Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

öğrencimle sorun yaşıyorum

Tepki Skoru
0
Merhablar. Ben bir köy okulunda anasınıfı öğretmeniyim. Sınıfımda 6 yaşında olmasına rağmen bedensel duygusal açıdan gelişmemiş tuvalet kontrolünü kazanmamış, özbakım becerilerini kazanmamış küçük kas becerilerini hiç kazanamamış durumda olan bir öğrencim var. Ayıca fiziksel olarakta çok minik. Bu çocukla sınıfta çok sorun yaşıyorum. O kadar uğraşmama rağmen sınıfa uyum sağlayamıyor. Bu konuda ne yapabilirim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Tepki Skoru
0
6 yaşına gelmiş bir çocuğun,gelişiminin bu kadar geri olması düşündürücü.Benim de bu özellikleri taşıyan bir öğrencim var;orta derecede zihinsel engelli.Tuvalet kontrolü yok;ama biz aile ile ortak hareket ettiğimiz için çok problem yaşamıyoruz.Saydığınız özelliklerin bir çoğunu da taşıyor.Öğretmen-veli işbirliği çok önemli.Birlikte hareket etmeniz gerekiyor,okulda kazandırılmaya çalışılan beceriler evde de desteklenmeli ve veli bu konuda bilinçlendirilmeli.(Benim sınıfımda 1 tane orta dereceli zihinsel engelli,1 tane ortopedik engelli,yürümede,yemek yemede,makas tutmada çok zorlanıyor,1 tane ileri derecede şeker hastası olan öğrencim var ve 32 kişiyiz)

Tepki Skoru
3
Figen hocam güzel demiş öncelikle aile ile iletişimde olmanız gerek,bir sorun mu var yoksa gercekten ihmalkarlıktan mı cocuk bu haldee, ona görede ilerleme yapmanız gerek...

Tepki Skoru
0
hocam başta doktora gidip engeli olup olmadığına bakmak lazım ve kalabalık ise sınıfınız sayı azaltılmalı geçenlerde müdürlük sınavına hazırlanan bir hocamın kitabında yazıyordu özel eğitime muhtaç bir öğrencinin bulunduğu anasınıflarının öğrenci sayısı daha az olması gerek diye su an tam hatırlamıyorum kaç kişi olduğunu

Tepki Skoru
0
c) (Değişik: 27.10.2007/26683 RG) Rehberlik araştırma merkezlerinde oluşturulan Özel Eğitim Değerlendirme Kurulunca düzenlenen rapor sonucunda okul öncesi eğitim kurumlarına yerleştirilmeleri uygun görülen 36-72 aylık çocuklar, ağır ve çok ağır düzeyde zihinsel ve birden çok yetersizliği olmamak şartıyla 10 çocuk bulunan sınıflarda ikiden, 20 çocuk bulunan sınıflarda ise birden fazla olmayacak şekilde kaydedilirler.

okul öncesi eğitim mevzuatından alıntıdır

Tepki Skoru
3
mevzuatlar var ama maalesef bir cok okulda uygulanmıyor hocammmm

Tepki Skoru
0
figen hocam sisznde işiniz zormuş allah yardımcınız olsun bengisuyum hocam köy okulalrını genel sorunlarında biri bu konu köyde anne baba tarlada çalışırken çocuğu babbnlelr dedeler bakıyor! ama amaalesef yetiştiremiyor ninesi gibi konuşan okdar çok öğrencim varki ama figen hocann dediği gibi veli ile iletişim olmalı tabii veli vakit ayırıpta okula gelirse!

Tepki Skoru
0
ilginiz için teşekkürler arkadaşlar. Evet arkadaşlar haklısınız veli ile iletişim bizim için çok önemli bende bu bilinçteyim ve sürekli velilerimle içiçeyim. Ama bu çocuk farklı. Ailesi ilgisiz anne bunu geç yaşta doğurmuş ve özürlü bir kardeşi ölmüş. Araştırmalarıma göre annesi köyde pis diye anılan ve evine gidilmeyen biri. Çocuğu görünce bunu gayet rahat bunu anlayabiliyorsunuz zaten. Yani ilgisizliklten ve bakımsızlıktan ve sanırım bazı sorunlardan dolayıda bu çocuk gelişememiş. sınıfım 20 metre kare ve 20 öğrencim var her biri birbirinden sorunlu. köy yerlerinde nedense ailerin ilgisizliği sanırım biraz daha fazla ya da benim köyde öyle. Ben bu öğrenciyi kaynaştırma öğrencisi olarakta düşündüm ama müdür bey uğraşmak istemiyor. İnanın beni öyle tüketiyor ki ne sesim ne halim kalıyor kendi çocuğuma sabrım kalmıyor.Annesitamam hocam yaparız tamam hocam dedinizi duyucak diyor ama nafile çocuğa ulaşılmıyor. Burnunun dibinde bağırıyorum dönüp bakmıyor. Arkadaşlar ben bu çocuğu bir kaç hafta daha denicem ve olmazsa yollucam 2. dönem ya da seneye gelsin yoksa bu çocuk beni tüketecek. BU ÇOCUĞA BU AŞAMADA BEN YARAYAMIYORUM ANLAYACAĞINIZ EVDE ALMASI GEREKEN HİÇ BİR EĞİTİMİ ALMAMIŞ ÇOCUK BENİ DUYSA tAMAM AMA duymuyor. Sizce en doğrusu ne olabilir?

Tepki Skoru
0
hocam böyle durumlar sınıfın düzenini de çok fazla etkiliyor..çocuğun muhakkak ram testinden geçmesi lazım..gerekirse özel eğitim sınıfına yönlendirilmesi lazım..siz bu yıl mümkün değil onu düzene sokamazsınız..hadi diyelim bu yıl bitti..sneye nolcak..Allah sabır versin..bence siz direk ramla görüşün gerekirse öğrenciyi velinizle birlikte götürün!..

Tepki Skoru
0
figen hocam sisznde işiniz zormuş allah yardımcınız olsun bengisuyum hocam köy okulalrını genel sorunlarında biri bu konu köyde anne baba tarlada çalışırken çocuğu babbnlelr dedeler bakıyor! ama amaalesef yetiştiremiyor ninesi gibi konuşan okdar çok öğrencim varki ama figen hocann dediği gibi veli ile iletişim olmalı tabii veli vakit ayırıpta okula gelirse!
Teşekkür ederim Hayriye Öğretmenim.Sınıfım kalabalık;ama kuralları şimdiden bir çoğu benimsedi.Çok korkarak başladım bu döneme,hatta bu sınıfı istemiyordum.Başarısız olursam kaygısı çok fazlaydı.Şimdilik bir problem yok;sınıfımı da çok seviyorum.

Tepki Skoru
0
Düşünceleriniz için ve yRDIMLARINIZ İÇİN teşekkürler arkDAŞLAR. ben bu çocuğu bu yıl yollasam bir sorun olur mu arkadaşlar? yani 6 yaş ama hazır değil rama yönlendiricem ama ne anne istiyor ne müdür. bu durumda benim çocuğu biraz daha deneyip yollamam gerekirse yollucam. YÖNETMELİKLERE GÖRE BUNU YAPABİLİRMİYİM ARKADAŞLARokul öncesinde müdülük yapanr Bir arkadaşım böyle hazır olmayan gelişimi geri çocukları yollayabileceğimizi söylemişti. EĞER bu çocuğu yollarsam resmiyette bir sorun yaşar mıyım? Yani veli illada gelecek derse beni zorlarsa ben neye daYANDIRICAM BU DURUMU.? kAFAM AKLIM ÇOK KARIŞTI????

Tepki Skoru
0
Teşekkür ederim Hayriye Öğretmenim.Sınıfım kalabalık;ama kuralları şimdiden bir çoğu benimsedi.Çok korkarak başladım bu döneme,hatta bu sınıfı istemiyordum.Başarısız olursam kaygısı çok fazlaydı.Şimdilik bir problem yok;sınıfımı da çok seviyorum.
allah yardımcınız olsun bizim iş sabır işi gerçekntende zamnla otruracaktır benimde var duygusalbedensel yönden zayıf ama fırsat tanımak lazım diye düşünüyorum.

Tepki Skoru
0
Hocam Şartlarinizdan haberİm yok.. Fakat Çok bÜyÜk bİr haksizlik olduĞu ortada yanİ 32 Çocuk ve kaynaŞtirma ÖĞrencİlerİnİz kalabalik bİr sinif. EĞİtİmİn kalİtesİ kalmiyor hem de eĞİtİmcİye de Çok bÜyÜk haksizlik. Ayrica yasalarimizla da olmasi gereken mevcut belİrtİlmİŞ

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle