Ben katıldım
Bu konferans kaçmaz demiştim
ilk önce maria montessori'nin hayatı ile başlandı ardından figen hocamın konuşması oldu.Stajımı yaptığım okulda aynı zamanda montessori sınıfının sema öğretmenide gün içerisinde bu eğitimi nasıl verdiklerini resim ve videolarla bizlerle anlattı.Sema öğretmenin konuşmasına hayran kaldım.çok akıcı bir ifadesi vardı.Orada eğitim alan çocuklar resimlerden ve videolardan bakıldığında çocuk değillerde büyük yetişkin birer insan gibi davranıyorlar.baktığınızda yada onlarla çalıştığınızda çocuk olduklarını unutacakmışsınız gibi geliyor.kurumda onlarla iletişim kurduğumuzda da öyleydi diğer çocuklardan çok farklılar.tabiki o sınıfa alınırken ayrıcalık yok ama sonradan böyle oluyorlar
.yetişkin olduklarında, kritik dönemlerini bu şekilde geçirdikleri için çok şanslılar.Biz öğrenim süremiz içerisinde montessori eğitimi almayı çok istedik ama bize nasip olmadı.Seneye gelecek öğrenciler bu dersi alacaklar.çok şanslılar.ayrıca hocalarımızla tartıştığımız konu hep şu ;bir başka kurumda öğretmenler neden bu yöntemi kullanamasınlar.Aynı yöntem, aynı sabır kullanılarak az da olsa uygulanabilir bence.Benim görüşlerim şimdilik bu kadar.herkese sevgiler saygılar...