Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Okul Öncesi Dönemde Montessori Eğitimi ve Uygulamaları (Konferans)

Tepki Skoru
0

29 MAYIS 2008 PERŞEMBE SAAT : 14:00
S.Ü. Süleyman Demirel Kültür Merkezi Malazgirt Salonu

Konuşmacılar :
Öğrt. Gör. Figen GÜLEŞ
Montessori Sınıfı Öğretmeni Sema ÖNGÖREN

Tepki Skoru
0
2 yıldır figen hocanın uygulama öğrencisiyim.Son senemde de inş figen hocanın öğrencisi olurum.kendimi şanslı hissediyorum ve bu konferans kaçmaz diyorum:)

Tepki Skoru
0
ben gittim güzeldi. arakdalardaydım slayttaki yazıları pek okuyamadım birazhızlı geçildi bide ders geç bittğiiçin geç kalmıştım konfransa geç kalmıştım.

Tepki Skoru
0
Ben katıldım:)Bu konferans kaçmaz demiştim:)ilk önce maria montessori'nin hayatı ile başlandı ardından figen hocamın konuşması oldu.Stajımı yaptığım okulda aynı zamanda montessori sınıfının sema öğretmenide gün içerisinde bu eğitimi nasıl verdiklerini resim ve videolarla bizlerle anlattı.Sema öğretmenin konuşmasına hayran kaldım.çok akıcı bir ifadesi vardı.Orada eğitim alan çocuklar resimlerden ve videolardan bakıldığında çocuk değillerde büyük yetişkin birer insan gibi davranıyorlar.baktığınızda yada onlarla çalıştığınızda çocuk olduklarını unutacakmışsınız gibi geliyor.kurumda onlarla iletişim kurduğumuzda da öyleydi diğer çocuklardan çok farklılar.tabiki o sınıfa alınırken ayrıcalık yok ama sonradan böyle oluyorlar:).yetişkin olduklarında, kritik dönemlerini bu şekilde geçirdikleri için çok şanslılar.Biz öğrenim süremiz içerisinde montessori eğitimi almayı çok istedik ama bize nasip olmadı.Seneye gelecek öğrenciler bu dersi alacaklar.çok şanslılar.ayrıca hocalarımızla tartıştığımız konu hep şu ;bir başka kurumda öğretmenler neden bu yöntemi kullanamasınlar.Aynı yöntem, aynı sabır kullanılarak az da olsa uygulanabilir bence.Benim görüşlerim şimdilik bu kadar.herkese sevgiler saygılar...:)

Tepki Skoru
0
çok güzel bir konferanstı. bende katılmıştım ancak görüşlerimi yeni paylaşabiliyorum. gerçekten çok bilgi edindim. montessori eğitimi hakkında bilmediklerimi öğrendim. ve bu bende bir merak uyandırdı. şimdilerde araştırıyorum montessori eğitimini...
ayrıca konferansta emeği geçen herkese, Figen GÜLEŞ hocama ve Sema ÖNGÖREN hocama çok teşekkür ediyorum...

Tepki Skoru
0
acıkçası bizde katılmayı çok isterdik. hocalara seslenmek istiyorum, en kısa zamanda tekrarı olabilir mi?.....

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle