Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Öğretmen Atamalarıyla İlgili Tüm Ayrıntılar!

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Tepki Skoru
25
Bu ay içerisinde yapılacak on bin atama ve öğretmenleri ilgilendiren neredeyse tüm ayrıntıları, Bakanlık kurmayları ile uzun uzadıya konuştuk. Bunları bir bir sizlerle paylaşacağız. Bu arada bu geceki Genç Bakış’ta konuğumuz olan Sayın Tarım Bakanına da sizlerin sorunlarını iletip, Bakanlar Kurulu’nda gündeme getirmesini canlı yayında rica edeceğiz.

İşte Bakanlık kurmayları ile yaptığımız görüşmelerde aldığımız cevapların satır başları:
- 10 bin kadrolu öğretmen ataması bu ay içerisinde gerçekleşecek ve sözleşmeliler de dahil herkes başvurabilecek.

- 10 bin öğretmenin atanmasının tamamlanmasından sonra, iki hafta içerisinde görev başlamaları gerekiyor. Bu süreden sonra yani iki hafta sonra, sözleşmelilerden boşalan kadrolar ile göreve gitmeyen yeni öğretmenlerin sayısı tespit edilerek, anında yeni başvuru açılıp, yeni atamalar gerçekleştirilecek. Boşalan yerlere, bu defa da sözleşmeli öğretmenler alınacak.

- 10 bin kadronun yarısına yakınına sözleşmeliler kayabilir. Ama onlardan boşalan yerler de anında, en geç bir hafta içinde sözleşmeliler ile doldurulacak.

- Yaklaşık 50 farklı branşta atama gerçekleşecek. Önem ve önceliği, iller belirleyecek. Her il öncelikle hangi branşlardan öğretmen istediğini kendisi saptayacak. Bakanlık da ona göre kadro dağılımı yapacak.

- Daha önce atanmayan branşlara öncelik verilecek. Mesleki ve teknik öğretim bunların başında geliyor. Fizik başta olmak üzere fen bilimlerinde kesinlikle atama olacak.

- Sınıf öğretmenliği ve okul öncesi eğitime daha önce fazla kadro ayrıldığı için bu dönem fazla olmayacak.

- Halen 62 bini ücretli, 68 bini sözleşmeli toplam 611 bin öğretmen görev yapıyor.

- Önümüzdeki 5 yıllık süreçte, sözleşmeli öğretmenlerin tümünün kadroya alınması için, alınan toplam kadronun bir bölümü, sözleşmelilere ayrılacak. Örneğin 35 bin kadronun 5 bini her tayin döneminde sözleşmelilere ayrılacak.

- Sözleşmeliler başvuramaz yönünde alınacak bir karar anında yargıdan döner. Bu yüzden onlar da her atama döneminden yararlanacaklar. Ama zaman içerisinde sözleşmeli alımı tümüyle kaldırılacak.

- Zorunlu hizmet konusunda önemli değişiklikler üzerinde çalışılıyor. Örneğin zorunlu hizmet gerçekleştirilirken, Ardahan kent merkezinde görev yapan bir öğretmen ile köyündeki bir öğretmen aynı hizmet puanını ve aynı ek teşviki almayacak. Köydekinin çok daha avantajlı hale getirilmesi için yasal düzenlemeler üzerinde çalışılıyor.

- Her atama döneminde belli bir kadro boş bırakılarak eş durumu, rapor ve benzeri mazeretleri olanlara tahsis edilecek.

- MEB ile YÖK arasındaki iş birliği daha da geliştirilerek, istihdam fazlası olan alanlarda üniversitelerde kontenjan azaltılması yoluna gidilirken, ihtiyaç duyulan alanlara daha fazla öğrenci alınacak.

- Hayat boyu öğrenme konusunda öğretmen yetiştirilmesine öncelik verilecek ve önümüzdeki yıllarda en cazip alan bu olacak.

- Şu an için 327 bin işsiz öğretmen var.

- Maliye Bakanlığı sözleşmeliye sıcak bakıyor ve anında kadro vermeye hazır. Ama MEB artık kadrodan yana. Zaman içerisinde ücretli, sözleşmeli öğretmen kalmayacak.

- Eş durumu ve mazeret tayinlerinde bazen etik kurallar dışına da çıkılıyor. Bu hiç hoş olmuyor. Saptanıldığında da iptal ediliyor…

Abbas Güçlü

Tepki Skoru
0
ben anlayamıyorum artık.hani sözleşmeli almayacakardı geçen atama sondu? alt yapı hazır olmadan neden konuşuyorlarda bulanık olan ortamı dahada bulandırıyorlar.okul öncesine 22 bin açıktan bahsedildi geçtğimiz aylarda.iş almaya gelince yok.zaten eldeki anasınıfçılar 7 bin küsür al bizleride böyle pc başında sabahlamaktan bunalımdan kurtar.

http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/dosya_p.indir?pDosyaAdi=F1702820298_pbk06112009.pdf

bu yazının 4. sayfasındada alım düşünülüyo anasınıfı için diyo manyak ettiler bizi.

Tepki Skoru
0
24 kasıma kadar atama olcak diyo nimet hanım.2 hafta içinde olacakmış

Tepki Skoru
0
bence arkadaslar şöyle olacak.. bu atamalarda okul öncesine ve sınıfa fazla kadro vermeyecekler çünkü cok tepki alırlardı aksi olsaydı.. bence kadrolardan bosalacak yerlerde okul öncesıne yıne fazla alım olacak kibu atamalar dıger bransları bıraz susturmak ıcın.. daha sonra yanı ıkı fahta sonra yıne bızlerden alımlar ıyı olacak dıye dusunuyorum tabı bu benım dusuncem.. bunlar oturup şunuda düşünmüşlerdir ki yenı atamalara sözlesmelıler basvurmasın dıye, ama ordan bırı demıski böyle olsa bılbence arkadaslar şöyle olacak.. bu atamalarda okul öncesine ve sınıfa fazla kadro vermeyecekler çünkü cok tepki alırlardı aksi olsaydı.. bence kadrolardan bosalacak yerlerde okul öncesıne yıne fazla alım olacak kibu atamalar dıger bransları bıraz susturmak ıcın.. daha sonra yanı ıkı fahta sonra yıne bızlerden alımlar ıyı olacak dıye dusunuyorum tabı bu benım dusuncem.. bunlar oturup şunuda düşünmüşlerdir ki yenı atamalara sözlesmelıler basvurmasın dıye, ama ordan bırı demıski böyle olsa bıle yargıdan döner.. bazı seylerın zamanında olmaması dogacak tepkılerden dolayı olduguna ınanıyorum. tabı bunlar benım dusuncem .. mantıksız bulan varmı? ya hatta bu alımlardan sonra yenı sözlesmeli alımlar bile özellikle bizim brans ıcın yapıldıgını düşünüyorum ben.. umut işte :)))e yargıdan döner.. bazı seylerın zamanında olmaması dogacak tepkılerden dolayı olduguna ınanıyorum. tabı bunlar benım dusuncem .. mantıksız bulan varmı? ya hatta bu alımlardan sonra yenı sözlesmeli alımlar bile özellikle bizim brans ıcın yapıldıgını düşünüyorum ben.. umut işte :)))

Tepki Skoru
0
evet arkadsım banada mantıklı gelıyo hala oğretmen bekleyen cok okul vara oyuzden aralıkta mutlaka okuloncesınden cok alım olr dyorum uamarımm.

Tepki Skoru
0
Bu kapsamda okul öncesi ö[FONT=Arial,Arial]ğ[/FONT]retmen ihtiyac[FONT=Arial,Arial]ı[/FONT]m[FONT=Arial,Arial]ı[/FONT]z[FONT=Arial,Arial]ı [/FONT]kar[FONT=Arial,Arial]ş[/FONT][FONT=Arial,Arial]ı[/FONT]lamak üzere 2009 y[FONT=Arial,Arial]ı[/FONT]l[FONT=Arial,Arial]ı[/FONT]nda 15 bin 536 sözle[FONT=Arial,Arial]ş[/FONT]meli ö[FONT=Arial,Arial]ğ[/FONT]retmen al[FONT=Arial,Arial]ı[/FONT]nd[FONT=Arial,Arial]ı[/FONT].
Okul öncesi e
[FONT=Arial,Arial]ğ[/FONT]itimi yayg[FONT=Arial,Arial]ı[/FONT]nla[FONT=Arial,Arial]ş[/FONT]t[FONT=Arial,Arial]ı[/FONT]rmak için 7 bin 80 ö[FONT=Arial,Arial]ğ[/FONT]retmenimizin daha görevlendirilmesi dü[FONT=Arial,Arial]ş[/FONT]ünülmektedir.
[FONT=Arial,Arial]İ[/FONT]htiyaca göre gezici (mobil) anas[FONT=Arial,Arial]ı[/FONT]n[FONT=Arial,Arial]ı[/FONT]flar[FONT=Arial,Arial]ı [/FONT]kurulmu[FONT=Arial,Arial]ş[/FONT], ayr[FONT=Arial,Arial]ı[/FONT]ca tüm ilçelere birer ba[FONT=Arial,Arial]ğ[/FONT][FONT=Arial,Arial]ı[/FONT]ms[FONT=Arial,Arial]ı[/FONT]z anaokulu aç[FONT=Arial,Arial]ı[/FONT]lmas[FONT=Arial,Arial]ı [/FONT]da hedeflenmektedir.
[FONT=Arial,Arial]İ[/FONT]lkö[FONT=Arial,Arial]ğ[/FONT]retim alan[FONT=Arial,Arial]ı[/FONT]nda ise: [FONT=Arial,Arial]İ[/FONT]lkö[FONT=Arial,Arial]ğ[/FONT]retim k[FONT=Arial,Arial]ı[/FONT]z ve erkek tüm çocuklar[FONT=Arial,Arial]ı[/FONT]m[FONT=Arial,Arial]ı[/FONT]z için zorunlu olup, devlet okullar[FONT=Arial,Arial]ı[/FONT]nda paras[FONT=Arial,Arial]ı[/FONT]zd[FONT=Arial,Arial]ı[/FONT]r

Tepki Skoru
0
abbas güçlü okulöncesi bölümünü 22 ekimde haber yapmış 32 oylayan varmış onunda yarısını ben oylamışımdır oylamayı kim daha çok yaparsa gündemi o belirliyor suan gündemde teknikçiler var ve bu atamada en çok onlardan alım olacak 7080 kişiyiz ama ben orda kimseyi göremiyorum 2sn zaman ayırmanız yeter kasımda olmazsa bile aralık için çırpınalım bekliyorum arkadaşlar okulönceciler gösterelim kendimizi

Tepki Skoru
0
arkadaşlar seneyede anaokulu öğretmenliğinde atamalarda puanlar bu kadar düşermi yada alım bu kadar çok olurmu??????

Tepki Skoru
0
eğer bu 7000 alımı kasım ve şubatta almazlarsa ağustosta bence yeni mezunlarla bir 10000 daha alıcaklardır tbmm de demiş nimet hanım

Tepki Skoru
0
teşekkür ederim... umarım seneyede ciddi bir alım olur,aslında ben 2 dersi veremedim ve bu sebeple bu sene atamam yapılmadı 51 puan almıştım mutlaka atanırdım ama kısmet işte..bu sene kpss kursuna gidiyorum,fakat acaba seneyede bu şekilde alım olurmu bu düşünce vardı kafamda...

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle