Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Okulöncesinde aile katılımında neler yapabiliriz?

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar artık okulöncesi eğitimine aileleri aktif olarak katacağız.Hepimizin farklı fikirleri vardır bu konuda .bunları yazarsak hepimize birçok fikir çıkacağını umuyorum.Şimdiden teşekkürler.Bu aile katılımı etkinlikleriyle bizler ne kadar önemli işler yaptığımızı ailelere de göstermişolacağız.

Tepki Skoru
0
morpanın aile katılım kitabı her aileye uygun olarak tasarlanmış tavsiye ediyorum

Tepki Skoru
0
teşekkürler berkemcim kitabı duymuştum burdaki bayide yokmuş şipariş verdim elime geçince inceleyeceğim sağol

Tepki Skoru
0
ben velilerimden bazılarını okula alıp katılım sağlıyorum.Mesela bir beden eğitimi öğretmeni velim bu hafta okula gelip çocuklarla oyunlar oynayacak...:D

Tepki Skoru
0
ben velilerime her ay böyle katılım formu veriyorum. uygulayıp uygulamdıklarını takip ediyorum. ayrıca öğrendiğimiz şarkı, parmak oyunu, tekerlemeleri birikince hepsini yazıp yazıp veriyorum. evde tekrar ediyorlar.

AİLENİN EĞİTİME KATKISI

01/11/06 * Çocuğunuzla birlikte meyveleri tadından tanıma oyunu oynayabilirsiniz.
02/11/06 *Evde kızılay haftası ile ilgili konuşunuz Kızılay ne işler yapar tartışınız.
03/11/06 * Çocuğunuzdan okulda oynadığı, sevdiği bir oyunun kurallarını açıklamasını isteyebilirsiniz. Sonra da bu oyunu beraber oynayabilirsiniz.
04/11/06 * Çocuğunuzdan evdeki çeşitli eşyaların etrafından kalemle geçerek izini kâğıda çizmesini isteyebilirsiniz.
04/11/06 * Düğmeleri karışık şekilde koyarak, çocuğunuzdan eşleştirmesini isteyebilirsiniz.
05/11/06 * Çocuğunuzdan evdeki büyük ve küçük eşyaların adlarını söylemesini isteyebilirsiniz.
06/11/06 * Çocuğunuzla birlikte daire şekillerini kullanarak tırtıl oluşturmasına rehberlik ederek, tırtılları kırmızı renge boyamasını söyleyiniz.
07/11/06 * Çocuğunuzla birlikte gazete kâğıdından toplar yaparak hedefe atma ve yakalama oyunları oynayabilirsiniz
08/11/06 * Çocuğunuzla evde muslukların açık kalmaması, odadan çıkarken lambaların kapatılması hakkında konuşarak ona bazı sorumluluklar verebilirsiniz.
09/11/06 * Atatürk ile ilgili bir film yada kitap alınız.
10/11/06 * Çocuğunuzla birlikte Atatürk’ün resimlerini gazete ve dergilerden kesip albüm oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz albüme bakarak Atatürk’ün hayatını anlatabilirsiniz.
11/11/06 * Çocuğunuzla teypten dinlediğiniz seslerin taklidini yapabilirsiniz.
12/11/06 * Çocuğunuzla birlikte mutfakta desen ve şekilleri aynı olan çatal ve kaşıkları eşleştirebilirsiniz.
13/11/09 * Bir günlük gazetedeki resimleri çocuğunuzla birlikte inceleyerek insanların duygularını yüzlerinden tanımaya çalışabilirsiniz.
14/11/06 * Çocuğunuzla birlikte yağmur yağarken pencereden yağmurun yağışını gözlemleyip yağmur tekerlemesini söyleyebilirsiniz.(Yağ yağ yağmur, teknede hamur, bahçede çamur, ver Allah'ım ver, sicim gibi yağmur)
15/11/06 * Dişlerin nasıl fırçalanması gerektiğini çocuğunuza uygulamalı olarak gösterebilirsiniz
16/11/06 * Çocuğunuzla birlikte diş fırçalama takip formu hazırlayabilirsiniz.
17/11/06 * Çocuğunuz ile beraber resim yapınız ve resmini anlatmasını isteyiniz.
18/11/06 * Hafta sonları düzenli olarak yürüyüş ya da koşu yapabilirsiniz. Yürürken hızlı ve yavaş yürüme alıştırmaları yapabilirsiniz.
19/11/06 * Çocuğunuzla birlikte farklı ağaç yapraklarını toplayarak bu yaprakları kâğıda yapıştırmasını isteyebilirsiniz.
20/11/09 * Evdeki artık materyalleri çocuğunuza verin ve bir şeyler üretmesine rehberlik edin.
21/11/06 * Üzerinde şeritler olan kağıt vererek ve şeritlerden kesmesini isteyiniz.
22/11/06 * Kestiğiniz şeritleri ucuca yapıştırarak halka şekline getirip zincir oluşturunuz.
23/11/06 * Sıcak su(yanmayacak şekilde tabi) ve soğuk su dolu iki kap getirerek elini suya sokmasına ve hangisinin sıcak hangisinin soğuk olduğunu sorunuz.
24/11/06 * Öğretmeninin öğretmenler gününü nasıl kutladığını sorunuz. Dramasını yapmasını isteyiniz.
25/11/06 * Çocuğunuzla birlikte çubuklardan ya da fasulyelerden 1 rakamı oluşturabilirsiniz.
26/11/06 *Evde bozulmuş bir aleti çocuğunuzla birlikte oyun şeklinde tamir edebilirsiniz.
27/11/06 * Odasında sadece bir tane olan nesneleri söylemesini isteyiniz.
28/11/06 *Uzun ve kısa nesneleri tartışınız.
29/11/06 * Çocuğunuzla birlikte bir ayna karşısına geçerek bedeninizin bölümlerini gösterebilirsiniz (baş, gövde, kollar, bacaklar, göz, burun vs.).
30/11/06 * Çocuğunuzun gözlerini kapatıp, eline bir nesne vererek dokunarak tanımasını isteyebilirsiniz.

***Çocuğunuzun gelişimi için belirtilen etkinlikleri zamanında uygulamanızı rica ederim.

Tepki Skoru
0
sitemizde buna benzer bir etkinlik vardı..aylara bölünmüş şeklinde..Münevver arkadaşım bakmanı tavsiye ederim çok güzel bir etkinlik.

Tepki Skoru
0
buarada program kitabında da var "aile katılım formu" onları doldurttum etkinliklere katılabilcekleri velileri okula davet edeceğim. mesela mesleği ev hanımı ama güzel hikaye anlatabiliyor o veliyi okula çağırıp hikaye okumasını isteyeceğim.
birde her ay belirli konularda (çocuk ve oyun, cinsel eğitim, uyum ve davranış bozuklukları v.b)yazılar verip evde okuyup gelmeleri istiyorum hazırlaması biraz zor oluyor ama bu işte ilk önce aileler eğitilmeli bence!!!!

Tepki Skoru
0
VELİ_ÇOCUK AKTİVİTE TAKVİMİ şeklinde girersen bulursun canım:Dsevgiler...

Tepki Skoru
0
Yanıtlayan ve yardımcı olan arkadaşlarıma çoook teşekkür ederi işime çok yarayacak fikirleriniz.hepimize kolay gelsin.sevgiler

Tepki Skoru
0
haftanın çocuğu ve haftanın annesi seçilebilir, haftanın çocuğu kendisinin, ailelesinin ya da arkadaşlarının fotoğraflarından 6- 7 tane sınıfa getirir onlar haftanın çocuğu köşesinde sergilenir ve çocuktan bunları anlatması istenir, haftanın annesi de o cocuğun annesi seçilir bir gün okula davet edilir ve öğretmene yapılan etkinliklerde özellikle sanat etkinliğinde yardım etmesi istenebilir..belki o zaman bizim mesleğimize bakış açıları değişebilir, hiç de kolay bir iş yapmadığımızı anlamış olurlar...
haftanın çocuğu kısmını ben dün uygulamaya başladım çocukların çok hoşuna gitti hem o bizim örnek öğrencimiz oldu yaramazlık yaptığı durumlarda haftanın çocuğu olduğunu hatırlatmam yeterli oluyor..

su2

Tepki Skoru
0
Uyguladığım bir kaç etkinlik Velilerimiz evde kurabiye hamuru hazırlayıp getiriyorlar çocuklarla şekil veriyoruz sonra pişirip yiyiyoruz...
---Hikaye saatinde hikaye anlatıyorlar
---Evde belirlediğimiz faaliyetleri hazırlıyorlar bizle sınıf da uyguluyorlar.
---oyun öğretiyorlar

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.