Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Öğrenci sayısı

Tepki Skoru
0
6 şubeli bir okuldayım 26 tane öğrencim var ücretli çalışıyorum kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerde var hiç kimse bu durumdan rahatsız değil idare yeri gelince yönetmelik yeri gelince kendi düzeninde hareket ediyor.ben artık ticarethane olarak görüyorum yazık üzülüyorum. eğitim tüm çocukların hakkı ama bu şekilde onlara haksızlık yapıldığını düşünüyorum.

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Tepki Skoru
25
yönetmelik gereği tek sınıf ise en fazla 25 olabilir öğrenci sayısı

Tepki Skoru
0
25 öğrencimi dua edin siz.benim tavuk kümesi gibi bir sınıfım var ve kayıtlı 37 öğrencim var dün 30 tanesi geldi masanın diğer ucundaki öğrenciyi göremıyorsun .şimdi sorarım sizlere bu öğrenci nasıl bi egıtım alacak
sınıfta kımıldayacak yer yokken,sürekli bir karmaşa gürültü varken,okulöncesini mecbur edipte alt yapısını hazırlayamayan bir milli egitimden ne bekliyoruz ki yazıklar olsun .bir şeyide doğru yapsalar şaşardım zaten

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Tepki Skoru
25
hocam 30 öğrenciyi kabul etmek zorunda değilsiniz norm ihtiyacı göstererek 2. bir sınıf açılması gerek herşey ortada müdürünüzle yeri gelecek kavga edeceksiniz yeri gelecek milli eğime çıkacaksınız sizin herhangi bir girişiminiz oldu mu hocam ?

Tepki Skoru
0
tesekkurler ılgılendıgınız ıcın evet oldu,bugun mudur beyle konustuk pazartesı bır care dusunecekmıs.ama bugun ogrencı sayım 40 tı ve tam bı rezalettı.başım hala agrıyor.bu mıllı egıtımın sıstemı ıgrenc,alt yapı yok okuloncesını mecbur yapıyor.bos sınıf yokmusda okulda,madem sınıfın yok neden o kadar kısıyı kaydedıyorsun kardesım,allah yardımcımız olsun

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Tepki Skoru
25
inşallah hocam okul müdürü de belli ki durumun farkında sınıf olmaması da hakikaten hem müdürü hem de sizi zor durumda bırakıyor umarım en kısa sürede hal olunur. güzel haberlerinizi alırız.

Tepki Skoru
0
Ben 12 yıllık kadrolu anasınıfı öğretmeniyim.okulöncesi eğitimi öğretmenlerinin bukadar madur edilmesine anlam veremiyorum.bizleri insan haklarına aykırı çalıştırıp işlerine geldiğinde yönetmelik gelmediğindede zorunluluk öne sürüyorlar.sabahçı iken sabah 7,30 da birgirip 12,30da.öğlenci iken 12,30 da girip 17,30 da sınıftan çıkıyorum .tuvalete gidemiyorum,bu yüzden sistit hastalığına yakalandım.tüm günümü aç geçiriyorum.okuldan kopuk hiç bişeyden habersiz insanlarla ,iletişim eksikliğinden doğan yabancılaşma problemim var.sınıfta çocuk sesi ,soruları ,ihtiyaçları hiç bitmediği için bir kızıma sabır gösteremiyorum.hiç mola vermeden çalıştığım için psikolojim bozuluyor verimli olamıyorum.yardımcım yada sınıfı temizleyen yok.bu problemi veliler ile halletmeye çalışıyorum.fakat onlarda aidat ödüyoruz sınıfı temizlemek toparlamak zorunda değiliz diyorlar.müdüre gönderiyorum müdür hizmetliler herşeye yetişemez diyor.ama öğrenci sayısını aidat için şişirmeyi iyi biliyor.öğretmenmi bakıcımıyım bilmiyorum.işimi artık hiç sevmiyorum .bunalıma giriyorum.eğitim adına hiç bişey yapamamak beni çok yıpratıyor.sınıf öğr.leri 5 saat derse girip onun üzerinden ekders alırken,biz kesintisiz 50 dk dan 6 ders saati girmiş oluyoruz ama aynı ekdersi alıyoruz.ben parasında değilim sadece biraz kafa dinlemek jarj olmak bir bardak çay içebilmek iletşim kurmak kafamı toparlayıp derse daha enerjik girebilmek için mola istiyorum.aslında 6 yaş grubu cocuğu 2.dönemden itibaren teneffüse çıkabilme kabiliyeti kazanıyor.2. dönem onlara teneffüs konulabilir çünkü 1. sınıf öğrecisinden farkları kalmıyor ve alışkanlık kazanmış oluyorlar.küçücüksınıfta 25 öğrenci akşama kadar nerdeyse kıpırdanmadan oturdukları için çocuklar çok sıkılıyor.bu onlar içinde çpk iyi olur.ben diyorumki bu inan haklarına aykırı durumu tek tek bakanlığa isim vererek mail atalım.ben attım.yönetmeliğin değişmesi lazım.değişmezse bizi çok daha zor günler bekliyor.bakanlık şöyle düşünüyormuş sınıf öğrtmenleri30 40 öğrenciye eğitim veryor ,okulöncesinde niye verilmesinmiş.genel müdürlüğe öğretmenlik yapmış birinin gecmesi lazım biz ancak o zaman anlarlar.

Tepki Skoru
0
hoacam çok haklısınız saatlrin kesinlile değişmesi lazım.. neymiş kesintisiz eğitimm gelin yapın bakalım kesintisiz eğitimi haa ben alıştım gecen sene ilk görevimdii çokk kötüydüm sınıfım küçüçüktü u sene sınıfımı değiştirdim rahatıım öğle arası var benimm öğleden sonra yine geliyolar çocuklar bendee bölece bi ara vermiş oluyomm böle daha iyi oluyo benim içinn ben mennunum ikili sistem olmasından ..ama milli eğitim sey dedii öle olmazz kesintisiz eğitim vardır ben diyorum mennunum 5 saat ii dolsuruyorumm ee gerisi size nee deel mii..

hocam yardımcı bende de yokk bende çocuklala velilele yapıyorum tamizliğii inş. U DURUMUMUZ düzelir.....

Tepki Skoru
0
4 şubeyiz benim 20 öğrencim var talep olmasına rağmen müdür bey almıyo öğrenci sayısı yeterli diyo sınıfımın büyüklüğüde iyi yardımcı ablada var.

Tepki Skoru
0
yönetmelikler ne işe yarıyor acaba uygulanmadıktan sonra bir anlamı yok anlatılanları duydukça daha da üzülüyorum insanlar bize canlarını emanet ediyorlar 30-40 tane çocuk birine birşey olsa insanı tanımazlar bile gelsin paralar. insan hayatının eğitim kalitesinin önemi yok konserve kutusu gibi sınıf tıkış tıkış. her konuda olduğu gibi çok dayanıklı bir toplumuz sonumuzsa Allah Kerim

Tepki Skoru
0
yönetmelik hiç bi işe yaramıyo.ben 5 yıldır çalışıyorum ve gelen bütün meslektaşlarıma bu işin böle olmasını saçma olduğunu aktardım.kimse şikayetçi değil.sosyalleşemiyoruz,bi süre sona iletişim kuramıyorum
bi insanı 4,5 saat nasıl olurda aynı yerde bırakıyolar.bence bunun için MEB şikayetimizi sunmalıyız.ben artık çocuk sesine katlanamıyorum.bence çocuğumuza aynı sevgiyi ,sabrı gösteremeyeceğiz neyazkki

Tepki Skoru
0
tesekkurler ılgılendıgınız ıcın evet oldu,bugun mudur beyle konustuk pazartesı bır care dusunecekmıs.ama bugun ogrencı sayım 40 tı ve tam bı rezalettı.başım hala agrıyor.bu mıllı egıtımın sıstemı ıgrenc,alt yapı yok okuloncesını mecbur yapıyor.bos sınıf yokmusda okulda,madem sınıfın yok neden o kadar kısıyı kaydedıyorsun kardesım,allah yardımcımız olsun
hocam aynı sizin durumunuzdaydım müdürle tartışarak geçen yıl ikinci bi öğretmen geldi sözleşmeli.onu benimkinin yarısı kadar bi sınıfa yerleştirdiler tabi o halinden oldukça memnundu çünkü uzak bi köyden görevlendirme gelmişti.Sonra bunun okulunda norm fazlası durumuna düşmüş sözleşmesi bizim okulla yenilendi.Bu sene bizim köyde de kayıt olmadı toplam 10 çocuk var,2 öğretmen.Müdür ona norm fazlası durumuna düştüğünü boş okul varsa araştırın oraya gidin hocam dedi milli eğitimden bunu göndermişler boş okul yok die geldi 5 çocuk o aldı 5 çocuk ben.Listeyi de köydeki 4 yaşındaki çocukları da kaydedederk şişirdiler.Yani okula gelmeyen çocuklar listede görünüyor.Neyse sadede geleyim bu başladı şimdi benim sınıf için kavga etmeye.1 yıl o sınıfa katlanmış ta şimdi sıra ondaymış ta benim sınıf onun olmalıymış ama nasıl bağırıyor bi de biz bunla çok yakın arkadaştık müdürün yanına gidip gelip benim sınıfıma geçmek istediğini söylüyormuş.Ben de kavga ederek bişey elde etmek istediği için ,arkadaşlığımızı bi sınıf için bu kadar yıprattığı için sınıfımdan çıkmak istemiyorum.ama müdür gelecek yıl dönüşümlü olur diyor ... şimdi her fırsatta kavga ediyor meb benim arkamda diyor .
5 çocukla sıkıla sıkıla ders işliyoruz köy yeri zaten illaki gelmeyen oluyor bazen tek çocukla kalıyorum.

