Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Okulöncesi eğitim öğretmenliğinden geçişş

Tepki Skoru
0
Merhaba arkadaşlar okulöncesi eğitim öğrt. mezunuyum kadrosuz çalışıyorum ustaöğretici olarak
kpss ye hazırlanıyorum aynı zamanda sınavı kazandığımda okulöncesi eğitim öğrt. yerine çocukgelişimi branş veya özel eğitim öğretmeni olabilirmiyim.Böyle bir şansımız varmı başvurabilirmiyiz.Kurs mu gerektirir veya farklı bir sınavmı gerekiyor?bilen varsa yardımcı olsun teşekkürler.

Tepki Skoru
0
arkadaşım gazi üniversitesi 2007 mezunu olan sınıf arkadaşım afyon un ilçesine kız meslek lisesine atandı okul öncesi öğretmenliği mezunu olmasına rağmen branş dersine giriyor kendisi benim çok yakın arkadaşım okul öncesi mezunlarını kız meslek lisesine atamıyorlar diyenlere bir örnek

Tepki Skoru
0
Benimde tanıdığım liseye atandı 3 yıl lisede çalıştı.Kendi isteğiyle tekrar anasınıfına geçti.Ama ilk ataması lise kız meslekti.Yani bu örnekler varda nasıl oluyor bilmiyorum.

Tepki Skoru
0
hocam ben 2003 okul öncesi öğr. mezunuyum. ben de kız meslek lisesine atandım branş derslerine girdim. fakat okul öncesi öğr. mezunu olduğum halde kararnamem okul öncesi/çocuk gel. öğr olarak gelmişti ve bu şekilde atamam çıktı. ama önemli bir noktaya değineyim ilsis bilgilerimde de bu atama şeklim yazarken geçen hafta değiştirilerek sadece okul önc. öğr. olarak bilgilerim değiştirildi.Bunu idareye sorduğumda (her ne kadar fazla bilgileri olmasa da) artık atamamın sadece anasınıfı veya anaokuluna olacağını söyledi.Bunu takiben kız teknik genel müdürlüğünün sitesinde alan değişikliği hakkında bir karar açıklandı. Bu karara göre (siz de inceleyin) alan değişikliği isteyen öğretmenlerin gerekli dilekçe ile okul müdürlüklerine belirlenen tarihe kadar başvurması gerektiği hakkında bilgiler içeriyor.Eğer ilinizde çocuk gelişimi öğr. açığı varsa dilekçeniz onaylanır, yoksa geri dönebilir. Ama şansınızı deneyin ve alan değişikliğinizi yapın. Benim bildiğim bu. saygılar

Tepki Skoru
0
arkadaşlar bende okul öncesi öğretmöenliği 4 sınıf öğretmeniyim inşallah bu sene mezun olursam kpss gircem atanırsamda kız meslek lisesine atanabilirmiyim diye düşünüyorum bana yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim

Tepki Skoru
0
arkadaşlar ben de 2003 o.ö. mezunuyum,ben de ilk yıl kız meslek lisesinde çalıştım o zaman alanımız çocuk gel/okul önc. olarak geçiyordu ama şu anda tekrar ayrıldı,biz kız meslek lisesine atanamıyoruz.ama alan değişikliği konusu ilgimi çekti,böyle bir şey varsa araştırmalıyız

msn

Tepki Skoru
0
arkadaşlar benimde bi sorum olucak. ben iki yıllık çocuk gelişimi mezunuyum dikey geçiş sınavıyla okul öncesi öğretmenliğine geçiş yaptım. sizce çocuk gelişimi bölümünü bitirmiş olmam kız meslek lisesine atanmama yarayabilir mi? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

Tepki Skoru
0
herkese selam bende 2004 okul öncesi mezunuyum şimdide anasınıfında çalışıyorum karanamemde okul öncesi/çocuk gelişimi yazıyodu ama şimdi meb ilsisde okul öncesi yazıyo ve bildiğim kadarıyla artık nokta tayinlerde bize meslek lisesi açılmıyo ama aynı dönemde olan arkadaşlardan meslek lisesinde çalışanlar var yani yeni değişen bi durum benim ömerak ettiğim bizde yaptıkları bu değişikliği yani düzeltebiliyomuyuz düzeltmek için nereye ne dilekçesii vermemiz gerekiyo biri yardımcı olup net bir bilgi verirse sevinirim yada bu bilgiye nasıl ulaşacağımı söylerse teşekkürlerrrr

Tepki Skoru
0
kız teknik genel müdürlüğü satyfasında bişey bulamadım

Tepki Skoru
1
be bu konunun mağduru olarak naçizane açıklamaya çalışayım.Gümef çoc gel ve ok .önc eğt.öğretmenliği mezunuyum ilk atamada Zonguldak ta anasınıfına atandım.3. yılımda kız meslek lisesine geçmek istedim alan değişikliği yapmam gerektiğini söylediler.neyse dedim ve 2 yıl sabredip ildışı tayinle Eskişehir e geldim.bi ihtimal kız mes.lis. olur derken omadı.yine alan değişikliği şansını kullanmak istedim milli eğitim il müdürlüğüne gittim "ben alanımı değiştirmek istiyorum dedim hocam senin alanın zaten kız mes lis ne atanmaya müsait niye değişsin ki dediler.döndüm geriye.1 yıl daha bekledim iliçi tayin zamanını pc nin başına geçtim seçenekleri girdim kız meslek liseleri açılmıyor deli olmamak elde değil.mem i aradım atama ya açık alanınızda çocuk gelişimi okul öncesinden sonra yazılmış olmaz dediler.hayda okul müdürüme gittim meğer atandığım yıl müdür yardımcım bilgi işleme okulöncesini önce girmiş .düzeltildi başvuru sayfasına 4 kız meslek lisesi de açıldı başvurumu yapmak için tuşladım bilin bakalım ne oldu????

atamalar 31 temmuz itibariyle atanmış olanları kapsadı ..ben ise 1 ağustosta göreve başladım budada bir hayır vardır diye bu yılda aynı görev yerimde çalışmaktayım...ayrıca braş değişikliği yazıları her yıl değişik aylarda okula resmi yazı ile bildirilir takip etmek lazım genellikle meb in ilgili sayfasına ve duyurularda yer alır (ilsis direk başlık olarak geçer)umarım bilgi işinize yarar.anlıcanız bazı yetkili mercilerde bu konuda çok yeterli bilgiye sahip değil işinize siz sahip çıkıp araştıracaksınız işyine bize düşüyor.sevgiler

Tepki Skoru
0
Eeeeeeee bu durum çocuk gelişimcilere ayrımcılıktır bu durumda dava açmalıyız birlik olmalıyız çocuk gelişmciler hem okul öncesi konterjanından gir hemde hem liseye hem ilk öğretimlere atan anayasanın eşitlik ilkesine aykırı dava çalım bu konuyu çok ayrıntılı biliyorum dava açarsak kazanabiliriz,2006kadar atananların kazanılmı hakkı bu arada 2008 şubat atamalrında mezun olduğun okulun bölüm kodunu girince çocuk gelişicilere tayin her yere serbest okul öncesi mezunlarına kusura bakmayın bana ulaşın bulunduğunuz ilden dava açalım

Tepki Skoru
0
BÖyle Bİr Durum Yok ArkadaŞlar,Çocuk GelİŞİmcİlere Asil Haksizlik Yapildi..ben Çocuk GelİŞİmİ Ve EĞt.mezunuyum Ama Kararnamem OkulÖncesİ Olarak DeĞİŞtİrİldİ,dÜzeltme BaŞvurum İse Reddedİldİ...okulÖncesİ ÖĞretmenlerİne Nasil Bİr Haksizlik Yapildi Ben Anlamadim OkulÖncesİ ÖĞrt.dİr Zaten O BÖlÜmÜ OkumuŞtur..bİr DÖnem Bakanlik BÖyle Bİr YanliŞlik Yapti Okul Öncesİ ÖĞrt.lerİnİ Çocuk GelİŞİmİ ÖĞrt.olarak Atadi Şİmdİ İse Yaptiklari YanliŞliĞi DÜzeltmeye ÇaliŞiyorlar..ve ArapsaÇina DÖnÜŞtÜ Bu Konu....ttk Kararina Bakarsaniz,Çocuk Gel.ÖĞrt.lİĞİ Her İkİ Alana Kaynak,okulÖncesİ Kendİ Alanina Kaynak TeŞkİl Edİyor..

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle