Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Özel anaokulu açmayı düşünüyorum( işleten varsa yardımcı olabilirmi )

Tepki Skoru
0
anaokulu açmak veya devralmak istiyorum fakat bağzı korkularım var para kazanabilirmiyim,nelere dikkat etmeliyim bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirmi ?

Tepki Skoru
0
anaokulu açmak veya devralmak istiyorum fakat bağzı korkularım var para kazanabilirmiyim,nelere dikkat etmeliyim bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirmi ?
Arkadaşım inşallah hayırlısı olur senin için ama ben bi duyduğum bir şeyi paylaşmak istiyorum.Gerçi ne kadar doğru daha araştırmadım ama 4 yıllık sadece hacettepe ve gazi okulöncesi yada çocuk gelişimi mezunları hem okul hemde müdürlük yapabiliyolarmış.Ne kadarı doğru ben de bilmiyorum...

Tepki Skoru
0
Arkadaşım inşallah hayırlısı olur senin için ama ben bi duyduğum bir şeyi paylaşmak istiyorum.Gerçi ne kadar doğru daha araştırmadım ama 4 yıllık sadece hacettepe ve gazi okulöncesi yada çocuk gelişimi mezunları hem okul hemde müdürlük yapabiliyolarmış.Ne kadarı doğru ben de bilmiyorum...
yok hocam öle birşey bende özel bir kurumda müdürlük yapıyorum.müdür olabilmek için okulöncesi eğitim öğretmeni ünvanınızın olması yeterlidir.

Tepki Skoru
0
yeni devralınmış bir anaokulunda 6 ay kadar çalıştım.müdürümüz de yeni mezun,o.ö.öğretmeni idi.başta şunu söylemeliyim,bu işi yapabilmek için çelikten yapılmış bir sinir ve sabır gücünüz,bir de ayakta kalmak için epey yüklü paranız olması gerekiyor.benim okulum devrettiği için,eski patronlar neredeyse bütün çocukları da yeni okula götürdüler,ikna ederek.müdürüm öğrenci bulamadı,reklam yaptı tutmadı,tanımadığı bir muhitte açmanın bedeli biraz ağır oldu.kara geçemediği gibi uzun süre cepten yedi,borçlandı.maaşlarımızı 2 ay alamadık.yanımızdaki okullar 600 tlye öğrenci alırken,bizimki 250ye almaya başladı.okul artık okulluktan çıkıp,yalnızca kar amacı güden ve kendini kurtarmaya çalışan bir ticarethaneye dönüştü.böyle olunca seviye düştü.okul rehabilitasyon merkezi haline geldi.ben 6 ay dayanabildim.bu benim özeldeki ilk ve son işim oldu diyebilirim.eski patronuma gelince,3 yılın sonunda kendini toparlamış.şimdi birçok öğrencisi varmış.ben bu işin içinde, görmüş geçirmiş biri olarak söylüyorum arkadaşım.ilk olarak tanıdığın,hatta mümkünse kendi semtinden bir okul bul.tanımadığın bir yerde çevren olmadığı için çok zor.daha sonra cebinde mutlaka iyi para olması lazım,önünü görene kadar cepten yiyebilirsin.devralmak da iyi ama mümkünse kendin aç,devraldıysan adını değiştir.eğer ben bu işi gerçekten yaparım diyor ve kendine güveniyorsan gir,çünkü velilerle uğraşmak çok zor.ayrıca meble ilgili de pekçok prosedür var.bunları yazdım ama asla moralini bozmak istemem.tam tersi neyle karşılaşacağını bilmeni istedim.kolay gelsin,allah gönlüne göre versin inşallah.istemek başarmanın yarısıdır..

Tepki Skoru
0
arkadaşlar zorunlu eğitim 3 yaşa kadar inecek biliyorsunuz o zaman bu özel anaokullarının durumu ne olur bilginiz varmı aklıma geldi şimdi de

Tepki Skoru
0
arkadaşım ben bundan 5 yıl önce çok güzel iş yapan 3 katlı bir kreşi devraldım ve iki yıl emek verdim 30 yaşındayım ve hayatımın o iki yılını hiç hatırlamak istemiyorum.çok stresli bir iki yıldı maddi manevi çöktüm.karı geçtim ben kendimden ailemden ve nişanlımdan bile para aldım yetmedi öğrencim olmasına rağmen daha sayamadığım bir sürü stres okulu devrettim bir yıl daha vergisini ödedim boş yere şimdi çok rahatım ücretli çalış okul işletme derim tabi çok paran ve çevren yoksa sakın yanlış anlama korkutmak için değil bu söylediklerim deneyim bu arada benim işlettiğim bu okulda 2 yaş öğretmeni arkadaşım gönüllü çalıştı hiç para almadan bende bilgisayar ve folklör öğretmenliği yaptım,ama yinede olmadı.

Tepki Skoru
0
teşekkürler yorumlarınız için. hep hayalimdi kendi anaokulumu açmak atanamayıncada umut oluyor insana tabi ama bide batmak var işin ucunda bankadan kredi çekip yapmayı düşündüm ama tecrübeli arkadaşların yorumlarına hak vermemek mümkün gözükmüyo ankarada açmayı düşünüyorum.devren ismi karalanmamış bi okul aradım var birsürü. temelden yeni okul açmak çok uzun ve masraflı iş geldi bana hayırlısı tabi :)).

Tepki Skoru
0
hayırlısı olsun,ama en kötüye de hazırla kendini.zor ve zahmetli bir iş.inşallah istediğin gibi olur.

Tepki Skoru
0
İnsan isteyince yapamayacağı iş yoktur,güzel geliri olan bir iş fakat 2-3 yıl sabırlı olmak gerekiyor madden ve manen yoruluyor insan,şuan müdür bulmak çok zorlaştı sadece çocuk gelişimi ve eğitimi bölümü mezunu ve sosyoloji mezunları olabiliyor,okulöncesi ve anaokulu öğrt. mezunları olamıyor fakat önceden verilmiş hak alınamadığı için bir okulun eski müdürü işletme veya psikoloji mezunu ise o noktada sorun çıkmıyor.bir çok kreş bu noktada sıkıntı yaşamakta,gönlünüzce olsun...

Tepki Skoru
0
teşekkürler bu durumu bilmiyordum. emekli bir sınıf öğretmeni müdür oluyor diye biliyordum. sağol paylaşımın için...

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle