Arkadaşlar ben bu sene başında yaptığım uygulamayı anlatmak istiyoum size, okulun 1.günü :Bütün anneleri sınıfa aldım .çocuklarla sınıfın ortasında daire şeklinde oturup tek tek isimlerini sordum tabii annesini bırakmak istemeyenler oldu onları zorlamadım annesi ile katılmasını önerdim ve önerim çocuklar tarafından kabul edildi sonrasında onların bildiği oyunları sordum bana oyunu anlattıkları zaman bildiğim halde bilmiyormuşum gibi şaşırdım ve oyunu birkaç kez oynadıktan sonra birkaç çocuğun çok sevindiğini gözlemledim çünkü hiç tanımadıkları bir ortama birşeyler öğretmeleri onların da çok hoşuna gitmişti. 2.günü:Yine sınıfa bütün anneleri aldım ve çocuklar ne istiyorlarsa benim rehberliğimde yaptılar.3.gün:Çocuklara annelerinin sınfta çok canları sıkılıyormuş eğer siz izin verirseniz biraz sınıfın dışında oturmak istediklerini söyledim tabii sizinde tahmin ettiğiniz gibi bırakmak istemediler o zaman sınıf kapısının açık bırakmayı önerdim ve hepsi kabul ettiler.4.gün:çocukların sınıfta oturması gerektiğini annelerinde siz isterseniz okulun bahçesinde oturcaklarını söyledim ve birkaç çocuk dışında önerim yine kabul edildi ve tabii istedikleri zaman benden izin alarak annelerinin yanına gidebileceklerini belirttim.5.Gün:Eğer siz isterseniz anneniz eve gidip size çok güzel yemek yapmayı istediğini yada size küçük süprizler hazırlamak istedilerini söyledim birkaç çocuk dışında hepsi kabul ettiler.Bunun dışında okulun ilk haftası çocukların istekleri doğrultusunda sınıf içi etkinlikleri yapılırsa çocukalrın daha çok hoşlarına gider.Örneğin kahvaltı sırasında illaki şunu yiyceksin değilde sen istediğini yiyebilirsin dersek daha iyi olur en azından çocuk okulu baskıcı bir yer değilde canının istediklerini yapabileceklerini bilmelidirler tabii öğretmen önderliğinde
Benim bu konuyla ilgili anlatmak istediklerim bu kadar umarım yardımcı olabilmişimdir.Bu arada cümlelerimde imla hataları olabilir kususra bakmayın hiç vaktim olmamasına rağmen bu konuya cevap vermek istedim.