Tepki Skoru
0
Hocam sorunlara çok güzel değinmişsiniz.Aynı sorunları yaşıyorum.Fabrikada çalışanların bile insanı ihtiyaçları düşünülüyor.Çay molaları veriliyor.6 saat aralıksız çalışma başka hangi işte var! tuvalate gideceksin sınıfa bakacak adam arıyosun.Ben birde hamileyim.Çok sorun yaşıyorum.Bizim insani ihtiyaçlarımız kimsenin umrunda değil.İlerki yaşlarda bu meslek nasıl yapılır merak ediyorum.Allah hepimize yardım etsin.

Tepki Skoru
0
bu durumlardan ben de muzdaribim arkadaşlar.biz sınıfa çaycı almıştık çıkamıyoruz bari iki yudum çay içelim diye. müdür bu sene onu da yasakladı.resmen işkence..müdürler bizi oyuncak oynatan, gereksiz bir branş olarak görüyor.bizimkine baksan <amaan anasınıfı hocam. 27 öğrenci oluversin ne olacak. oyuncak dök oynat.üniversiteye hazırlamıyorsunya >diyor.buyur burdan yak

Tepki Skoru
0
arkadaşlar özel anaokuluna tayin istemeyi düşünüyorum. ne dersiniz? çalışma koşulları anasınıfına göre nasıl???

Tepki Skoru
0
benim de 15 kayıtlı öğrencim var ama 4 tanesi geliyor. aileler çocuklarını göndermiyor okul öncesini masraflı buluyorlar. sınıfımızda herşey var. sizler kalabalık olmasından şikayet ederken ben de öğrencilerin azlığından şikayetçiyim..

Tepki Skoru
0
sanırım öğrenci sayısı derken hep fazla ya da az olanların yanında bir de ideal olanlardan da konuşabiliriz değilmi sayın konuyu başlatan arkadaşım? benim 3. senem bu sene. ilk yıl 16 idi, 2. yıl 13, bu yıl ise 15. Kesinlikle ideal sayı 15tir diyorum. çok şükür aileler ilgili, imkanlarımız gayet güzel. yardımcımız var, mutfağımız var.sabahçı ve öğlenci olmak üzere 2 sınıfız. 4 saat 20 dk ders işliyoruz. Aidat paraları bizim cebimizde geziyor, istediğimiz zaman bir eksik olduğunda biz alıyoruz, alınacak çok büyük bişey değilse (klima, halı, bilgisayar gibi) müdüre bile sormuyoruz. tabi aldığımız herşeyi faturalandırıyoruz.Arkadaşlar lütfen yanlış anlamayın, benimde korkum şimdi burdan gitmek. burası bir belde, köy gibi. Elbette birgün gideceğim burdan, hatta belki seneye. bu mesajları okudukça çok çok korkuyoruz. Zümremi çok ama çok seviyorum.Allah razı olsun bana okadar çok şey öğrettiki, en çok da insanlığı.. Tabi bir de müdür çok önemli. Acayip adaletli bir adam. Mesela şöyle, sınıf sayısı fazla olunca kayıt almıyormuş, yani benden önce tek sınıfken. Mesela sınıfları ayırırken tamamen kura çekiliyor. kızlar bir yere yazılıyor, erkekler bir torbaya. Velilere kağıt çektirerek önce kızları bitiriryoruz, sonra erkekleri, bir ona bir bana. hatta 5 yaşları da eşit şekilde ayırıyoruz. HAmd olsun çok memnunum, ilk deneyimleri gerçekten güzel geçti, Allah hep iyilerle karşılaştırsın, herkesi...

Tepki Skoru
0
arkadaşlar benimde küçük bir sınıfta 30 öğrencim var.abla var ama çocukların sınıfta kıpırdayacağı yer yok.dönemin ortasına geldik hala öğrenci alıyor idare.veliler ayrı bir sıkıntı,çocuklar ayrı,bir de aidat da vermek istemiyorlar.biz 10 dakika zor çıkıyoruz ama okulda en az ücretleri biz alıyoruz.kimsenin de bizim halimizi anladığı,anlayacağı yok.ben artık çocuklardan bıkar oldum,sabrım da kalmadı.diğer çocuklara da haksızlık,ilgilenemiyorum gereğince.keşke bize de başka branşa geçme hakkı verseler,ben hiç durmam geçerim.üstelik ben eğitim fakültesi mezunuyum,o kadar boşa okudum galiba.ne olacak bizim halimiz??????

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle