Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Planlar Hakkında;

Tepki Skoru
0
arkadaşlar bu bir söylenti değil.site vermek belki doğru olmaz diye ismini yazmadım okuduğum stenin.ama bizim müdür de söyledi cuma günü toplantıda.yalnız dediki cd ye kaydetmek geçerli değil.elinizin altında olmalı planlar.yoksa neye göre dersi yürüteceksiniz.
bizim okulda laptop u olanlar veya sınıfında bilgisayar olanalr çıktı almayacak bu durumda.

Tepki Skoru
0
sevgili meslektaşım yinede bu uygulamanın resmi bir açıklaması olmalı ''bu da nerden çıktı diye ''soran bir müfettişe ya da müdüre bir sitede okudum diyemeyizki....bu konu ile ilgili oogm açıklama yapılmalı yoksa kimseyi ikna edemeyiz sevgiler

Tepki Skoru
0
arkadaşım meb de yayınlanmış o genelge.deminden beri karıştırdım ama bulamadım o sayfayı
müfettişler geldi iki gün önce bize onlarda söyledi bundan sonra yazılı döküman olmayacak diye.umarım bu tatmin eder sizi.ama tekrar bakıcam bulabilirsem gönderiririm size

Tepki Skoru
0
İŞTE O YAZIYI BULDUM HOCAM VALİKLİKLERE GÖNDERİLEN YAZININ ASLI!!
T.C.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

İlköğretim Genel Müdürlüğü

Sayı : B.0.O8.İGM.O.O8.O1.01-320/19413 26/11/2007

Konu : Ünitelendirilmiş yıllık plan ve ders planları

................VALİLİĞİNE

(İl Millî Eğitim Müdürlüğü)

İlgi: a) 30/08/2003 tarihli ve 226 sayılı Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim ve Öğretim Çalışmalarının Planlı Yürütülmesine İlişkin Yönerge,

b) 29/05/1995 tarihli ve 22297 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliği.

İlgi (a) Yönerge'de Ünitelendirilmiş yıllık planlar ve ders planları ile ilgili öğretmenlerin görev ve sorumlulukları belirtilmiştir.

Öğretmenlerin eğitim-öğretim çalışmalarına yardımcı olmak maksadı ile gerek http://ttkb.meb.aov.tr ve http://iogm,meb.gov.tr İnternet adreslerimizde gerekse öğretmen kılavuz kitaplarında Ünitelendirilmiş yıllık plan örnekleri verilmiştir. Ders öğretmenleri, örnek olarak verilen bu Ünitelendirilmiş yıllık planları bulunduğu çevre şartlarını da göz önünde tutarak güncellemeli, İlgi (a) Yönerge doğrultusunda geliştirmeli, okul yönetimine vermeli ve kullanmalıdır.

Ayrıca İlgi (a) Yönerge'nin 14. maddesinin (b) fıkrasında "Her öğretmen istenildiğinde Ünitelendirilmiş yıllık plan ve günlük ders planını okul müdürü ile denetleme yetkisi olanlara göstermek zorundadır." hükmü yer almaktadır. Ders öğretmenleri hazırladıkları Ünitelendirilmiş yıllık planları okul yönetimine onaylatmalı ve istenildiğinde bu planları ilgililere göstermelidir. Öğretmenler, kâğıt israfından kaçınmak amacıyla, yıllık planlarını okul yönetimine yazılı ve elektronik ortamda (CD, disket veya DVD) olmak üzere 2 (iki) nüsha hâlinde verip onaylatabilir. Onaylanan kâğıt nüsha, okul müdürü ile denetleme yetkisi olanlara göstermek ve eğitim-öğretim sürecinde kullanılmak amacıyla ders öğretmeninde; elektronik nüsha ise okul yönetimine teslim edilebilir.

İlgi (a) Yönerge'de ders planlarının tanımı ile ilgili olarak, "Ders planı, belli bir ders için bir ya da birden çok ders saatinde işlenecek konuların planlamasıdır. Ders planında yer alan öğrenme-öğretme etkinlikleri öğrencilerin katkısıyla gerçekleştirilir. Ders planının uygulanmasından ders öğretmem sorumludur," hükmü bulunmaktadır. Ayrıca "Öğretmen kılavuz kitabı bulunan derslerde, kılavuz kitap, ders planı yerine kullanılır." ve "Öğretmen kılavuz kitabı bulunmayan dersler için, eğitim-öğretim kurumlarında bir veya birkaç ders saati için sınıf öğretmeni, alan (branş) öğretmeni ve/veya zümre öğretmenleri tarafından ders planı hazırlanır ve uygulanır." hükümleri ile hangi dersler için ders planı yapılması gerektiği açıklanmıştır. Buna bağlı olarak, öğretmen kılavuz kitabı olan derslerde öğretmenin ders planı yapmasına gerek olmadığı belirtilmiştir,

İlgi (b) Yönetmelikle "öğretmen kılavuz kitabı, ilgili öğretim programlarında yer alan hedef ve açıklamalar doğrultusunda ders kitabının daha etkili kullanımını sağlayacak çeşitli örnek, alıştırma; işlenen ünitelerle ilgili internet adresleri, okuma kaynakları ve diğer etkinlikleri kapsayan, öğretmenlerin yararlanması için hazırlanan basılı eser" olarak tanımlanmıştır. Bu tanımla. Öğretmen kılavuz kitabı, öğrencilere dağıtımı yapılan ders kitapları ve öğrenci çalışma kitabının işlenişini Ünitelendirilmiş yıllık plan çerçevesinde sağlayan kitap anlaşılmalıdır. Öğretim programlarının açıklanması amacıyla hazırlanan "Öğretim Programı ve Kılavuzu" adlı kitaplar anlaşılmamalıdır.

Öğretmenler, kâğıt israfından kaçınmak amacıyla, ders planlarını elektronik ortamda hazırlayıp kullanabilirler. Öğretmen kılavuz kitabı olmayan derslerde öğretmenler hazırladıkları ders planlarını istendiği zaman okul müdürü ile denetleme yetkisi olanlara göstermek zorundadırlar.

Ünitelendirilmiş yıllık planlar ve ders planları ile ilgili tereddüt edilen konulara ilişkin yukarıdaki açıklamalar doğrultusunda tüm ilköğretim kurumlarının ve ilköğretim müfettişlerinin bilgilendirilmesi hususunda gereğini rica ederim.

Aziz ERSOY

Bakan a.

Genel Müdür V.

Tepki Skoru
1
biz de aynı şekildee uyguluyoruz
ama sınıftaki bilgisayarda plan açık oluyor...

Tepki Skoru
0
çok güzel bi uygulama fakat bizim müdürümüz bunu asla kabul etmez çünkü hergün planları kontrol ediyo bilgisayardan bakması zor olur heralde yine teşekkürler

Tepki Skoru
0
Nasilsa Sinifta Bİlgİsayar Yok :(( Teknolojİyİ 20 Yil Sonradan Takİp Edİyoruz Malum.İmkani Olanlara Hayirli Olsun

Tepki Skoru
0
valla bu habere çok sevindim geçen sene planlar için bir toptan fazla kağıt harcamıştım artık kağıt israfı olmayacak...

Tepki Skoru
0
benim sınıfımda da pc yok bu durumda benim açımdan değişen bişey olmayacak:(ama güzel bir haber...teşekkürler

Tepki Skoru
0
isabetli bir karar olmuş bencede bilgilendirdiğiniz için teşekkürler hocam.

Tepki Skoru
0
ben bursada çalışıyorum müdürüm gönderilen çizelgeyi doldurudu verdi notumu gelen koordinatörler de not veriyolar ama bi etkisi olmuyor sanırım.
geçen seneki koordinatörüm planlara kazanım değerlendirme formlarına bakmıştı ve özellikle değerlendirmelere . bu sene 3 kişi gelecekmiş neden bilmiyorum.

Tepki Skoru
0
bende ıstdayım bıze boyle bı yazı hala gelmedı tuna anaokuluna gıden arkadas nelere baktılar eyup ilçesındeyım

Tepki Skoru
0
çokk şükürr yaa hemm bilgisayarı taşıyodumm,hemde sürekli plan yazdırıyodum.kağıt ve toner masrafı çok fazla oluyo,zaten köy okulu paramız yokk :D

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle