Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Okuloncesi zorunlu olursa parasız olacak parasız olursa masraflar nasıl karsılanacak.

Tepki Skoru
0
bilindiği gibi meb pilot bölgelerde zorunlu okuloncesinin zorunlu olması için yıllardır beklediğimiz adımı atıyor.Ama böylece nurtopu gibi başka bir sorun çıkıyor.okullar anasınıflarından gelen para ile ancak ayakta kalıyordu.peki şimdi ne olacak meb anasınıflarına ayrı bir bütçe verilmeyeceğini açıkladı.

Tepki Skoru
0
eger gercekten bütçe verilmezse,ve katkı yapılmazsa çok zor olacak gibi geliyor bana bu iş.belki sponsor firma bulunması istenir ama onada sıcak bakan olurmu?of çok sinirlerim bozuldu ya

Tepki Skoru
0
biz çocuk bakıcısıyız zaten bizi öyle görüyorlar

Tepki Skoru
0
beslenmeler evden olur ama yınede giderler çok nasıl olurkii yaa

Tepki Skoru
0
alınan aidatlarla karşılanacak.. şimdiye kadar başka bir gelir var mıydı ki?

Tepki Skoru
0
zaten birşeye karar veriliyor,alt yapı hazırlanmıyor.uygulanırken bir yığın sorun çıkıyor.tabiri caizse kabak ilklerin başına patlıyor.okul nasıl geçinecek ayrı sorun da anasınıfı ihtiyaçlarımız nasıl karşılanacak,herşey velinin sırtına binecek.sıkıntıyı öğretmenler çekecek.ooof of.biz de pilot okul seçilmişiz.bakalım göreceğiz.

Tepki Skoru
0
Zaten hiçbir anasınıfı öğretmeni para toplamaya meraklı değil! Şahsen ben banka işleriyle uğraşmaktan bıktım. Anasınıfları için ödenek gönderilsin biz de para toplamayalım.
Hayır nasıl bir mantık bu anlayamadım?! Hem ödenek yok, hem velilerden alma, hem sınıfa 20-30 çocuk al, hem okul öncesini yaygınlaştır, yardımcı neyine gerek kendi işini kendin gör, velilerle uğraş, yöneticilere dert anlat. İyi yaa her şeyi öğretmen halletsin! Bizim de insan olduğumuzu unutanlar var sanırım:(
ssaassrrre kesinlikleee katılıyorum sumru öğretmenim :congratulationscut4

Tepki Skoru
0
Tek kelimeyle saçmalık , okul öncesini tamamen batırmayı düşünüyorlar.Daha birçok okulda oyuncak bile yok aidatta alınmazsa ve ödenekte yoksa ne yapmayı düşünüyorlar.

Tepki Skoru
0
Zaten hiçbir anasınıfı öğretmeni para toplamaya meraklı değil! Şahsen ben banka işleriyle uğraşmaktan bıktım. Anasınıfları için ödenek gönderilsin biz de para toplamayalım.

aynen imza...
biz mutemet değiliz,biz müdür veya müdür yardımcısı değiliz,esnaf hiç değiliz.
bizden başka (diğer branşlar) bu gelir-gider,kayıt,kütük defterleri vs ile uğraşmıyorlar,hepsini idare yapıyor.
ama bize gelince,yap bakalım anaokulu öğretmeni:36_6_3:

onlardada suç yok.çünkü zamanında yönetmelik böyle oluşturulmuş
ve malesef hala değiştirmediler.
bu konuda sesimizi duyuralı arkadaşlar.
genel müdürlüğe tel,fax,e-mail yazalım
zümre toplantılarında,kararlara yazdıralım mutlaka.

şimdi müsadeniz olursa konuyla ilgili başka bir konu başlığında yazmış olduğum yazımı aktarmak istiyorum.

arkadaşlar evraklardan boğulduğumuz açtığım bu konuda anlatmaya çalıştım.
gelir gider,karar,kütük defterleri vs vs vs.
bu evraklarla bizden başka uğraşan bir branşın olmadığını anlatmaya çalıştım.

şimdiki bahsedeceğim konu;işin psikolojik kısmı.
aidatlar....

aidatlarını yatırmayan velilerimiz oluyor bazen.
inanın sormakta zorluk çekiyorum.
"efendim bu ayın aidatınızı yatırdınız mı?yoksa dekontunu mu getirmeyi unuttunuz? " demek öyle zor geliyorki.

hele birde karşıdan "hayır hocam yatıramadık" cümlesi gelince eyvah diyorum
niçin....?
çünkü "en kısa zamanda yatırırsanız iyi olur" demek zorunda olduğum için...

bunlar beni niçin bu kadar üzüyor?
gelelim bu kısma.
yani psikolojik yönüne.

farkında olsakta-olmasakta,velilerle aramıza bir esnaf-müşteri diyaloğu giriyor.
hatta esnaf-borçlu vatandaş.

bence bir öğretmenle-velinin arasında para isteme-yada verme,
diyalogları olmamalıdır.

bunun olmaması içinde...
ya aidatlar kalkmalı
veyahut bu gelir-gider defteri bizden alınıp,idareye verilmelidir.

umarım anlatabilmişimdir.
hürmetlerimle.

Tepki Skoru
0
Zorunlu olması güzel ama arkadaşın da dediği gibi önce alt yapı...Biz öğretmenler okulöncesi eğitimini önemsiyoruz. ama birileri bakıcılığı eğitimiin önüne geçiriyor. bir sınıfta materyal yoksa fiziki koşullar yoksa,üstelik masası sandalyesi olmayan küçücük sınıflara 30 öğrenciyi tıka basa dolduruluyorsa,öğretmen bir başına nasıl bir eğitim verir? daha doğrusu eğitim verebilir mi? Kimse bunların farkında değil. üstelik aidatta alınmayacakmış! bir de böyle denesinler bakalım olmazsa seneye başka bir şey denerler....
Öncelikle zemin hazırlanmalı sadece öğretmenle olacak şeyler değil bunlar
Öğretmenler toplantısında bile okulöncesi öğretmenlerine fikirlerini sormak, söz hakkı tanımak unutuluyorsa bizim işimizin ne kadar dikkate alındığını düşünün arkadaşlar.
Öncelikle okulöncesi eğitimi tanımının ve öneminin tüm toplumda benimsenmesi gerekiyor.

Tepki Skoru
0
bunları okudukça ne diyeceğimi şaşıyorum büyük bir kaos yaşıyorum hepinize katılıyorum

Tepki Skoru
0
Benim sınıfım küçük 15 öğrenciye ancak yeter şartları zorlayıp sayıyı 25 e çıkardılar seneye zorunlu olursa "birkaç daha eklenir araya kaynar" diyorlar peki ben bu arada ne olacağım hiç öğretmeni düşünen yok sanki biz robotuz bugün öğrendim ve moralim çok bozuldu allah kuvvet versin yakında hem beden hem akıl sağlığımız bozulacak.

Tepki Skoru
0
Benim sınıfım küçük 15 öğrenciye ancak yeter şartları zorlayıp sayıyı 25 e çıkardılar seneye zorunlu olursa "birkaç daha eklenir araya kaynar" diyorlar peki ben bu arada ne olacağım hiç öğretmeni düşünen yok sanki biz robotuz bugün öğrendim ve moralim çok bozuldu allah kuvvet versin yakında hem beden hem akıl sağlığımız bozulacak.
Doğru söylüyorsunuz. Bizim akıl sağlımızı bozacaklar. İşin başında bizim mesleğimizi ciddiye almadıklarını düşünüyorum.Bakıcıyız ya; ha 15 çocuk ha 25 ne farkeder.

Tepki Skoru
0
Bende bu konuya açıklık getirilmesini bekliyorum.Toplanan para sadece hizmetli ücretini bile karşılamıyordu.Çünkü ilköğretim okulları bünyesindeki anasınıfları ikili öğretim yapıyorsa iki ayrı hizmetli zorunluluğu var.Sigortasız çalıştırmak yasak.Ayrıca sene başında velilerden istediğimiz malzemeler (boya,kağıt,yapıştırıcı,makas,...) nasıl temin edilecek?

Tepki Skoru
0
benim merak ettiğim bu uygulama pilot okullardan mı başlayacak

Tepki Skoru
0
Benim merek ettiğim bu uygulama pilot okullardan mı başlayacak? yoksa belirlenen şehirlerdeki bütün okullarımı kapsayacak.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle