Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Öğrencim Rusça konuşuyor!!

Tepki Skoru
0
yeni öğrencim geldi kazakistandan.annesi kazak babası türk..türkçeyi unutmuş uzak kaldığı için..ben onu anlamıyorum işaret diliyle anlaşmaya çalışıyoruz..söylemek istediklerini anlamadığımda çok üzülüyor ve ağlamaya başlıyor..ailesine evde rusça konuşmalarını bi süre yasakladım:)mecburen!teşekkür ediyor öğretmenim diyor.bildikleri bu kadar..bu hafta ambulans ve trafik polisi ni öğrendi..o öğrendikçe mutlu oluyorum..ama bu süreç çok yavaş ilerliyor..ve öğrencimle iletişim kuramıyorum..süreci nasıl hızlandırabilirim veya daha önce böyle bişey yaşamış olan var mı? çok merak ediyorum!...cevaplarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum sevgili arkadaşlar!!....

Tepki Skoru
0
hiçç kimsenin bi görüşü yok galiba bu konuda:((

Tepki Skoru
0
Yani ilginç bi durum hocam eminim zor ve sıkıntılı bi süreçtir allah sabırlık versin daha öcne başıma gelmedi ama şöyle bişey olabilir belki diğer çocuklarla beraber öğretmeceğiniz türkçe kelimeleri eve gitmeden 20 dk önce eğlenceli bi çalışm ayapılabilir her çocuk görev almış olur hem hemde jaynaşırlar benim aklımabu geldi.:36_15_4:

Tepki Skoru
0
biz şöyle bişey yaptık hergün bi çocuklarla birlikte bir parmak oyunu öğretiyoruz...ama cidden çok zor bi durumdayım..bazen ağlıyo derdini anlatamadığı için sadece sarılarak teselli edebiliyorum..çocuklar da seferber oldular..cidden çok zormuş...

Tepki Skoru
0
aNLIYORUM HOCAM TABİİ ZOR Bİ DURUM ZAMNLA AŞILIR İNŞ. ASlında çocuk için daha kötü kendini el gibi hissetmek yani daha küçücük mesela resim çize bilir anlatmak istediğinde ... diğerlerine yaratıcı drama yaptırılabilir onun ne hissetiğini anlamaları sağlana bilir hep birlikte topyekun kaandırma hareketi başlatabilirsiniz :emot21: kolaylıklar verrsin Allah

Tepki Skoru
0
teşekkür ederim hayriye öğretmenim:))ben cidden dert edindim bu çocuğu:))

Tepki Skoru
0
takınca insn öyle oluyor hocam bende de bi iki tane kendini bana açmayan öğrencim var onlar türkçe konuşuyor birde :) aradaki samimiyeti sevgi körüsünü kurmak çok önemli o onu hissettse yeter sonuçta okulöncesi çok güzel ve bi odkar çok zor bi meslk bu açılardan

Tepki Skoru
0
katılıyorum size kesinlikle öyle..her yıl ayrı bi sıkıntı çıkıyo.geçen yıl 32 kişiydi sınıfım bu yıl da böyle problemlerin var..napalım mesleğin cilveleri:))

Tepki Skoru
0
ee orası öyle hocam :)) ama şu gerçekki öğrenci sayısı arttıkça öğretmen verimliliği ister istemz düşüyor o yüzden sınıflar kalabalık olmasın okulöncesi yaygınlşasın istiyoruz ya zaten inş bu duurmlar düzelirç:emot159:

Tepki Skoru
0
inşallah..ama bunun için önce idarecilerimize okul öncesi eğitimin neden gerekli olduğu ve nasıl olması gerektiğiyle ilgili eğitim seminerleri verilmeli bence..

Tepki Skoru
0
kesinlikle katılıyorum sırf il miilli eğitim istedi diye öğrenci kaydedip gerisiyle biizm ilgilenmemizi istiyen zihniyet istemiyoruz! ayrıca okulöncsini çocuk bakıcılığı olarak gören veli ve toplum istemiyoruz!

Tepki Skoru
0
inşallah..ama bunun için önce idarecilerimize okul öncesi eğitimin neden gerekli olduğu ve nasıl olması gerektiğiyle ilgili eğitim seminerleri verilmeli bence..
hocam ben yabancı öğrencilerin karma eğitim gördüğü bir okulun 2 yıl eğitim öğretim koordinatörlüğünü yaptım isterseniz özel msj tel. no. ile irtibata geçeriz! basit ama etkili ipuçları verebilirim saygılar ::)

Tepki Skoru
0
bence onun ailesi onun yanınıda bikldiği kadarıyla türkçe konuşmalı en azından çocuğun kendisini iyi bir şekilde anlatmasını kolylaştırr bence tabi :36_7_8:

Tepki Skoru
0
teşekkürler yorumlar için arkadaşlar.sevgi hocam mesajınızı aldım arayacağım sizi:))

Tepki Skoru
0
Merhaba hocam, benim durumum biraz farklı. Milli Eğitime bağlı bir Anaokulunda görev yapıyorum. Okulumuzda ingilizce ders verilmekte, bende Rusça bildiğimden kendi sınıfımdaki öğrencilerime Rusça öğretiyorum. Öğretme derken ingilizce öğretmeni ile paralel gidiyorum. Tanışma, renkler, sayılar... gibi basitçe oyun temelli öğretmeyi tercih ediyorum. Size tavsiyem evde Rusça konuşmayı yasaklamayın, Rusça çocuğun anadili olmuş, yapmayın bunu.Siz Türkçe öğretirken öğretttiğiniz kelimenin birde Rusçasını telaffuz ederseniz, o çocuk daha bir aşkla şevkle size sarılacaktır.Rusça zor bir dil değil, sadece sondan eklemeli bir dil olduğundan öğrenmesi zaman alan bir dildir.Size naçizane tavsiyem netten Merhaba-Privet, Nasılsınız- Kak vaşi dila? ... gibi basitçe kelime ve cümleleri öğrenip arada sırada bunu öğrencinizle paylaşmanız.Kolay gelsin. :emot22:

Tepki Skoru
0
hocam çok teşekkürler ama şöyle bi durum var...çocuk annesiyle 3 ay bi süre kazakistana gitmiş ve uzun süre rusça konuştuğu için türkçeyi unutmuş.annesi benden iyi konuşuyodu unutmuş dedi.ben de tekrar türkçeyi hatırlayana kadar evde türkçe konuşun dedim..söylediklerinizi de denerim ama okul öncesinde önemli olan sosyal anlamda arkadaşlarıyla konuşmak ben konuşsam da diğer çocuklar bilmiyo..ve onu asıl rencide eden de bu..ben başka bi dile tabi sıcak bakıyorum ve saygı duyuyorum bi öğrencim de kürtçe biliyo aynı zamanda türkçe de bliyo..ben bunu istiyorum ortak bi lisan olarak türkçeyi seçmek!! ama o alışana kadar azıcık rusça öğrenerek yanaşabilirim..

Tepki Skoru
0
hocam netten baktım da alfabesi farklı rusçanın nasıl anlıycam ben?:((((

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00