İçeriğe geç

145.259 öğretmen ve veli

Okul Öncesi Forum

YGS ve LYS

Öss 2 yıllığa geçiş

evet aynen öyle
bir yandan 2 yıllık dikey geçiş kaldırılsın istiyorum bir yandan da istemiyorum. Kaldırılsın istememin sebebi örn okuduğunuz şehirde okuduğunuz bölümün iki yıllığı olmuyor ve geçiş hakkını kullanamıyorsun şehir dışını yazamıyyorsun çünkü yazsanda METEB içi öncelikli oluyor. Kaldırılmasın istemememin sebebi ise mesleğimizn devamı ve mesleğimizle ilgili hiç bir bilgisi olmamasına rağmen düz lise mezunları iki yıllık çocuk gelişiminde okuyacak ve okuduğumuz bölümün bizim için avantajı azalacak. Gerçi ben her iki açıdan da kendimi şanssız görüyorum.
ya bnm 85 geliyo ortalamam bursa kutahya falan bulunduğum yere yakın ama kontenjanları az olduğu için korkuorm aslında duşuk puanlarla almışlar ama
benimkide 86 bende çevre ve genelde ilçe yazdım ama bu sene baktığımda geçen sene yazdığım bölümlerin puanı birden yükselmiş oluyor tercihlerde çok dikkat etmek lazım bulunduğun şehire yakın yerleri yazarsan şansın daha yüksek diye biliyorum:S
m.nur şunu yazdı:
benimkide 86 bende çevre ve genelde ilçe yazdım ama bu sene baktığımda geçen sene yazdığım bölümlerin puanı birden yükselmiş oluyor tercihlerde çok dikkat etmek lazım bulunduğun şehire yakın yerleri yazarsan şansın daha yüksek diye biliyorum:S
peki sen yerleşebildin mi
buhar şunu yazdı:
ya bnm 85 geliyo ortalamam bursa kutahya falan bulunduğum yere yakın ama kontenjanları az olduğu için korkuorm aslında duşuk puanlarla almışlar ama
bu sene devlet üniversitelerinde %15 oranında kontenjan artışı olacak ...sansımız bıraz yüksek
nurgül38 --- sence %15 yarayacakmı? inş. herkes istedigi yere yerleşirrr....
suuuu şunu yazdı:
nurgül38 --- sence %15 yarayacakmı? Inş. Herkes istedigi yere yerleşirrr....
neden yaramasin kİ arkadasim az da olsa sansimiz yÜkselİr ..kontenjan dan cok Önemlİ olan dİploma notunun yÜksek olmasi diyelim ki dİploma notu 90 sen bu puanla he yerİ yazabİlİrsİn bu herkes İÇİn gecerlİ Önemlİ olan not arkadaslar kontenjan az yada cok farketmez senin notun yÜksekse yerlesirsin ....allah herkesİn yardimcisi olsun....
tşk ederim inş.herkes için hayırlısı.....

nursel sen okuyormsun?
ay pardon ya 🙂 nurgül
olgunlaşma enstitüsünü bu sene bitirdim sınava girdim sonucunu bekliorum canım....
Anladım peki sizdede sınavsız geçiş varmı?
var tabi...4 yıllık için yeterli puan alamazsam 2 yıllık geçiş hakkımı kullanacgm
demk sizdede var güzel o zaman sen ne zamn mezun oldun puan kaç inş. yerleşirsn...
inşallah....daha yeni mezun oldumm temmuz gbı diplolmamı alcgm...puanım 89
sen şanslısın canım yeni mezunsun yerleşirsın ben 2006 mezunuyum :-( puan 70.313
inşallah sende yerleşirsin......sınav nasıl geçti yerlesme umudun varmı??
ya sınv idare eger ama zor görunuyorr bakalım puanlar çok yüksek bakalım senın nasıldı ? kaç yasındasınz? bu iki yillar olsa çok sevinicem yaa...
20 canım..benim sınav idare eder ama dedğin gbı puanlar cok yüksek 4 yıllık olmazsa 2 yıllıgı cok ıstıorum

Bu konuya yanıt yazmak için giriş yapman gerekiyor.