Canım bir şey değil... cevap yazmakta geciktim kusuruma bakma
Güzel sözleri de yazıyorum, beğenirsen kullanırsın
Başka herhangi bir konuda güzel sözlere ihtiyaç varsa da paylaşabilirim bilginiz olsun.
* İnsanın yapısında, eğitmekle düzeltilmeyecek hiç bir şey yoktur. ( John Astor )
* Eğitim işlerinde ne olursa olsun başarı kazanılmalıdır. Bir ulusun gerçek kurtuluşu ancak bu yolla olur. ( Musatafa Kemal Atatürk )
* Öğretmenden, eğitimciden yoksun bir ulus, henüz ulus adını alma yeteneğini kazanmamıştır. ( Musatafa Kemal Atatürk )
* Ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. ( Mustafa Kemal Atatürk )
* Çocuklukta öğrenmezsen, büyüdüğünde ilerleyemezsin. ( Victor Cambon )
* Size bilgili bile deseler siz yine öğrenin. ( Dale Garnegie )
* Bügün bildiklerimizin dışında bir kelime bile öğrensek dünden farklı bir kişi oluruz. ( Fletcher Chistian )
* Kendi dilini iyi bilmeyen, başka dili öğrenemez. ( Winston Churchill )
* Öğretmen ve öğrenciler öğrendiklerini uygularlarsa bir işe yarar, uygulamamaları halinde hastanın ilaçlarını kullanmaması gibi bir durum hasıl olur. ( Confucius )
* Öğrenmekte acele edersen sonuca ulaşamazsın. ( Confucius )
* Öğrenmek her insanın görevidir. Hatta öğrencinin bilgi yönünden öğretmenini bile geçmesinde sakınca yoktur. ( Confucius )
* Öğrenmenin yaşı yoktur. ( Confucius )
* Bilgisi benden fazla olanların, fazla olma nedenini öğrendim. Onlar bilmediklerini bilenlere sormaktan ve onlardan öğüt almaktan çekinmemişlerdir. ( Ralph Emerson )
* Öğrenmeden öğretemezsin. ( Thomas Ewing )
* Araştırıcı ve taklitçi arasında çok büyük fark vardır. ( Vardis Fisher )
* En cahil insandan bile birşeyler öğrendim. ( Galileo Galilei )
* Kültürün gelişmesi için çok çaba harcamak gerekir. İlk adım da eski yöntemleri değiştirerek işe başlamaktır. ( Jasques Cobert )
* Eğitim öğrencilere saygıyla başlar. ( Homer )
* Anlamak öğrenmekten daha iyidir. ( Gustave Le Bon )
* Dalgın kafayla bir şeyler öğretmek, rüzgarlı havada ateş yakmaya benzer. ( Fhilip Massinger )
* Öğrendiklerimizi ezberlemekte değil, tekrarlamakta yarar vardır. ( Montaigne )
* Bir öğretmen için en kötü olay, öğrencilerinin ömür kendisinin yanında kalmasıdır. ( Friedrich Nietzsche )
* Yarım yamalak öğrenmektense hiç öğrenmemek daha iyiydir. ( Friedrich Nietzsche )
* Her şeyi bilmek, okumak, görmek, öğrenmek mümkün değildir. ( Bernardino Rivadavia )
* İnsanoğlu şüphe içinde yaşamak için değil sorup öğrenmek için yaratılmıştır. ( Arnold Ruge )
* Hocasından cefa çekmeyen hayatta cefa çeker. ( Sadi )
* Ben hep bilgili kişilerden bir şeyler öğrenmek için onlarla beraber olmak isterim. ( William Shakesperae )
* Gerçek öğretmen, bildiklerini öğrencilerine aktarandır. ( Hippolyte Taine )
* Bilgiyi hiç bir zaman diplomayala kısıtlamayın. Eğer bilgimize yeni bilgiler ekleyemiyorsak aslında bilgimizden azaltmış oluruz. ( Karl Weber )
* Gerçek sağırlar, dinlemek istemeynlerdir. ( Afrika sözü )
* Öğrene öğrene üstad olursun. ( Alman sözü )
* Bilgilerinden faydalanmak için bilgili kişilerle dostluk kur. ( Çin sözü )
* Öğütlere kulak vermeyen bunun acısını kısa zamanda ağır öder. ( Fransız sözü )
* Şüphelerinizi öğrenerek oratadan yok edin. ( İran sözü )
* Çocuklukta öğrendiklerimiz taşlara kazınan yazılar gibi zihnimizden hiç çıkmaz. ( iRAN SÖZÜ )
* Hocanın vurduğu yerde gül biter. ( Türk sözü )
* Bilmemek değil öğrenmemek ayıptır. ( Anonim )
* Öğretmenindeğerini bilmeyen hayatta başarılı olamaz .( Anonim )