Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Okulöncesi kalem tutmayacak mı

Tepki Skoru
0
Kızkardeşim anaokulunda tam gün 6 yaş öğretmeni geçen hafta rehberliğe gelen müfetttiş hocam çocuklara kurşun kalem hatta keçeli kalem bile vermiyeceksiniz ,sayıları hiç yazdırmayacaksınız demiş ne kadar doğru ,okulöncesi amaç ve kazanımları içinde ilköğretime hazırlık var .

Tepki Skoru
0
bencede doğru demiş keçeli kalem kullanışlı değil:)))))))))kurşun kalemide yazı amaçlı kullanmıyoruz.bende bu ikisini kullandırtmıyorum.zaten rakamlarıda yazmıyoruz.çizgi çalışması yapıyoruz.onuda boyalarla.belki müfettişte bunları kastetmiştir.:)

Tepki Skoru
0
Nasıl yani ya .Çocukların el kaslarının gelişmesi için kalem kullandırmak gerekli. öğrettiğim sayıları yazamıyor diye moralim bozuluyor bazen o derece..
anlamadım :S :(

Tepki Skoru
0
Benim de duvarımda birden 1'den 10'a kadar sayılar asılı.Müfettiş geldiğinde duvara böyle asmamın doğru olmadığını sayıları teker teker öğretip duvara da öğrettikçe asmam gerektiği konusunda beni uyardı ama ben çok doğru bulmuyorum bunu ilk başta göz aşinalığı olsun diye astım sayılarla ilgili şarkılarımız var onları öğretirken faydalı oluyor.sayıları öğretirken de kalem veriyorum çocuklara noktalı çizgileri birleştiriyorlar.

Tepki Skoru
0
Nasıl yani ya .Çocukların el kaslarının gelişmesi için kalem kullandırmak gerekli. öğrettiğim sayıları yazamıyor diye moralim bozuluyor bazen o derece..
anlamadım :S :(
hocam moraliniz bozulmasın siz yine gösterin ama kuru boya kullanın bide çizgi çalışması olarak yaptırın.direkt bir rakamını yazdırmayın.düzenli bi çalışmayla ikinci dönemde yazdıklarını göreceksiniz.yazamayanlarında kasları yeterli değildir diye düşünebilirsiniz.

Tepki Skoru
0
hocam moraliniz bozulmasın siz yine gösterin ama kuru boya kullanın bide çizgi çalışması olarak yaptırın.direkt bir rakamını yazdırmayın.düzenli bi çalışmayla ikinci dönemde yazdıklarını göreceksiniz.yazamayanlarında kasları yeterli değildir diye düşünebilirsiniz.

Biraz acele ediyorum bende sanırım.Her öğrenci aynı degil tabi.Tesekkürler

Tepki Skoru
0
hocam gercekten caninizi sIkmayin biz cocuklari ilkogretime hazirlarken onlardan dort dortluk yapmalarini bekliyoruz.yonetmelikte de yazmakla sorumlu olmadiklari sadece en iyi sekilde taklit etmeleri gerektigini soyluyor.cok iyi yapanlarda var yapamayanlarda goreceksiniz 2.donem ciddi bi sekilde ilerleme olacak

Tepki Skoru
0
ilköğretıme hazırlık sadece sadecec çizgi çalışmaşrında oluşmuyor..rakamları ılla ayzaksın dıye baskı yapmıyoruz çocuga ama denemsi için fırsat verıyoruzz..kalem tutmalı çocuk çünkü seney hayatında kalem gibi bir gerçek varr...

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar çoğu müfettiş okulöncesinin neleri kapsadığını bilmiyor.bana gelen müfettişler hemen köşelerime bakıyorlar ama hiç sormuyorlar bunları çocuklara öğretiyormusunuz diye.6 yaş çocuğu bence 1.sınıfa başlamadan çok güzel kalem tutmalı ve sayıları tanımak bir yana 10 a kadar yazmalı.çünkü 1.sınıf öğretmenleri artık önceki yıllar kadar sayılarda zorlanmıyorlar.çünkü çocukların hepsi bilerek gidiyor.bence dikkat etmemiz gereken sayıları yazdırırken yönlerini doğru öğretmemiz.yoksa hiç bir sakıncası yoktur

Tepki Skoru
0
bencede doğru demiş keçeli kalem kullanışlı değil:)))))))))kurşun kalemide yazı amaçlı kullanmıyoruz.bende bu ikisini kullandırtmıyorum.zaten rakamlarıda yazmıyoruz.çizgi çalışması yapıyoruz.onuda boyalarla.belki müfettişte bunları kastetmiştir.:)

ıyıde pekı ozaman yıllık planlara o kadar kazanımı kavramları bosunamı alıyoruz kı bunlardan en onemlısı sayı kavramı...

Tepki Skoru
0
Benim de duvarımda birden 1'den 10'a kadar sayılar asılı.Müfettiş geldiğinde duvara böyle asmamın doğru olmadığını sayıları teker teker öğretip duvara da öğrettikçe asmam gerektiği konusunda beni uyardı ama ben çok doğru bulmuyorum bunu ilk başta göz aşinalığı olsun diye astım sayılarla ilgili şarkılarımız var onları öğretirken faydalı oluyor.sayıları öğretirken de kalem veriyorum çocuklara noktalı çizgileri birleştiriyorlar.

benımde duvarımda sayılar asılı fakat bıde bırıncı sınıfların kullandıgı rakam kartlarından her yenı sayıya gectıkce tahtaya asıyorum cocukların ılgısını cekıyor tavsıye ederımm :)

Tepki Skoru
0
ıyıde pekı ozaman yıllık planlara o kadar kazanımı kavramları bosunamı alıyoruz kı bunlardan en onemlısı sayı kavramı...
iyi de arkadaşım ben sayıları öğretmeyelim demiyorumki bende öğretiyorum ama çizgi çalışması olarak böyle yapınca ikinci dönemin sonunda kendileri tamamen yapabiliyo.diğer türlü acele ediyoruz hadi çoçuklar bugün bir rakamını öğrenelim nasıl yazılıyo diyip direkt yazdırıyoruz sonra çocuk birin baş kısmını ters yapıyo sapını uzun yapıyo sonrada kızıyoruz böyle yapan öğretmen arkadaşlarım var biliyorum:)

Tepki Skoru
0
arkadaşlar kalemi doğru tutmayı öğretelim ve öğrenme meraklarını geliştirelim en önemlisi bu. gerisi zaten geliyor. saygılar.

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar bende noktaları birleştirmelerin yanısıra traş köpüğüyle çubuklarla hoşlansınlar ve oyun yoluyla öğrensinler diye bazen iplerle sayıları yazdırıyorum.

Tepki Skoru
0
Ben Vygotsky'ye göre uyguluyorum.Eylemsel,imgesel,sembolik.İlk olarak nesnelerle,sonra resimlerle en son yazıyla sembolle ifade ediyoruz.ilk olarak boyalarla çizgi çalışması yapıyoruz büyük puntolarda,daha sonra puntoları küçültüyoruz kuru kalemle en son yazdırıyorum.Biraz uzun sürüyor ancak kazanımı tamamen elde ediyorum.Tüm öğrencilerim kavramış oluyor.Renkleri öğretirken bile Vygotsky kullanıyorum.Renklere dokunuyoruz parmak boyasıyla yapıyoruz,karışımları buluyoruz,sonra nesnelerde gösterip resimlerle tamamlıyoruz.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle