Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Öğretmenler Günü ile ilgili sanat etkinlikleri - kartlar - hediyeler - şiirler - program akışı - oyunlar - rontlar

Tepki Skoru
0
ARKADAŞLAR ÖĞRETMENLER GÜNÜ İLE İLGİLİ FİKİRLERİ OLAN ARKADAŞAR YARDIMCI OLURMUSUNUZ.:36_3_12:

Tepki Skoru
0
Bi tanecik öğretmenler günümüz var,onu da çocuklar düşünüp kutlasın canım,o gün kü etkinlikleri onlar bulsunlar:p

Tepki Skoru
0
ya geçen kokulu selpak mendiller varya onlarla yaptırmıştık. çok hoşuma gitmişti. önce kağıt katlamayla çiçeği oluşturuyosun, elinle sıkarak şeklini veriyosun büzüşünce biraz gül gibi görünüyo. (bu arada nasıl katlandığını hatırlamıyorum:( ) sonra sim döküyosun bi kaba peçetenin uç kısımlarına yapıştırıcı sürüp sime batırıyosun. ve en son olarak onu pipetlere yapıştıyosun. simle pırıl pırıl harika bi çiçek görünümü oluyo.sonra onları bi vazoya koyup öğretmenin masasına koymuştuk.çok güzel olmuştu...

Tepki Skoru
0
hatırlada yada fotosunu koyabilrsen koyda bizde yapalım bee:)daha doğrusu kendimiz için çocuklara yaptıralım:):):)

Tepki Skoru
0
ya tarıfle nasıl yapcaz bacım bunuuuuuuuuuu

Tepki Skoru
0
bende kendim için öğrencilerime yaptırim bari :)

Tepki Skoru
0
Biz bu öğretmenler gününde Baş Öğretmenimiz olan Atatürk'ü ziyarete Anıtkabir'e gideceğiz tabii çocuklarla birlikte. Ayrıca çocuklara önceden krafon kağıdından karanfil yaptırmayı düşünüyorum ve yaptıkları karanfilleri böylelikle Atatürk'ümüze armağan edebiliriz. Tabiii karanfilleri koymamıza izin verilirse. Çünkü bundan yıllaaaaarrr önce ben kreşte çalışırken çocuklarla yine bu şekilde hazırlanmıştık fakat hazırladığımız karanfilleri koymamıza izin verilmemişti.:(

Tepki Skoru
0
Karanfillerin saplarını çöp şişlerden yapabilirsiniz. Onlarıda yeşil krafon kağıtlarıyla sararsınız ve gerçek bir dal gibi durur. Ayrıca çöp şişler çokda pahalı olmaz...:)

Tepki Skoru
0
Krafon kağıtlarını 1cm genişliğinde kes ve bir ucundan başlayarak çöp şişin etrafından sarmaya başla en son ucunuda yapıştır. Bir dene gerçektende çok kolay oluyor ayrıca çocuklar kendileri bile yapabiliyorlar.

Tepki Skoru
0
bir örnek de benden..grapon kağıdı ile karanfil yaptırmıştım. Kağıdı rulosunu hiç açmadan 7-8 cm. uzunluğunda kesiyorsunuz.Bir ucundan 2-3 cm lik bir yer bırakıp geri kalan kısmı yarım cm aralıklarla boyuna kesiyorsunuz kırpık kırpık görünüyor.Sonra bunu bir ağaç dalına ya da bayrak çıtasına sarıp sarılan kısmından bantla sağlamlaştırıyorsunuz.dik tutup elinizle kırpık kısımları dağıtıyorsunuz.görüntüsü cidden karanfile benziyor. Birkaçını bir araya getirerek aranjmanlar bile hazırlanabilir.Ben anneler günü için yapmıştım.herkes bayıldı...

Tepki Skoru
0
arkdaşlar öğretmen velilerimiz için bir program düşünüyorum da elinde öğretmenlerle ve öğertmenlikle ilgili yazı,slayt,şiir,resim olan var mı?paylaşırsanız sevinirim.

Tepki Skoru
0
Canım şiir yazıyorum...öğretmenlikle ve öğrenmekle ilgili güzel sözler işine yarar mı, bir de ne tür resim arıyorsun?

BEN BİR ÖĞRETMENİM

Uzat bana ellerini yavrum
Ben bir öğretmenim
Öyle ürkek ürkek
Bakma bana yavrum

Acınız acım oldu
Neşeniz tebessümüm
Hep beraber uygarlığa
İnan bana yavrum

Anayım sana
Öylesine şefkatli
Babayım sana
Öylesine güçlü
Arkadaşım, kardeşim
Seninle mutlu, seninle umutlu

Sen bu yurdun umudu, geleceği
Mimar dediler bana
Verdiler seni
Seni sen yapmak için ant içtim
Uğruna feda ettim
Gündüzümü, gecemi

Çocuğumsun, kucağım sana açık
Gururumsun, bu yolu beraber adımladık
Yarınlar senin olsun
Uygar ve aydınlık
Seni çağdaş gördükçe
Işık olur saçlarımdaki aklık...

Meral DALAMAN

Tepki Skoru
0
çok teşekkür ederim cimi.sözler işime yarar.resimden ziyade slayt daha iyi ama bulamazsam kendim slayt hazırlayacağım.öğretmen resimleri,öğrenci resimleri ... v.s.
tekrar teşekürler ilgin için

Tepki Skoru
0
Canım bir şey değil... cevap yazmakta geciktim kusuruma bakma:)
Güzel sözleri de yazıyorum, beğenirsen kullanırsın:)
Başka herhangi bir konuda güzel sözlere ihtiyaç varsa da paylaşabilirim bilginiz olsun.

* İnsanın yapısında, eğitmekle düzeltilmeyecek hiç bir şey yoktur. ( John Astor )
* Eğitim işlerinde ne olursa olsun başarı kazanılmalıdır. Bir ulusun gerçek kurtuluşu ancak bu yolla olur. ( Musatafa Kemal Atatürk )
* Öğretmenden, eğitimciden yoksun bir ulus, henüz ulus adını alma yeteneğini kazanmamıştır. ( Musatafa Kemal Atatürk )
* Ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. ( Mustafa Kemal Atatürk )
* Çocuklukta öğrenmezsen, büyüdüğünde ilerleyemezsin. ( Victor Cambon )
* Size bilgili bile deseler siz yine öğrenin. ( Dale Garnegie )
* Bügün bildiklerimizin dışında bir kelime bile öğrensek dünden farklı bir kişi oluruz. ( Fletcher Chistian )
* Kendi dilini iyi bilmeyen, başka dili öğrenemez. ( Winston Churchill )
* Öğretmen ve öğrenciler öğrendiklerini uygularlarsa bir işe yarar, uygulamamaları halinde hastanın ilaçlarını kullanmaması gibi bir durum hasıl olur. ( Confucius )
* Öğrenmekte acele edersen sonuca ulaşamazsın. ( Confucius )
* Öğrenmek her insanın görevidir. Hatta öğrencinin bilgi yönünden öğretmenini bile geçmesinde sakınca yoktur. ( Confucius )
* Öğrenmenin yaşı yoktur. ( Confucius )
* Bilgisi benden fazla olanların, fazla olma nedenini öğrendim. Onlar bilmediklerini bilenlere sormaktan ve onlardan öğüt almaktan çekinmemişlerdir. ( Ralph Emerson )
* Öğrenmeden öğretemezsin. ( Thomas Ewing )
* Araştırıcı ve taklitçi arasında çok büyük fark vardır. ( Vardis Fisher )
* En cahil insandan bile birşeyler öğrendim. ( Galileo Galilei )
* Kültürün gelişmesi için çok çaba harcamak gerekir. İlk adım da eski yöntemleri değiştirerek işe başlamaktır. ( Jasques Cobert )
* Eğitim öğrencilere saygıyla başlar. ( Homer )
* Anlamak öğrenmekten daha iyidir. ( Gustave Le Bon )
* Dalgın kafayla bir şeyler öğretmek, rüzgarlı havada ateş yakmaya benzer. ( Fhilip Massinger )
* Öğrendiklerimizi ezberlemekte değil, tekrarlamakta yarar vardır. ( Montaigne )
* Bir öğretmen için en kötü olay, öğrencilerinin ömür kendisinin yanında kalmasıdır. ( Friedrich Nietzsche )
* Yarım yamalak öğrenmektense hiç öğrenmemek daha iyiydir. ( Friedrich Nietzsche )
* Her şeyi bilmek, okumak, görmek, öğrenmek mümkün değildir. ( Bernardino Rivadavia )
* İnsanoğlu şüphe içinde yaşamak için değil sorup öğrenmek için yaratılmıştır. ( Arnold Ruge )
* Hocasından cefa çekmeyen hayatta cefa çeker. ( Sadi )
* Ben hep bilgili kişilerden bir şeyler öğrenmek için onlarla beraber olmak isterim. ( William Shakesperae )
* Gerçek öğretmen, bildiklerini öğrencilerine aktarandır. ( Hippolyte Taine )
* Bilgiyi hiç bir zaman diplomayala kısıtlamayın. Eğer bilgimize yeni bilgiler ekleyemiyorsak aslında bilgimizden azaltmış oluruz. ( Karl Weber )
* Gerçek sağırlar, dinlemek istemeynlerdir. ( Afrika sözü )
* Öğrene öğrene üstad olursun. ( Alman sözü )
* Bilgilerinden faydalanmak için bilgili kişilerle dostluk kur. ( Çin sözü )
* Öğütlere kulak vermeyen bunun acısını kısa zamanda ağır öder. ( Fransız sözü )
* Şüphelerinizi öğrenerek oratadan yok edin. ( İran sözü )
* Çocuklukta öğrendiklerimiz taşlara kazınan yazılar gibi zihnimizden hiç çıkmaz. ( iRAN SÖZÜ )
* Hocanın vurduğu yerde gül biter. ( Türk sözü )
* Bilmemek değil öğrenmemek ayıptır. ( Anonim )
* Öğretmenindeğerini bilmeyen hayatta başarılı olamaz .( Anonim )

Tepki Skoru
0
cimi çok teşekürler canım sağolasın.çok işime yarayacak bu sözler.
senden başka cevap veren olmadı :(

Tepki Skoru
0
Rica ederiiim:) işine yaramasına sevindim:)

Tepki Skoru
0
bakın size bir çiçek örneği..

krapon kağıdını bilirsiniz arkadaşlar... büyüklerinden bahsediyorum...

onu açmadan bir yuvarlak kesin (ne ufak olsun ne de çok büyük) sonra bunu ortasından zımbalayın.... daha sonra krapon kağıtlarının katlarını çocuklar tek tek kaldırıp yukarı doğru kıvırsınnlar... karanfil gibi oluyor ve inanılmaz hoş...

sevgiler ah bir makinam olsa neler yollicam ama...
paylaşımın için teşekkürler deniz

Tepki Skoru
0
ben boncuk alıp kolye yaptırmayı dusunuorum ama dıger sabahcı ogretmene cunku onun ogrencılerını devraldım ama kendınızede yaptırabılırsınız degısık olur ya daogretmenler odasına buyuk bır kart ve ya tebrık kartı hazırlatabılırsınız harıka olur

Tepki Skoru
0
Selam ArkadaŞlar ÖĞretmenler GÜnÜ İÇİn Pano Hazirliyorum DeĞİŞİk Faalİyet Ve Fİkİrlerİnİzİ PaylaŞirsaniz Sevİnİrİm TeŞekkÜrler

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle