgürlük tanıyan bir süreçtir.Fulya Temel in kitabında da bu tarz sözcükler yer alır,ancak bizim anladığımız proje bu değil mi yoksa herçekten öğretmenlerim bir hazırlık projeyi gerçekleştirme ve değerlendirme aşamalarına yer veriyor da bunu iletilerinde belirtmiyor?
Bunu öğrenmeyi çok istedim çünkü eğer yanlış öğrendiğimiz bişey varda bu bilginin düzeltilme maliyeti çok fazla,umarım yanlış anlaşılmam ve bilgilerinizle beni aydınlatırsınız.
Teşekkürler.
Pnar.

Tepki Skoru
0
'hah ben de işte bunu diyordum' dedim içimden düşüncelerime tercüman oldunuz..bu sitede çoğu kişinin bu düşünceden haberi yok maalesef bu yazının altında 1yorum olmasından belli..umurım görürler ve düşünürler.teşekkürler:congratulationscut4

Tepki Skoru
0
bnde bunu savunuyorum ama genelde müdürler ve öğretmenlerin aman ya ugrasamam dusuncesiyle alakalı sanırım bu derece bilinmemesi..

Tepki Skoru
3
Arkadaslar dediklerinize katılıyorummm ama paylaşılan etkinlikler grup çalışması adı altında benzer proje calışmalarıdır.... Ne gibi bir destek bekliyorsunuz ? Proje çalışması adı altında olan her türlü paylaşım yapılıyor forumda,...

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle