Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Programdaki Etkinliğin Adı: Anadili Etkinliği ka

Tepki Skoru
4
Programdaki Etkinliğin Adı: Anadili Etkinliği 10.05.2011
Matematik Etkinliğinin Adı: Oburcuk ile Pıtırcık Havuzda
Kavram: Büyük- orta- küçük
Yaş grubu: 5-6 yaş
Süre: 25 dakika
Materyaller: Oburcuk ile Pıtırcık resim kartı
Uygulanan Yöntem ve Teknik: Soru- cevap, Düz Anlatım
Gelişim Alanı
Dil Alanı
Amaç 4; Kendini sözel olarak ifade edebilme,
Kazanımlar;
3.Belli bir konuda konuşmayı başlatır.
4. Belli bir konuda konuşmayı sürdürür.
Amaç 5; Dinlediklerini çeşitli yollarla ifade edebilme,
Kazanımlar;
3. Dinlediklerine ilişkin sorulara cevap verir.
ÖĞRENME SÜRECİ
*Öğretmen çocukları yarım daire şeklinde karşısına oturtur. Filler ve karıncalar hakkında çocuklarla kısa bir sohbet ettikten sonra “Büyük Fil ve Küçük Karınca” adlı parmak oyununu çocuklarla birlikte söyler.
Kocaman fil büyük adımlarla yürüdü yürüdü(Ellerle yürüme hareketi yapılır)
Büyük kulaklarını salladı(Eller kulaklara götürülür ve sallama hareketi yapılır)
Büyük hortumuyla su içti(İki el karış şeklinde burnun önünde sallanır)
Büyük bir kayaya oturdu(Kollarla büyük hareketi yapılır)
Küçük karınca küçük adımlarla yürüdü yürüdü(parmaklarla yürüme hareketi yapılır)
Küçücük antenlerini salladı(İki parmak sallanır)
Şöyle bir etrafına baktı, Büyük fili gördü(etrafa bakma hareketi yapılır)
Küçük adımlarla gitti, filin yanına oturdu(İki parmakla yan yana oturma hareketi yapılır.
*Öğretmen resim kartlarıyla çocuklara oburcuk ve pıtırcığı tanıtır. Sonra da hikâyeyi anlatmaya başlar.
Günlerden bir gün,Pıtırcık ile Oburcuk ormanda yürüyüşe çıkmışlar, yürümüşler, koşmuşlar,hoplayıp zıplamışlar. Giderken giderken önlerine kocaman bir havuz ile küçücük bir havuz çıkmış. Pıtırcık tavşan; “Aaa baksana Oburcuk, ne güzel havuzlar var burada, ben çok terledim zaten azcık serinleyeyim.”demiş ve cup havuza atlamış. Oburcuk ayı kara kara düşünmeye başlamış; “Acaba hangi havuza girsem küçüğe mi büyüğe mi?”Pıtırcık küçük havuzdan zıp diye zıplamış ve çıkmış. “Oburcuk hadi ama girsene şu havuza” deyip Oburcuğu küçük havuza itivermiş. Oburcuk havuzun içinde sıkışmış kalmış, sağa dönememiş sola dönememiş, başlamış ağlamaya. ... . .
*Öğretmen“Evet çocuklar peki bundan sonra ne olmuş olabilir?” der ve hikâyeyi çocuklara tamamlattırır. Sonra da çocuklara şu soruları sorar.
- Sizce Oburcuk büyük havuza mı girmeliydi, neden?
-Peki, Pıtırcık doğru havuza mı girdi?
- Orta büyüklükte bir havuz olsaydı sizce ona hangi hayvanlar girebilir?
Değerlendirme

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.