Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Öğretmen adayları için yeni sınav yapılacak...

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Tepki Skoru
25
Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndaki kopya skandalının ardından Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenler için ayrı sınav yapılması yönünde çalışmalar başlattı

04 Eylül 2010 Cumartesi 05:04
12
14
16
18

Bakan Nimet Çubukçu, "Öğretmen yeterliliği sınavının MEB tarafından yapılması gerek. Çünkü beden öğretmeninin KPSS'yi geçmesi mümkün değil. Çünkü o alanla hiçbir eğitim almamış" dedi
KPSS'deki kopya skandalının ardından Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenler için ayrı sınavın gündeme alınması konusunda çalışmalar başlattı. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu da öğretmen yeterliliklerini belirleme konusunda KPSS'nin yeterli olmadığını ve öğretmenler için milli Eğitim Bakanlığı'nın bir sınav yapması gerektiğini söyledi.
KPSS DOĞRU SONUÇ VERMİYOR
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu katıldığı bir televizyon programında öğretmen adaylarının KPSS sınavına girmesini çok doğru bulmadğını söyledi. Çubukçu, sözlerine şöyle devam etti: "KPSS 1999 yılından itibaren uygulanıyor. 11 yıl önce bu doğru bir uygulama olabilir ama bugün geldiğimiz noktada öğretmenlikte KPSS'nin yeteri kadar ölçme ve değerlendirme de doğru sonuçlar verdiğini düşünmüyorum. Açıkcası KPSS değil ama bir öğretmen yeterliliği belirlemek ve bu sınavın MEB tarafından yapılması daha doğru. Elbette objektif kurallara bağlı olarak bu sınav yapılmalı."
DERSHANELERE GİDİYORLAR
Bir öğretmenin kendi alanında yeterliliğinin ölçülmesinin kafi olacağını söyleyen Çubukçu, "Bireysel öğretmenlik, fizik öğretmeni, beden öğretmeni gibi alanların KPSS'yi geçmesi mümkün değil. Çünkü o alanla hiçbir eğitim almamışlar. Ayrıca bunun için bir çaba sarfediyorlar, dersaneye gidiyorlar, mücadele ediyorlar. Doğrusunu isterseniz bir öğretmenin kendi alanında yeterliliğinin ölçülmesinin ben kafi olacağını düşünüyorum. Bu konuda da çalışmalarımız var" dedi.
HER BRANŞA AYRI SINAV
Milli Eğitim Bakanlığı kendi bünyesinde bulunan Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün yapacağı sınavla öğretmen adayları alımında uygulanacak puanların belirlenmesini planlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, her branş için alacağı öğretmenleri ayrı sınava tabi tutmayı planlıyor.
Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, Seviye Belirleme Sınavı ile Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı ile birçok kamu kurum ve kuruluşunun sınavlarını yapıyor.

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Tepki Skoru
25
bence en başından beri amaçları kpss sınavını ösym den almak ve milli eğitim bünyesinde yapmaktı aslında tüm olanlar tamamen ösym yi karalama çalışması gibi görülüyor ösym soruları iyi saklayamadı bu işi eline yüzüne bulaştırdı sen anlamazsın ver bize biz daha iyi yapıyoruz dan başka bir şey değil

Tepki Skoru
0
topyekün mahvolduk o zaman,hayatta giremeyiz.kendi adamları,akrabaları,çocukları varken bize sıra gelir mi.mümkün değil.şu sınavı kaldıralım demiyolar,sınav üstüne sınav icat ediyorlar.elveda mesleğim...

Tepki Skoru
0
sevinmelimiyiz:))) oleyyyy minareden atbeni inaşagı tutbeni:) kpss kalksın demiyor da el degişecekmiş

Tepki Skoru
0
tencere dibin kara,seninki benden kara......bakalım hayrola

Tepki Skoru
0
arkadaşlar bu sadece ösym yi bitirme politakısıydı bitirdiler hepimiz hem fikiriz bukonuda meb eline geçince kopyaya gerek kakmadadan gücü olan dayısı olan atanacak bu işler böyle al birini vur ötekine bu türkiye gerçekleri bu zihniyet değişmeden adalet yerini bulmaz herşeyin içine ettiler ya hakkımızda hayırlısı inşaallah.....................

Tepki Skoru
0
Artık mesleğimizi unutalım yine torpil konuşacak.........yandıkki ne yandık

Tepki Skoru
0
arkadaşlar çok karamsarsınız ya.belki daha iyi olacak.iyi düşünelim iyi olsun.hiç değilse branşımızdan sorsalar fena olmaz.

Tepki Skoru
0
herşey daha da arapsaçına dönüyor,bu kadar karmaşanın içinde nasıl karamsar olmayacaksın.ne olacağımız belli değil,daha kadrolular atanamadı,sözleşmeliye ne zaman ve ne kadar alınacak bilmiyoruz,sınav ne olacak,iptal mi değil mi..gelde kafayı yeme.mümkün mü ,var mı sıyırmayan..

Tepki Skoru
0
haklısın arkadaşım hepimiz çıldırmiş durumdayız kedinin fareyle oynadığı gibi bizimle oynuyorlar başkada açıklaması yok bunun

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle