Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Okulöncesi atama bekleyen öğretmenlerin dikkatine

Tepki Skoru
0
T.C.
BALIKESİ​
R VALİLİĞİ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü

BASIN DUYURUSU​
OKUL ÖNCESİNDE HEDEF %100 EĞİTİM

Çocuğun öğrenmesinin en yoğun olduğu, temel alışkanlıklarının, zihinsel yeteneklerinin en hızlı geliştiği ve biçimlendiği okul öncesi eğitim döneminin, çocukların öğrenme yeteneği ve akademik başarıları üzerinde önemli etkilerinin olduğu yapılan bilimsel araştırmalar ve çağdaş eğitime yönelik uygulamalarla kanıtlanmış bulunmaktadır.

Bu nedenle 2009–2010 eğitim öğretim yılında 5 yaş (60–72 ay) çocukların okul öncesi eğitime alınması amacıyla 32 il’de başlatılan pilot zorunlu eğitim uygulamasına, 2010–2011 eğitim öğretim yılında Bakanlığımızca İlimiz de dâhil edilerek 5 Yaş (60–72 ay) çocukların tamamının okullaştırılabileceği mümkün görülmektedir.

İlimizin %68 olan 5 yaş (60–72 ay) okullaşma oranının 2010–2011 eğitim öğretim yılında %100 çıkararak 5 yaş (60–72 ay) 13.084 çağ nüfusu çocuklarının tamamının okul öncesi eğitimi almalarını sağlamaya yönelik olarak gerekli hazırlık ve çalışmaların ilimizde devam etmektedir.

İlimizde 2009–2010 eğitim öğretim yılında okul öncesi eğitimle ilgili yapılan çalışmalarımız.

1-
2009–2010 eğitim öğretim yılında Manyas İlçesi Nene Hatun Anaokulu ve Hayırsever Vatandaş Ömer Kurşun Bey tarafından yaptırılan merkez Naciye Kabakçı Anaokulu eğitim öğretime açılmıştır.

2-Kapalı durumda bulunan okul binaları değerlendirilerek taşıma merkezi okullara bağlı olarak Erdek İlçesi Tatlısu İlköğretim Okulu, Merkez Kuşkaya İlköğretim Okulu, İvrindi Ayaklı İlköğretim Okulu, İvrindi Çarkacı İlköğretim Okulları bünyesinde ananıfları açılmıştır.

3–İlimizde 2005 yılında hayata geçirilen Gezici Sınıf Projesi(Mobil Anaokulu) faaliyetine Merkez Zübeyde Hanım Anaokulu Koordinesinde şehitlik mevki civarında devam etmektedir.2009–2010 eğitim öğretim yılı 2.dönemi başında Burhaniye Avni Özpolat Anaokulu koordinesinde ikinci “Gezici Sınıf” projesi hayata geçirilmiştir.

4 –Öğrenci sayısı az olan anaokullarının öğrenci sayısının artırılması ve karşılıklı yardımlaşmaları için Kardeş anaokulları oluşturulmuş, Anaokulları kardeş okul olarak birbirinin her türlü ihtiyaçlarını karşılamakta, ortak etkinlikler ve çalışmalar yapılmaktadır.

6- Ekonomik nedenlerle okul öncesi eğitimden yararlanamayan çocuklarımıza, okul öncesi eğitim imkânı sağlamak amacıyla merkez ve ilçelerimizde bulunan anaokulu ve anasınıflarında haftada 3 gün 2 saat misafir edilerek yaklaşık 200 öğrenciye okul öncesi eğitimden yararlanma imkânı sağlanmıştır

5-Ülke genelinde her yıl kutlananOkul Öncesi Eğitim Şenlikleri” 31 Mayıs 2010 tarihinde ilimizde okul öncesi eğitim kurumları, sivil toplum kuruluşları ve istekli kurumların işbirliği ile etkin bir şekilde kutlanmıştır.

İlimizde 2010–2011 eğitim öğretim yılında 5 yaş (60–72 ay) çocukların tamamının okullaştırılabilmesi için Müdürlüğümüzce kurum içi ve kurum dışı çalışmalar devam etmektedir.
İlimizde okul öncesi eğitimin yapılandırılması konusunda Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü ile görüşmeler yapılmış, Üniversite bünyesinde anaokulu veya anasınıfı açılması ile ilgili girişimlerde bulunulmuş, konunun ilgili kurullarda ele alınması sağlanmıştır.

Ayrıca Müdürlüğümüzce İl Özel İdare Genel Sekreterliği, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Balıkesir Belediyesi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Hayırsever Vatandaşlarla ile görüşmeler yapılması planlanmıştır.

Önümüzdeki Yıl İlimizde Açılması Planlanan Anaokullarımız;​
1-Sındırgı İlçesi Anaokulu,
2-İvrindi İlçesi Anaokulu (Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yaptırılmaktadır.)
3-Merkezde Sıdıka-Sami Kula tarafından 100 öğrenci kapasiteli bina anaokulu olarak kullanılmak üzere Müdürlüğümüze bağışlanmıştır. İl merkezinde bulunan bina onarım aşamasında olup 2010–2011 eğitim öğretim yılı başında faaliyete geçirilmesi planlanmıştır.
4-Merkez Anaokulu
5-Bandırma İlçesi Anaokulu
6-Bigadiç İlçesi Anaokulu
7-Erdek İlçesi Anaokulu

Abdurrahim KÖKSAL
İl Milli Eğitim Müdürü

http://ooegm.meb.gov.tr/mevzuat/genelge_2010_31.pdf

Tepki Skoru
0
Allahım ne olur atanamayan bütün okul önceciler atanır. Bunu o kadar çok istiyorum ki. Benim de Balıkesire çıkmasını çok istiyorum. Herkes için hayırlısı...

Tepki Skoru
0
gulsun23 balıkesirin hangi ilçlerini yazdınız hocam,puanınız kaç? bende balıkesirden bir tane yazdım .

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle