Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Ortaokullar yeniden açılacak!

Tepki Skoru
1
Eğitimi 12 yılda kademelendirmeyi öngören yasa teklifinin, dün Milli Eğitim Komisyonu’ndaki görüşmesinde, Ak Partililer 2. maddenin değiştirilerek “ortaokul” ifadesinin eklenmesine yönelik önerge hazırladı.

BAHAR ATAKAN Ankara

Önerge ile teklife “ilkokul” ve “ortaokul” ifadelerinin eklenmesi öngörüldü. Önerge kabul edilir, değişiklik bu haliyle yasalaşırsa, bakanlık okul türlerinde değişikliğe gidecek.

Tabelasında ilköğretim yazan okullar eğitim verdiği sınıf derecesine göre ilkokul ya da ortaokul olarak yeniden düzenlenecek. 28 Şubat sürecinde imam hatip okullarının kapatılan orta kısımları da bu haliyle açılabilecek. Ak Parti milletvekilleri Osman Çakır ve İsmet Uçma tarafından hazırlanan önerge ile teklifin 2. maddesinin değiştirilmesi öngörüldü. 2. maddedeki, “İlköğretim okulunun kademeleri şunlardır: 4 yıl süreli ilköğretim 1. kademe, 4 yıl süreli ilköğretim 2. kademe” ifadesinin, “İlköğretim; 1. maddede belirtilen amacı gerçekleştirmek için kurulmuş 4 yıl süreli ve zorunlu ilkokul ile 4 yıl süreli ve zorunlu ortaokuldan oluşan bir Milli Eğitim ve Öğretim Kurumudur” olarak değiştirilmesi teklif edildi.
Milliyet.com.tr

Tepki Skoru
0
okul öncesi öğretmenleri ne olucak acaba? kimse bu konuda bişey demiyor.

Tepki Skoru
0
evet ne olacak okul öncesi öğretmenleri biri buna cevap versin :(

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00