Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Öğrenci sayısı neye göre belirlenmeli?

Tepki Skoru
0
ilköğretim okulunda anasınıfı öğretmeniyim. sınıfım 22.5 m2 . şu anda kayıt yaptığımız 2004 doğumlu 17 tane öğrenci var. fakat kayıt yaptırmak isteyen 46 aylık ve birkaç ay daha büyük 4 öğrenci daha var. bu çocukları kayıtsız şartsız kabul mu etmeliyiz yoksa geri mi çevirmeliyiz. sınıfımın 22.5 m2 olduğunu bir kez daha belirtmek isterim

Tepki Skoru
0
yönetmeliği okuyun hocam
a) Anaokulu ve uygulama sınıfına: Kayıtların yapıldığı yılın Eylül ayı sonuna kadar 36 ayını dolduran ve 72 ayini doldurmayan çocuklar kaydedilir.
b) Ana sınıfına: Eylül ayı sonuna kadar 60 ayını dolduran çocuklar ile 72 ayını doldurmayan çocuklar öncelikle kaydedilir.
Ancak, bu yaş grubu çocuklarının sayısı yeterli olmadığı takdirde, 48-60 aylık çocuklarında kayıtları yapılır.
Ayrıca, kayıtların yapıldığı yılın Eylül ayı sonu itibariyle 48 ayını dolduran ve 72 ayını aşmamış olan özel eğitime muhtaç çocuklardan; Rehberlik ve Araştırma Merkezlerince, "Okul öncesi eğitim kurumlarına devam edebilir" raporu verilmiş "eğitilebilir" olanlar ile birden fazla özürü bulunmayanlar kapasitenin 1/10'u oranında bu kurumlara kaydedilirler

öğrenci sayısı özellerde 2m2ye 3m3 te devlette nasıl bilgim yok

Tepki Skoru
0
hocam yönetmelikte belirtilen "çocuk sayısının 10 dan az 20 den fazla olmaması esastır" maddesine dayanarak sınıfı bölmeyi düşünmüştük ama sayı 30 olmadan sınıf bölünemez diye bir duyum geldi. işin özeti 22 çocuğu ikiye bölemez miyiz?

Tepki Skoru
0
Benim sınıfımda 28 öğrenci var bu doğru mu sizce

Tepki Skoru
0
En fazla 20, zorunlu hallerde 25 kİŞİ olabİlİr dİyor yÖnetmelİk ÖĞretmenİm.

Tepki Skoru
0
benim sınıfımda 24 kişi, verim çok düştü,çok hareketliler ve ilgilnemiyorum hepsiyle...keşke bir düzenleme yapılsa,özeller bu konuda daha kötü...

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle