Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Planlar Hakkında;

Tepki Skoru
0
YELLOW' Alıntı:
Hayır öğreetmenim yanlış anlamayın mesela bana hazır plan uymuyor yani ben kendi istediğim gibi bir plan hazırlamak istiyorum örneğin kaynaştırma eğitim alan bir çocuğum var benim ona da uygun hale getirmem gerekiyor tabikii birelirinin çıkışıp çıkışmaması sorun değil benim için ben çocuklarım için en doğru şekli yapmaya çalışırım çoook takmam yani özgün çalışan bir öğretmenim ama maalesef bazı arkadaşların zaman sorunu olabilir o yüzden kullanabilir bir denetleme durumumz var ki müfettiş o da zaten bu konuda fazla durmuyor onu belirtmek istedim lütfen yanlış anlamayın....
anladım hocam teftiş oalyına gelince bence herkesin kendi müfettişi olası en doğrusu hem artık malum müfettişlerin sicil amirliği yok yani nottanda korkmayacağımıza göre sadece işimzi yapmak kalıyor iyi çalışmalar

Tepki Skoru
0
tuba07' Alıntı:
benım çalıştığım meb bağlı ozel bır okul ve orada ıkı turlu plan hazırlıyoruz bırı meb için herkesın bıldığı tarzda ,ıkıncısı ıse okulun kendı plan tarzı.okulunkını deftere,meb'ınkını ise bılgısayarda yazıp printerden çıkarıp dosyalıyoruz.
takıldadı gözüme hocam çok ilginç bir uygulama ilkkez duyyorum ........

Tepki Skoru
0
tuba07' Alıntı:
aras851
takıldadı gözüme hocam çok ilginç bir uygulama ilkkez duyyorum

yanı çalıştığım okulda ıkı tane gunluk plan yapılıyor.dedığım gıbı meb'e verılen gunluk plan herkesın bıldığı tarzda.okulun ıkı tane gunluk plan yapmasının nedenı ıse hem meb'e bağlı olup hemde kendı içlerınde bağımsız plan oluşturup uygulamaları ama tabıkı önemlı olan meb'e verılen plan.zaten mufettışlere bu planlar gosterılıyor.resmı olan planda meb'e için hazırlanan.
yani komik bişey olacak ama keninizi ihbar ediyorsunuz gösterdiğimiz plan uyguladığımız plan değil diyorsunuz valla buda ilginç hem özel okjullarda meb e bağlır devlet okullarının taşıdığı şartlar ve hükümlülüklerine bağlıdır hocamda bence gereksiz yani sonuçta uygulana neyse odur diğer planın ne olduğunu çok merak eidyorum vlla

Tepki Skoru
0
bızım zamanımızda ben lısedeyken 4yıl once becburdu her gıttığımz gunun planını yapardık onlardan uygulama notlarımızı alırdık bence öğrenme acısındanda yapması lazım bılgı yapragına kadar

Tepki Skoru
0
ben de lise öğrencisiyim hocalarımız yaptırıyor her günün planını uygulatsakta uygulatmasakta mecbur yapıyoz...sonrada not alıyoz...

Tepki Skoru
0
Stajyer tabiki plan yapmalı yoksa bu işi nasıl öğrenecek.
Tabi işin birazda presödür kısmı var ama plan yapmak alana ve sınıfa hakimiyeti güçlendirir.
Biz gün belirliyoruz ve o günü stajyerime ayırdık, diğer günlerde de onun planlarından yararlandığımız oluyor.

Tepki Skoru
1
Stajere bizde plan yaptırıyoruz.Plan yapmayı daha iyi öğreniyorlar.Bildiğim kadarıyla da zorunlu.Biz öğretmenler istemesekte onların kordinatör öğretmenleri zorunlu olarak yaptırıyor....Umarım işine yaramıştır bu bilgi...:)

Tepki Skoru
1
evet tuğbacım onlar geldikleri günler kendi yaptıkları planları işliyorlar.bazen ufak aksilikler oluyor planlarının hepsini uygulayamaya biliyorlar.sabahları planlarını bana getiriyorlar gösteriyorlar ben inceliyorum yanlış bir yer gördüğüm zaman birlikte düzeltiyoruz.böylece bir daha ki sefere daha iyi plan yapıp getiriyorlar....elimden geldiği sürece stajerlere planlarını uygulatıyorum:)

Tepki Skoru
0
Tuba canım tam 5 yıldır bana stajer geliyor inan elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum.Bana göre planın yapılması gerekiyor yapmazsa üzgünüm öğrenemez.teorik ve pratik herzaman farklıdır.Aslında okullar biraz abartıyor fazla şekilciler ben planın her öğretmene göre değişebileceğini savunuyorum.Benim için plan çok önemli çünkü bende kaynaştırma eğitimi alan öğrencimde var ve bana gelen stajer arkadaşım benden bazı püf noktalarıda öğrenmiş oluyor .Gerçi onların gereksiz yorulmalarına üzülüyorum okullar fazla zorluyor çünkü uygulama esnek olabilir ama maalesef deneme yanılma ile çok şeyde öğreniyorlar...Ne yapalım stajerlikte zor iş....Benimkiler birer harika gözleme ve uygulamaya geliyorlar çok istekliler onlarıda kendime uydurdum çılgınlar anlayacağııın...

Tepki Skoru
0
gelen stajerim plan yapmıyor benim hazırladığım plandan yaptırması gereken etkinlikleri de hazırlamıyor çok pişman oldum stajer istediğime ben bişey söyleyincede küsüyorrr.valla ben stajerken 3 farklı sanat etkinliği ,türkçe dil etkinliğinde hiye öncesi,hikaye,hikaye sonrası,2 tane oyun etkinliği,fen doğa vs.bir sürü etkinlik koyuyorduk ve onu uyguluyorduk herbirini ne biçim iştir anlamadım.

Tepki Skoru
0
Öncelikle stajerin için üzüldüm fazla alıngan galiba işin zor ama öğrenecektir.Böyle yaparsa hiçbirşey kazanamayacağından bahset kişilik olarak zayıf bir karakter galiba..Yanlız şunu sormak istiyorum peki sizce çocuklar için 1 günde 3 sanat etkinliği fazla değil mi?Maalesef okullar stajerlerden böyle bir uygulama istiyor bana göre çocukları sıkmaya gerek yok .Hele birde zor şartlarda bir okuldaysanız malzeme sorunu yaşarsınız 2 günde ......

Tepki Skoru
0
slm arkadaşlar.bağımsız anaokulunda ikili öğretim yapıyoruz.stajerim tam gün derse giriyor.bende plan yaptırıyorum,üstelik sabahçı gruba uygulamış olduğu etkinlikleri de özellikle de sanat,uygulamasını istemiyorum.okulagelir gelmez planlarını inceleyip imzalıyorum.eksikliklerini söylüyorum ve onun uyguladığı planla benim planımı paralel götürüyoruz.yani o benim plan programımdan bağımsız hareket etmiyor

Tepki Skoru
0
mrb. arkadaşlar. hepinizin düşüncelerini okudum ben de bir şeyler söylemek istiyorum tabi kendi adıma. bende stajerlik yaptım ve yapıyorum. hani hep stajerlerde kusur aranır ya peki staj öğretmenleri hakkında hiç söylenecek bir şey yok mu? ben üniversite son sınıf öğrencisiyim. mesleki olarak gerçekten belli bir donanınımı kazandığıma inanıyorum ve bunu da gösteriyorum. benim bu sene staja gittiğim okulu bir türlü anlayamadm. bence öğretmenler biraz kendi satjlarındaki bastırılmışlıklarını kendi stajerlerinden çıkarmaya çalışıyorlarr. çünkü ben kendimden biliyorum. benim kadar çalışan bir stajer daha sınıfımda yoktu ama yinede yaranamadım. herşeye bir bahane bulunuyordu. kendisini de ben çok iyi bir şekilde gözlemledim ve gerçekten kendimin ondan çok daha donanımlı olduğumu gördüm. tek amacı benim açığımı bulup beni küçümsemek. bak işte bu da yanlış gördünmü gibi küçük şeylerden zevk almak. bu seneki satjımdan nefret ettim ama bir yandanda ders aldım eğer birgün bende öğretmenlik hayatımda stajerim olursa asla böyle bir öğretmen olmuycam. evet arkadaşlar ve öğretmenlerim konuya bir de bu açıdan bakılmasını istedim teşekkürler..........

Tepki Skoru
0
tuba07' Alıntı:
candyyy' Alıntı:
mrb. arkadaşlar. hepinizin düşüncelerini okudum ben de bir şeyler söylemek istiyorum tabi kendi adıma. bende stajerlik yaptım ve yapıyorum. hani hep stajerlerde kusur aranır ya peki staj öğretmenleri hakkında hiç söylenecek bir şey yok mu? ben üniversite son sınıf öğrencisiyim. mesleki olarak gerçekten belli bir donanınımı kazandığıma inanıyorum ve bunu da gösteriyorum. benim bu sene staja gittiğim okulu bir türlü anlayamadm. bence öğretmenler biraz kendi satjlarındaki bastırılmışlıklarını kendi stajerlerinden çıkarmaya çalışıyorlarr. çünkü ben kendimden biliyorum. benim kadar çalışan bir stajer daha sınıfımda yoktu ama yinede yaranamadım. herşeye bir bahane bulunuyordu. kendisini de ben çok iyi bir şekilde gözlemledim ve gerçekten kendimin ondan çok daha donanımlı olduğumu gördüm. tek amacı benim açığımı bulup beni küçümsemek. bak işte bu da yanlış gördünmü gibi küçük şeylerden zevk almak. bu seneki satjımdan nefret ettim ama bir yandanda ders aldım eğer birgün bende öğretmenlik hayatımda stajerim olursa asla böyle bir öğretmen olmuycam. evet arkadaşlar ve öğretmenlerim konuya bir de bu açıdan bakılmasını istedim teşekkürler..........

canım dedıklerın tabı kı doğru...ama her öğretmen farklıdır...ben de gecen sene lise3 stajımı yaptım...orda bir tane öğretmenım vardı.sabah gelıyordum...bana resmen liste cıkarıyordu....bunlar bunlar yapılıcak diye..hadı bişi demiyorum tabıkı yapacağım stajerım ama liste her gün bayağı kabarık oluyordu...sonucta ben oraya tabi ki bişiler öğrenmeye geliyorum...cocuklarla vakıt gecırmem lazım benım...ama ben öğretmenın verdığı listedeki işlerı yapmaktan cocuklarla ilgilenemiyordum...benim okuldan çıkma saatım gelmiş bana hala iş söylüyor..ben zaten yapmam gerekenı fazlasıyla yapmışım...
yanı sonuçta tabı ki her stajer ve öğretmen farklıdır...
karsında yaptığının değerını bılen bır öğretmen gormek ınsana calışma sevki verır...hersey karsılıklıdır.hem stajer hem öğretmen acısından.....
evet kesinlikle. ama bunlar bana bir yönden çok iyi oldu. hem kendimi geliştirdim hem de ders aldım. ben yine üniversiteli olduğum için ayak işelrini yapmıyordum ama lise stajerlerine temizlikçi hizmetçi muamelesi yapılıyor. onlar adına çok üzülüyorum. ama diğer arkadaşlarım staj öğretmenlerini anlatıyor hayran oluyorum. kimse yanlış anlamasın bu tamamen kişisel inşallah bu dönem stajımı gerçekten faydalı olacak destek olacak bir öğretmenle geçiririm..

Tepki Skoru
0
tuba07' Alıntı:
bence de insan bu sekilde deneyım kazanıyor...bende lise stajerıydım ama dedığın gıbı temizlik işlerınde kullanılmıyordum..onun için cok sanslıyım...gerci bunda büyük özel bir okulda staj yapmamım payı cok büyük..benım staj sıstemım cok değişikti.
hafda 3 gün staja gidiyordum...lise 3 te herkes 3 gün gidiyor.arkadaslarım gittiklerı okullarda 3 günde bir sınıfa gırerken ben haftanın 3 gunu değişik sınıflara gırıyordum...pzt bi sınıf,salı bir sınıf,carsamba bir sınıf,baslarda cok zor oluyordu..ama daha sonra değişik öğretmenlerle calışmak,her bırınden baska bişi öğrenmek benım cok faydalıydı...gıttığım her sınıfta değişik cocuklarla ,değişik durumlarla karsı karsıya kalıyordum...bunun faydasını ben şimdi görüyorumm.gercekten cok güzel bir deneyım oldu lise stajım bana...yukardakı yazımda bahsettığım öğretmenden bile cok sey öğrendım ben...her ne kadar bazen zorluklarda cıksa ortaya cok güzel bi staj dönemi gecırdım...staj öğretmenlerıme çooookkkk tesekkür ediyorummm...ben onlarla arkadas gibi olmuştummm...hala onlarla bırlıkteyım...
nekadar güzel çok şanslısın. şuan bir üniversteye gidiyormusun

Tepki Skoru
0
çok güzel sana başarılar dilerim. çok zorlu bir yoldasın. inşallah sorunsuz bir şekilde bitirirsin. yardımcı olucağım birşey olursa seve seve yaparım.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar duyduğum kadarıyla günlük planları müdüre onaylatıyormuşuz öylemi.eğer öyleyse ne kadar da bir onaylatılıyor bilgilendirirseniz sevinirim:10:

Tepki Skoru
0
elbette onaylatmak gerekiyor.müdüre bağlı ne zaman onaylatman gerektiği.kimi hergün imzalamak ister kimi haftalık imzalamak ister....planın altında okul müdürü adı soyadı ve imza bölümü olması gerekiyor arkadaşım

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle