Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Öğretmen'e Dair

Tepki Skoru
0
Son zamanlarda öğretmenlerimize bir saldırı söz konusu. Kendi beceriksizliklerini örtmek için öğretmenlerimizi ortaya atıyorlar. Bugün Türkiye’de tartışılması gereken en önemli konu, ‘öğretmenlik mesleğinin yeniden itibar kazanmasını nasıl sağlarız?’ olmalıdır.

İşte yazıklar olsun dediğim o sözler;

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç; “Ömer Dinçer, öğretmenlere şahsiyet kazandırmak isteyen bir insandır.”

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer: “Öğretmen Kendine Başka İş Bulsun”

AKP Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş: “Öğretmen 1800 TL. Alıyormuş, ne iş yapıyorlar? Daha ne verelim? Git git gel. Beğenmeyen başka iş yapsın.

Talim Terbiye Kurulu Eski Başkanı Prof. Dr. Ziya Selçuk: “Üniversiteler otuz yıldır iyi öğretmen yetiştiremiyor”

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç; “Ömer Dinçer, öğretmenlere şahsiyet kazandırmak isteyen bir insandır.”

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e yönelik eleştirileri cevaplamak isteyen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç; “Ama kendisi ilkeli, öğretmenlere şahsiyet kazandırmak isteyen bir insandır. Öğretmenleri yetiştirmek isteyen, öğretmen-öğrenci ilişkisini yeni baştan kurmak isteyen bir bakandır. Bekleyenler şunu bilsinler ki, mümkün oldukça atamalar yapılacaktır.” dedi. 02.12.2011

Son yıllarda ülkeyi yönetme becerisi gösteremeyenler ve beceriksiz Milli Eğitim Bakanlarının sayesinde öğretmenlik mesleğinin itibar kaybettiği doğrudur, ancak mesleğin itibar kaybetmesi öğretmenlerin şahsiyet problemi yaşadığı anlamına gelmez. Bakanlık makamına gelmiş, yıllardır siyasetin içinde bulunan bir kişinin bu iki ifade arasındaki farkı bilmemesi kabul edilemez.

Arınç’ın ifadesi öğretmenleri yaralamıştır, söylediğinin ne anlama geldiğinden habersiz kişilerin toplum önündeki beyanları öğretmenlik mesleğinin zaman içinde itibar kaybetmesine sebep olmuştur. Adama sorarlar 10 yıldır öğretmenlik mesleğinin itibarını iade etmek için ne yaptınız. Ayrıca, öğretmenler şahsiyetli insanlardır, hem de öylesine şahsiyetli insanlardır ki, yarattığınız türlü sosyo ekonomik problemlere rağmen, bu ülkede büyük bir gayretle çalışan, fedakarca, emeklerini öğrencilerinden asla esirgemeyen, neredeyse tek meslek mensubudurlar.

Öğretmenler, mesleğini icra ederken”Ne kadar maaş o kadar iş” demeyen, cefakarca, eğitim davasını omuzlayan insanlardır.

Sayın Arınç; sizin, Milli Eğitim Bakanlarınızın ve Hükümetinizin, son on yılda öğretmenler için ortaya koyduğunuz bir tek özel çalışmanız ya da bu öğretmenler için diyebileceğiniz bir çalışmanız oldu mu? Bu soruya evet diyebilecek bir babayiğit olduğunu düşünmüyoruz. Biz ise size, son on yılda öğretmenler adına kaybettirdiğiniz onlarca örnek uygulamanızı ortaya koyabiliriz.

Sayın Arınç aşağılayıcı sözünüz için, öğretmenlerden derhal özür dileyin ve sözünüzü düzeltiniz. Aksi takdirde, Türk Eğitim-Sen olarak, sizi bu ifadeleriniz sebebiyle ÖĞRETMEN DÜŞMANI olarak ilan edecek ve anacağız. Ayrıca, öğretmenler bu ağır ve aşağılayıcı sözünüzü asla unutmayacaktır. Belki, yüzünüze kimse bir şey demeyecek ama 662 bin 317 öğretmenin yüreğinden geçen size yetecektir.

Arınç’ın bu açıklamasına cevap veren Konfederasyonumuza bağlı Türk Eğitim Sen; Arınç, öğretmenlerden özür dilemezse kendisini öğretmen düşmanı ilan edeceklerini açıklamış, Arınç’ı kendine gelmeye davet etmişti. Öğretmenlere yapılan bu hakarete diğer sendikaların, bilhassa Hükümete yakınlığı ile meşhur bir sendikanın sessiz kalması da öğretmenler tarafından yadırganmıştı.

Öğretmenlere yaptığı hakaret sonrasında, Türk Eğitim Sen’in uyarısına rağmen özür dilemeyen Arınç, Bursa’da Memur Sen il Temsilciliğini ziyaret ederek, kendisini eleştiren Türk Eğitim Sen’in de etkisiyle olsa gerek, Memur Sen’i göklere çıkaran diğer sendikaları yerden yere vuran, yeni bir skandal açıklama daha yapmış bulunmaktadır. Memur Sen Bursa İl Temsilciğinde bir kişinin de, Arınç’tan öğretmenlere yönelik açıklamasını düzeltmesini istememesi de sendikacılık adına bir başka skandaldır.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer: “Öğretmen Kendine Başka İş Bulsun”

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer; kamu yönetiminin geleneksel zafiyeti yüzünden açıkta kalan 264 bin öğretmene “Bu kadar öğretmene ihtiyacımız yok, yeteneklerine uygun başka mesleklere yönelsinler” tavsiyesinde bulundu. 29 Kasım 2011 Salı

AKP Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş: “Öğretmen 1800 TL. Alıyor muş, ne iş yapıyorlar? Daha ne verelim? Git git gel. Beğenmeyen başka iş yapsın.

TBMM çatısı altında “eşit işe eşit ücret ” adı altında kamu personeline ödenecek ek ödeme oranları konusunda çalışmalar başlatan Türk Eğitim-Sen Ankara şube başkanları; Ali Yazıcı, Şakir Kaptan Karslı, Ertekin Engin, Ahmet Akkoca, Sevgi Yalav ve Veli Keskin’ den oluşan heyet AKP - CHP - MHP Gurup başkanlıklarından bilgilendirme dosyası sunmak ve hazırlanan çözüm önerilerinin hayata geçmesi için, görüşmeler yapmak üzere randevu istedi. Grup başkanlıklarından, AKP Mustafa ELİTAŞ, MHP Oktay VURAL ile 30.11.2011- Çarşamba saat 13.30 ile 14.oo e randevu verirken, CHP kongre süreçlerini ve yoğunluklarını bahane göstererek randevu veremedi.

30.11.2011 tarihinde Türk Eğitim - Sen Genel Merkez yöneticileri, Ankara şubelerinin Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok az sayıda üyenin katılımıyla T.C. Maliye Bakanlığı önünde basın açıklaması yapıldı, akabinde bodro yakma eylemi gerçekleştirildi. Şube başkanları, grup başkanları ile görüşmelerini yapmak üzere TBMM'ine geçtiler.

AKP Grup Başkan Vekili Mustafa ELİTAŞ; heyetimizi dinleyip, bilgilendirme dosyasını aldıktan sonra, konuda bir yanlışlık olmadığını, öğretim elemanlarının ve öğretmenlerin kamuda başka kurumlarda emsallerinin olmadığı için 652 ve 666 sayılı KHK‘ler deki düzenlemelere dâhil edilmediklerini belirtti.

Heyetimiz de; görev ve kadro itibarıyla eğitimcilerin kamuda üniversiteler ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların dışında başka kurumlarda emsallerinin olamayacağını, fakat emeklerinin ürünü olan meyvelerinin her meslek gurubunda kamuda yer aldığını, mezun ettikleri öğrencilerden, unvan, kadro ve derece olarak daha üstte olmalarına rağmen, ciddi oranlarda düşük ücretlerle hizmet ettiklerini, kamudaki en düşük ücretlere mahkûm edildiklerini belirterek, fazla değil herkese yapılan oranlarda iyileştirmeler yapılması gerektiğini vurguladı.

Sayın ELİTAŞ; kamuda 3,5 milyon çalışan olduğunu, bu rakamın çok fazla olduğunu en az yarısının çıkartılması gerektiğini belirtti. Partilerinin bütçe çalışmalarının tamamlandığını, yeni eklemeler yapılamayacağını, ancak ücretleri düşürme yetkilerinin olduğunu belirterek, kardeşim; doçent 2400 TL. , öğretmen 1800 TL. Alıyor muş, ne iş yapıyorlar? Daha ne verelim? Git git gel. Beğenmeyen başka iş yapsın.

Talim Terbiye Kurulu Eski Başkanı Prof. Dr. Ziya Selçuk: “Üniversiteler otuz yıldır iyi öğretmen yetiştiremiyor”

Talim Terbiye Kurulu Eski Başkanı Prof. Dr. Ziya Selçuk: “Öğretmen yetiştirmeyi üniversiteye havale ettik. Üniversiteler otuz yıldır iyi öğretmen yetiştiremiyor.” 14 Aralık 2011 Çarşamba

Sizler ve bizler gerekli mücadeleyi vermezsek bugün bizim, yarın çocuklarımız ve torunlarımızın iş güvencesi olmayacaktır!

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle