Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Pedagog Olmak için Ne yapmam Gerek ?

Tepki Skoru
0
arkadaşlar ben okul öncesi öğretmenliği 2.sınıfta okuyorum.pedagog olmak istiyorum.özelliklede bir sağlık kurumunda çalışmak.bunun için ne yapmam gerekiyor?bu bölümü bitirdikten sonra pedagog olabilir miyim?lütfen bana yardımcı olun...

Tepki Skoru
0
OkulÖncesİİ ÖĞretmenİ Olarak Mezun Olursun Belkİİ İstedĞİn Alanda YÜksek Lİsans Yaparsin Ama Pedagog Ünvani Alman İÇİn Çocuk GelİŞİmİ Okuman Gerekİr

Tepki Skoru
0
arkadaşlar şimdi biz okul öncesi eğitim öğretmenliğini bitirip gerekli dersleri aldıktan sonra psikolojik danışman olabilirmiyiz.böyle bişey duydum doğrumu aöf son sınıftayım

Tepki Skoru
0
Slm arkadaşlar bende okul öncesi öğretmenlik okuyorum ve pedagog olmayı düşünüyorum.Bu konu ile ilgili net bir bilgisi olan arkadaşlar var mı?

Tepki Skoru
0
Bildiğim kadarıyla çocuk gelişimi ve eğitimi okuyanlar pedagog olabiliyor.

Tepki Skoru
0
arkadaşım bende çok istiyorum çocuk gelişimi okuyup ordan devam etmemiz gerekiyor bildiğim kadarıyla=)

Tepki Skoru
0
Pedagoji Bölümü 1982 Yılında kapandı ve Devlet, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü mezunlarını Pedagog olarak atıyor. KPSS sınavına giren her Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü mezununu pedagog olarak atanmaktadır. Fakat yeterli bir pedagog mudur ve gerçekten çocuk psikologu ve eğitimcisi diyebilir miyiz bu tartışılır.

Pedagoji Bölümünün kapanmasıyla onun yerini alan Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümün de sadece çocuk psikoloji ve eğitimine yönelik dersler verilmiyor. Genel psikoloji ve rehberlik dersleri de veriliyor. Birkaç tane çocuk psikolojisi ve eğitimi alanında ders almakla pedagog olmak mümkün değildir. Bu nedenle yeterli bir pedagog olabilmek için sadece bu alandan mezun olmakta yeterli değildir.

yukarıdakiyi bilgiyi internetten aldım anladığım kadarıyla pedagogluk bölümü yokmuş türkiye' de..
ama bildiğim kadarıyla hem çocuk gelişimi -ya da okulöncesi tam bilmiyorum-okuyup hem pdr okuyup yani çift anadal yaparsan olabilrsin galiba..

Tepki Skoru
0
Neslihan hocamın netten indirdiği bilgilerin bi kısmın biliyorum bizim sınıfta arkadaşların teziydi.Eğer çok pedog olmak istiyorsanız çocuk gelişimi okumanız üstüne yüksek lisans yapmanız ayrıca yurt dışında (o da hollanda) eğtim almanız gerekiyor.Ben öle biliyorum.Olursunuz ama çook azimli olmanız lazım.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle