Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Okul öncesi 4 te halk oyunları öğretimi dersi varmış. Aranızda alan varmı

Tepki Skoru
0
merhaba arkadaşlar ben ankara üni. okul öncesi 3. sınıftayım. Muğla Üniversitesinde  okul öncesi 4 te halk oyunları öğretimi dersi varmış. Aranızda alan varmı bilmiyorum. Dersi 2 yıl önce Aydın hocanın verdiğini öğrendim ama mailime cevap alamadım henüz. Eğer aranızda bu dersi alan varsa bana dersin içeriği hakkında bilgi verebilir mi? lütfen çok lazım. yardımcı olursanız çok sevinirim...

Tepki Skoru
0
selam arkadaşım
halk oyunlarının dersi, muğla ünivesitesinde seval hoca tarafından verilmektedir. dersin içeri ise daha çok zeybek, kafkas, ve birkaç oyun öğretimini içermektedir. daha çok uygulamaya dayalı bir ders. teori yok haftada 3 saat ve 3 kredi olarak verilmektedir. bende yeni almama rağmen dersin zevkli geçeciğini umuyorum. size başarılar

Tepki Skoru
0
aynene eğitmane katılıyrm dersi seval hoca veriyo söylediğine göre bize yararlı olan biçok oyundan kısa kısa öğreticekmiş mesela eşli latin, misket, kafkas, zeybek, falan çok tatlı biri inşallah derlerimizde öle olucak bu

ZaR

Tepki Skoru
0
Geçen sene halk oyunları dersini Aydın hoca tarafından aldık. Genellikle yöresel oyunları öğretiyor Aydın Hoca.

Bizler harmandalı, Muğla Zeybeği falan öğrendik ama geri kalanları hatırlamıyorum çünkü son 7-8 hafta okula pek uğramamıştım:)

Tepki Skoru
0
arkadaşlar çok teşekkür ederim ben umudu kesmiştim :) çok sevindimm çok gerekliydi gerçekten. peki bu oyunlar bizler için mi yani yoksa bu yöreler okulöncesi çocuğuna nasıl öğretilir onunla ilgili mi?

ZaR

Tepki Skoru
0
türkan' Alıntı:
arkadaşlar çok teşekkür ederim ben umudu kesmiştim :) çok sevindimm çok gerekliydi gerçekten. peki bu oyunlar bizler için mi yani yoksa bu yöreler okulöncesi çocuğuna nasıl öğretilir onunla ilgili mi?

Tabiki öncelikle bizim öğrenmemiz lazım, bizlere oynatıyor zaten sınavda uygulama yani öğrenilen oyunlar oynatılıyor. Derste bunların okul öncesi çocuklarına nasıl öğretileceğinide anlatıyor Aydın hoca. Aydın hoca çok değerli bir hocadır, onunla ders işlemekte bir ayrıcalıktır ;)

Tepki Skoru
0
dersiniz çok eğlencelidir eminim:) ben 7 yıldır halk oyunlarıyla ilgileniyorum. gösterilerin yarışmaların verdiği o heyecanı hiçbir şeye değişmem. Keşke bizim fakültede de ders olarak verilse...:( Yardımınız için çok teşekkür ederim :36_1_21:

Tepki Skoru
0
canım dersi alan az kişi var sınıfımda ben muglada 4. sınıfım dersi alamadım çünkü secmeli diğer dersim çok daha iyi bir hoca tarafından veriliyor sende seneye durumuna göre karar verirsin basarılar

Tepki Skoru
0
ya ben muğla üniversitesind e2.sınıf okul öncesi öğretmen adayıyıym ama sizin için ilgilenebilirm bu konuda

Tepki Skoru
0
çok teşekkür ederim ama malesef bi başka bahara kaldı :( ben bu konuda bi bildiri hazırlayacaktım ama geç kaldım artık bu sene de 3. sınıf çok yoğun malum... ama seneye hazırlanıcam.çok mersi :D

Tepki Skoru
0
selam arkadaşlar hepiniz okulöncesi öğretmen adayısınız.Sizlerden bir ricam var.Öğretmen olduğunuzda çocuklarınıza halk dansları ögretir ve bir gösteri düzenlerseniz.Lütfen gösteri sırasında sahneye çıkıp çocukları düzeltmeye çalışmayın.Bırakın kendi kendilerini denetlesinler.Çalışmanın artırılması denetimi artıracagını hatırlatmak istedim.
Yıllar yılı Halk dansları eğitmenliği yaptım .4 yaştan başlayarak ilk orta ve lise ögrencilerini çalıştırdım.Size o yıllarla ilgili bir anımı anlatayım.Oseneler de 4 yaş grubu idiler şimdi hepsi üniversiteyi bitirmiş olmalı.Bir devlet kurumunun kreşinde kars yöresi öğretecektim.Gel zaman git zaman çalıştık ve gösteri günü geldi.Ama çocuklarım güzel de öğrenmişti bu işi.Gösteride  çocukları seyretmek ve uzaktan idare etmek için sahnenin önünde yer almak daha uygun gelmişti bana gösterinin ortasında bir de ne göreyim sınıf öğretmeni sahnenin tam ortasında çok bozulmuştum.Ben de Lise 2 ögrencisi oldugum için toyluguma gelmişti belki ama sonra çok düşündüm.Bu oyuncuların hepsi çocuk ve gösteriyi anne babalarına yapıyorlar.Dogallıgı bozmak niye
Sevgiler

Tepki Skoru
0
selam arkadaşlar ben de muğla üniversitei 3.sınıftayım ama ikinci öğretimim şöyle birşey duymuştum 2.öğretimler halk oyunları dersini alamıyorlar die doğru mu acaba?teeşkkürler şimdiden

Tepki Skoru
0
slm arkadaşlar ben mmyo dayken 2 sınıfta halk oyunları dersini aydın hocadan aldık.içeriği muğla yöresinin oyunlarını öğrendik.muğla ünv. var ama şuanda dgs le gazi ünv. geçtim ve burada bu ders yok .

Tepki Skoru
0
muğla üniversitesi 2005 mezunuyum.bizim zamanımızda halk oyunları dersi zorunluydu ve hepimiz aldık. aydın hocayla harika ders işledik. mesleğimin 4. yılındayım, her yıl mutlaka 23 nisan gösterilerimde halk oyunu öğretirim. sağolsun aydın hocam 10 yöre oyunu öğretti bizlere. bir de bizlere dediği tek şey asla sınıfınız için özel hoca tutmayın. eğer benim size öğrettiklerimi ,öğrencilerinize özel hocayla öğrettirirseniz, size hakkımı asla helal etmem dedi. bu sözü hep aklımda...

Tepki Skoru
0
slm arkadaşlar ben muğla üniversitesinden 2005 te mezun oldum bize de aydın hoca verdi halk oyunları dersini şidi çok faydasını görüyorum.kesinlikle her okulöncesi öğretmeni almalı bu dersi .

Tepki Skoru
1
Açıkçası ben şu an faydasını görmüyorum adanalıyım ve giresunda okudum 4.sınıfta aldım bu dersi.Ancak o yörenin oyunlarını öğrendim ve de çok sevdim.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle