bu sene 12 yılımı çalışıyorum.ve bunca senedir ilk kez kendimi bazen gerçekten çaresiz hissediyorum...nedeni ise şu:sınıfımda 24 öğrencim var...kapasitesine göre kalabalık bir sınıf...ki 30 öğrenci ile çalıştığım zamanlar bile olmuştu..Asıl sorun şu:sınıfımda şu an 7 yaşında olan ama ay küçüklüğü nedeni ile ailenin belgelemesi sonucu anasınıfına gelen bir erkek çoçuğum var ,ki kısa bir süre daha öncede anasınıfı deneyimi olmuş..oldukça akıllı bir çocuk etkinlikleri yönergeyi açıklamadan kendisi bulabilen başarılı yani kısaca...fakat bazı ailevi sorunlar,abisinden,çevreden vs.çocuk oldukça hareketli ve inanılmaz argo bazen küfür boyutunda konuşmaları var.ve bu çocuk sınıfın lideri olmayı da başarmış durumda..ve 4 erkek çocuğum daha h... nın gözlerine bakıyorlar o naparsa onlarda aynısını yapıyorlar.kendi içimde onlara maskeli beşler adını verdim
))neyse konuşulan yöntemler hepsi gerçekten yaptırımı olan yöntemler adına ceza demek istemesekte...ama inanın konuşma,mola,men etme,ödüllendirme,olumlu davranışları pekiştirme her yolu denedim...ki artık atıyorum köşeye aldım diyelim bu çocuğu diğerleri de sandalyeleri alıp durumu egale ediyorlar...yada zaten oturmuyor.orada başka bir kargaşa çıkarıyor..sizin anlayacağınız 5 saat boyunca abartmış olmayayım ama 1 saatimi bu çocukların davranışlarını düzeltmeye çalışmak la geçirmek zorunda kalıyorum...ve inanmayacaksınız ama uykularım kaçıyor..ve diğer öğrencilerimi ihmal etmek zorunda kaldığım için gerçekten çok üzülüyorum..ve artık sesimi yükseltmek,emir veren cümleler kurmak zorunda kalıyorum ki hiç doğru değil,doğru olmadığını düşündüğüm diyaloglar gelişiyor...lütfen bana yardım edin..aile boyutunda ise aile herşeyin farkında ...ama işbirliğimiz de pek işe yaramadı..burada es geçmiş olduğumu düşündüğüm ki aynı konuyu başka bir forumda açmıştım..Çocuk sene başında gayet sakin başlamıştı,o dönem baba başka bir yerde çalışıyordu,anne ise çocuğun evdeki davranışlarından şikayetçi idi hatta birgün anne ağlamıştı beni hiç dinlemiyor çaresizim bana yardım edin diye...o dönem sınıfta son derece sakin ve normal bir çocuktu...nasıl bir yol izlemeliyim Tuğba hanım önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyorum..şimdiden teşekkür ediyorum.saygılar.