Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Özel eğitimde etkinlikler

Tepki Skoru
0
arkadaşlar özel eğitimde çalışmaya yeni başladım etkinlik konusunda yardımcı olur musunuz??

Tepki Skoru
0
Özel eğitimde etkinlikten kastınızı açarsanız daha detaylı cevap verebilirim. Bahsettiğiniz sanat etkinlikleri tarzında şeyler ise özel eğitimde bunlara yer verilmiyor. Daha öncelikli şeyler var. Özel eğitimde en fazla basit şekli kesme, sınırlı alan boyama, düz çizgi üzerinden kağıt yırtma ve basit resim çizme çalışmaları var. Bunlar temel çalışmalar olduğu için yer veriliyor.Onun üstüne çıkılmıyor.

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Tepki Skoru
47
Grup mu breysel mi hangi yaş aralığı çocuklarınızın tanısı nedir ?

Tepki Skoru
0
down sendromlu çocukların ilgilerini daha uzun süre tutmak için ne tür şeyler yapılabilir?paylaşımlarınızı bekliyorum.

Tepki Skoru
0
merhaba...
bir okulda yeni işe başlayacağım. öğrencilerim benimle ilk derslerine girdiklerinde ne/neler yapmam gerekiyor?
önce performansı mı alınıyor?neler sorulmalı,yapılmalı?

Tepki Skoru
0
Önce değerlendirme yapılır? Yani performans düzeyi alınır. Çocuğun yaşına bakarsınız ve yapması beklenen davranışları göstermiyorsa; onlarla ilgili set hazırlarsınız. Daha sonra setleri uygularsınız. Ayrıca ilk derste size tavsiyem çocuğun sevdiği pekiştireçleri belirlemniz ve aileden çocuğun sevdiği pekiştireçleri her derste yanında getirmelerini istemeniz.

Tepki Skoru
0
ağır mental otistkler için nası etkilikler yapabiliriz...

Tepki Skoru
0
benimde bölümüm özel eğitimi benimkiler fasla ağır deil yani iş atölye yok ilköğretim okulu olduğu için sanat etkinliğinden serbest zamana kadar bütün etkinlikleri yaptırabiliyorum genellikle grup çalışmalarına ağırlık veriyorum birlikte hareket etmelerini öğrenmeleri için bu sene son geleceği açık bir meslek

Tepki Skoru
0
merhaba arkadasalr ben de beykozda biozel egitim merkezinde grup ogretmenligi yapiyrm yetiskin ogrencilerimle yapabilecegim etkilikler ariyorumm...yardimlrinizi bekliyrm..

Tepki Skoru
0
otistik öğrencilerle çalışırken önce dikkat süresini uzatma tabi öncesinde dikkati çekme göz kontağı kurabilme sıra alma sıra bekleme vb çalışmalar gerekir eğer çok agırsa bunun yanında yineleyen stereotipik davranışlarla başetmek ve yerini alabilen etkinliklere yer vermeniz gerekir örneğin ellerini sürekli yanaklarına vuran bir öğrenciyse ellerini boş bırakmamak ve etkinliğe yöneltmek gerekir ayrıca bireyselde iseniz işiniz tek çocukla ve biraz daha kolay fakat grupta 5 çocuk varsa misal bu 5 çocugun özür türü ve herşeyide birbirinden farklıdır hepsinin düzeyine göre çalışmalar yapmanız gerekir birine edinimle başlarsınız birine kalıcılık sağlar diğerine genelleme yaptırırsınız bu yüzden çocukları ii tanımalı önce hangi seviyedeler neye ihtiyaçları var ve nekadarını yapabiliyorlar bunları belirlemelisiniz...

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle