Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

okulun ilk günü

Tepki Skoru
0
arkadaşlar okulun ilk günü çok curcunalı oluyor veliler bi taraftan öğrenciler bi taraftan sınıfa girmek istemeyen öğrencileer için neler yapıyorsunuz velileri alıyormusunuz sınıfa?

Tepki Skoru
0
bende stajyerlik yaptım hiç bir veli sınıfa alınmaması gerekiyor işi yoksa neden alıyorsunzki sınıfa görüşmek isteği olursa sınıfta öğrenci olmadığı zamnda görüşebilir.yoksa çocuklar öyle şekilde şımarır

Tepki Skoru
0
alıştırma döneminde 1-2 kişi alıyorm.o da öğrenci çok fazla ağlıyorsa susturmak için..öğrenci susunca gizliden gönderiyorum..bu tür şeyler her sene yaşanıyor.çok uzun sürmüyor ama.mümkün olduğu kadar veli almamaya çalışın..ben alsam da sınıfta tutmuyorum..sınıfın kapısından içeri giremiyorlar..kademeli uzaklaştırma yapıyoruz:))

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar ben bu sene başında yaptığım uygulamayı anlatmak istiyoum size, okulun 1.günü :Bütün anneleri sınıfa aldım .çocuklarla sınıfın ortasında daire şeklinde oturup tek tek isimlerini sordum tabii annesini bırakmak istemeyenler oldu onları zorlamadım annesi ile katılmasını önerdim ve önerim çocuklar tarafından kabul edildi sonrasında onların bildiği oyunları sordum bana oyunu anlattıkları zaman bildiğim halde bilmiyormuşum gibi şaşırdım ve oyunu birkaç kez oynadıktan sonra birkaç çocuğun çok sevindiğini gözlemledim çünkü hiç tanımadıkları bir ortama birşeyler öğretmeleri onların da çok hoşuna gitmişti. 2.günü:Yine sınıfa bütün anneleri aldım ve çocuklar ne istiyorlarsa benim rehberliğimde yaptılar.3.gün:Çocuklara annelerinin sınfta çok canları sıkılıyormuş eğer siz izin verirseniz biraz sınıfın dışında oturmak istediklerini söyledim tabii sizinde tahmin ettiğiniz gibi bırakmak istemediler o zaman sınıf kapısının açık bırakmayı önerdim ve hepsi kabul ettiler.4.gün:çocukların sınıfta oturması gerektiğini annelerinde siz isterseniz okulun bahçesinde oturcaklarını söyledim ve birkaç çocuk dışında önerim yine kabul edildi ve tabii istedikleri zaman benden izin alarak annelerinin yanına gidebileceklerini belirttim.5.Gün:Eğer siz isterseniz anneniz eve gidip size çok güzel yemek yapmayı istediğini yada size küçük süprizler hazırlamak istedilerini söyledim birkaç çocuk dışında hepsi kabul ettiler.Bunun dışında okulun ilk haftası çocukların istekleri doğrultusunda sınıf içi etkinlikleri yapılırsa çocukalrın daha çok hoşlarına gider.Örneğin kahvaltı sırasında illaki şunu yiyceksin değilde sen istediğini yiyebilirsin dersek daha iyi olur en azından çocuk okulu baskıcı bir yer değilde canının istediklerini yapabileceklerini bilmelidirler tabii öğretmen önderliğinde
Benim bu konuyla ilgili anlatmak istediklerim bu kadar umarım yardımcı olabilmişimdir.Bu arada cümlelerimde imla hataları olabilir kususra bakmayın hiç vaktim olmamasına rağmen bu konuya cevap vermek istedim.

Tepki Skoru
0
Bu arada okulun 2. haftası okula başladıkları zaman çocuklarmda ağlama anneyle gitme vb davranışların kaybolduğunu gözlemledim.ve tabii çok mutlu oldum:)))

Tepki Skoru
0
çok teşekkür ederim arkadaslar ben suan doğum iznindeyim de şimdiden ilk günü düşünmeye basladım bende velileri içeri almamaya çalısıyorum annesini görmek isteyen olursa hemen görebileceklerini söylüyorum bekletiyorum gönderm,iyorum o velileri ama içeri aldığım zaman diğer öğrenciler de ozaman bizim annnemiz neden içeride değil bizimkide girsin diyorlar oyüzden sormak istedim siz neler yapıyorsunuz diye bide hiç zaman geçmiyo çok zor:):)

Tepki Skoru
0
bende sunu farkettim zorluk çeken öğrenciler sonra hiç gitmek istemiyo sınıftan diğerlerine göre daha bağlı oluyor:)

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle